Банята - 30-та тема

• 130 163
  • 844
  •   1
Отговори
# 30
  • В полите на Витоша :)
Здравейте, правим ремонт на банята и сме си харесали за частта за къпане да ни бъдат тъмно кафяви плочки , имитиращи камък, останалата част да са светло бежови , а пода и той да е от тъмния камък. Дойде момента, в който трябва да изберем външните ъгли. Майсторите ни препоръчаха да вземем алуминиеви, тъй като ще имаме и прегче от плочките и ни казаха, че по здрави са алуминиевите от пластмасовите. Ако сложим там алуминиеви, това означава че и на останалата част в банята трябва да сложим от тях, За съжаление не успях да открия бани  алуминиеви  ъгли, а всичко което намерих в нета е с пластмасови. Може ли да изкажете мнение по въпроса и също така да изпратите някоя снимка. Притеснявам се, понеже дадохме не малко пари за плочките и накрая с тези лайсни да не се прецакат нещата.Обмисляхме за праг на паравана да сложим готово гранитно прагче,а на останалата баня пластмасови ъгли, но майсторите казаха, че не може да чакат 15 дни за доставка на този праг и се принудихме да се съгласим на праг от плочки.

G166, ето тук се виждат част от нашите алуминиеви лайстни. Много са тънички и нежни:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 11:26 от Green_Eyed

# 31
А той - прагът, като може да се сложи на готов под какво им пречи да се върнат като получите прагчето и тогава да го монтират?
Не за друго ама имах по принуда праг от плочки и чакам другата седмица заветния момент да го изкъртят, че не можех да го гледам. Между другото ако е прав става с алуминиеви, но за овал пластмасовите се прерязват внимателно и огъват. Нашият беше с пластмасови цели 6 години и нищичко им няма. На вашата визия бих се спряла на максимално словащи се сда плочките, гоните естесвен вид с тази имитация на камък, така че алуминият само ще се набива и разделя визуално стените.
И на мен идеята ми беше най-накрая да ги сложат, но казаха, че сега трябва да се направи, заради наклона на пода. Грам не разбирам от бани и тн., но това им бяха думите, че прагът се слагал сега и че не може после да го сложат.
Това абсолютно не е вярно относно прага! Даже много по-красиво става от това да се опира плочка в готовия праг.  Румен Янков преди време беше показвал праг монтиран преди подовите плочки (аз до тогава не бях виждала такова изпълнение), еми не ми хареса и не бих го направила никога така. Ако се сложи и плочките се долепят до него и особено ако се в различни цветове, тогава прагът ще се набива колко е крив и несиметричен заради наклона, с който се лепят плочките. Ще сложа малко снимки след малко само да изровя.
Ако сложите готов праг, то за плочките на стените ако не са на вълни, бих предложила и аз да се изпилят на ъглите. Ако майсторите не могат носят се на каменар. Те взимат на линеен метър, но не е е нещо много скъпо. Ето при нас в кухнята на комина гранитогрес, който доста трудно се изпили, но пак стана

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 12:27 от drago_2008

# 32
G166, ето малко снимки на бани, някои от които съм дала да се качат и в албума на темата:
Готов праг монтиран върху вече налепен под в бани с два сифона и няколко наклона:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
и тук с лайсни за каквито пита - едните хромирани, другите мат:
На стени
Скрит текст:
Скрит текст:
На праг от плочки
Скрит текст:

# 33
Има и едни други алуминиеви лайсни, но не мога да намеря снимка в нета. Те не са издути и се виждат по-малко. А има и вариант плочките да се пилят под 45 градуса и да няма никакви лайсни.

# 34
Черна станция, тези ли?

https://www.tashev-galving.com/032%20URK1459/GENESIS%20ESA%20080 … D1%8A%D0%BB%20ESA

Ние сложихме такива, но на снимките ми не се виждат много добре май.

# 35
В банята на ателието между двете нива на кабината имам точно такава като показаната от ЧС, ама нямам снимка да покажа в момента отблизо. Но пак не ми харесват кой знае колко. Много по-елегантни са 100%, но ако може без прагове от плочки и лайсни аз лично предпочитам. Въпрос на вкус, но да се говори, че готов праг се монтира преди пода и не можело иначе са пълни глупости.

# 36
Аз не виждам показаната от ЧС лайстна Sad Може ли някой да ми прати линк/снимка, моля?

# 37
Ами тя не я показа, а ти Sweat Smile,  аз се обърках, но за нея иде реч според мен.

# 38
Ще се разберем накрая Simple Smile Реших, че съм пропуснала някоя още по-фина и "невидима" и щеше много да ме е яд.

# 39
Напълно подкрепям Green_eyed, няма по-нежни и красиви лайсни от показаните от нея. Ние също сме с такива. Пластмасовите са ужасно дебели и доста грозновати, но все пак зависи и от самите плочки. Понякога тези лайсни са неприложими.

Green_eyed, най-красивата и най-невидимата лайсна е тази, която въобще я няма.  Laughing Тоест, изпилени на 45 градуса плочки.  Simple Smile

# 40
  • Бургас
drago_2008, сподели моля каква е структурата в ателието? И размера на банята. Много искам да разположа тоалента чиния по този начин, но размера ми е само 98 см преди плочките newsm78

# 41
drago_2008, сподели моля каква е структурата в ателието? И размера на банята. Много искам да разположа тоалента чиния по този начин, но размера ми е само 98 см преди плочките newsm78
Писах ти на предната страница виж там Simple Smile ако има още нещо питай.

# 42
Черна станция, тези ли?

https://www.tashev-galving.com/032%20URK1459/GENESIS%20ESA%20080 … D1%8A%D0%BB%20ESA

Ние сложихме такива, но на снимките ми не се виждат много добре май.

Да, нещо такова беше. Аз сложих такова на ръба  до захващането на паравана, за да бъде хем по-здраво, хем така се слива със захващащата лайсна на стъклото, но на другите видими ъгли пилихме под 45 градуса. Последното е най-доброто по отношение на красота, спор няма. Между другото има и едни специални лайсни за пилени плочки:

# 43
А дали някъде в София продават ли готови прагове...трявба ми 180 см

# 44
  • Варна
Майсторът на племенника отказа да пили релефни плочки, каза, че много се чупели и шарките несъвпадали и всъщност стояло по-зле отколкото с лайсна.

Общи условия

Активация на акаунт