Банята - 30-та тема

• 130 837
  • 844
  •   2
Отговори
# 90
Няма проблеми, това се прави масово от години. Евентуално може майсторите да сложат метален профил и точно там, където ще се дупчи за шкаф, за да се закачи и на профила, а не само на картона. Но не знам подробности как се прави после окачването и по-точно с какви дюбели. Дюбелите за гипскартон също са специални, освен ако не купиш някакви ставащи за всичко.

# 91
  • Бургас
Здравейте,
Основната част от ремонта на банята приключи. Утре трябва да монтират мивката, смесителите, душа и да пробвам наклоните на пода Twisted Evil
Снимки ще мога да покажа около 15.11. защото тогава ще трябва да са готови плотовете и паравана.
Благодаря на всички за съветите! bouquet
Черна станция, преместихме душа на късата страна Wink. Laughing Ще сложим статичен параван. Ширината на така оформеното душ пространство стана 87 см. Благодаря ти! bouquet
Имам обаче неразбирателство с шума на вентилатора Thinking Оказа се доста шумен.Вярно е, че колкото е по-мощен, толкова е то-шумен, но този е направо "Затягайте коланите! Излитаме!"
Ние сме с обща вентилация на входа, и като се включи,заработва и вентилатора. В момента банята е съвсем празна е има много голяма акустика. Ще изчакам да се "понапълни" и ако продължава да се чува толкова силно, ще го сменя.
Ето това е гръмогласния:

Да споделя как изчистих лесно плочките от латекса (след боядисване на тавана) и попадналия по тях фугин  - с шкурка и грапавата част на гъбата за съдове. Да отбележа, че плочките са матови и шкурката е средно едра. Дано да ви е от полза!

# 92
Избирам плочки за малка баня. Някой има ли релефни плочки ,3Д май им казват, в душ зоната. Трудно ли се поддържат и задържат ли повече пяна и вода от нормалните плочки. Smirk

# 93
  • софия
Нашата баня е с релефни плочки, мат. Не съм забелязала да задържат повече мръсотия. Най-много мръсотия се задържа по фугите, стават червеникави, а по принцип са светло сиви.

# 94
Много благодаря за линка за златните, кафяви и тюркоаз плочки. Разкошни са! Наистина са скъпички, но ако наживо са подобни, ще се замисля. Сподели когато изберете 👍

# 95
  • София
Имаме един недовършен проект за втора баня с тоалетна (преди беше тоалетна).
След разширението с гипс картон - стана 1,4х1,5м (с чупка за комина), ще има и куфар за щранговете, само скелето е направено.
Прокарани са ВиК, остава замазка, изравняване на едната стена и плочки.
Колко горе долу струва работата и отделно материали? Има вариант да се изостави на този етап, ако е прекалено скъпо.
Другата баня също плаче за ремонт, не е пипана от време оно и още е с белите плочки и мозайката. Тя е към 4кв.м.

# 96
И ние имаме подобни баня и "резервна" баня.
Не мога да ти кажа от мой опит, защото майстор е мъжа ми, но цените са около 1000 лв. труд за малката баня/тоалетна и около 2000 лв. за по-голямата. Това вкл.слагането на фаянса, ъгли, тоалетна, мивка шкаф, аксеосоари. Таванът е между 200 и 1000 лв., много относително. Материалите са от 20 лв/кв.м. до ........ Тоест за материали една баня може да е 700 лв, може 5000 лв.

# 97
zvаnchе , благодаря за отговора. А цялата ти баня ли е с матови плочки и как е почистването на плочки мат? И аз май на матови се спрях и само се притеднявам да не би да задържат повече отлагания.

# 98
  • софия
Да, цялата е с матови плочки с 3 различни релефа + гладки. По-основно почиствам с парочистачка, иначе с препарат и душа. Не бих казала, че матът е по-трудно поддържащ се спрямо гланца. Може и от цвета да е. Нашата баня е сива.

# 99
  • Beyond the stars
В Практикер на Обелско шосе беше обявена разпродажба на плочки (ще правят ремонт на магазина и в тая връзка нещо разпродават) - не съм се заглеждала специално цени, ама ако на някой му трябва бюджетен вариант  Wink

# 100
Да, наживо хич не са лоши. От 12 до 20 лв кв м.

# 101
Здравейте! Не знам дали е обсъждано, опитах се да потърся, но ми излизат все стари теми, та може ли да препоръчате фирма за поставяне на стъклен параван в баня, като държа на качествено закалено стъкло и добър монтаж.
На второ място, някой, който разбира, може ли да каже какви са санитарните минимуми на душово пространство и съответно пространство около мивката /между стена и параван/?

# 102
На Семинарията, малко след аутлета на Саломон, има една фирма за плочки, душове и прочее неща за баня. Те продават и паравани. Не ги правят те, разбира се, дистрибутор са на стъкларската фирма, но не са им лоши нещата и монтират добре - вземат мерки, поръчват, докарват и монтират.

Не разбирам за какво са ти разни норми, гледай на теб кое ти пасва. По принцип под 80 см е тясно, но ако сте по-дребни вкъщи може би и по-малко ще ви е ОК. 90 см на ширина вече е бол рахат. На дължина 120 см е супер, ама има и кабини 90 х 90. Няма норми тук, ти си решаваш.

# 103
Питам, защото общото пространство разделихме на две и се получи 80 см. за душа и 80 см. за мивката, но откъм мивката монтирахме лира и се чудя дали ако сложа параван по средата няма да се удряме в лирата.  Rolling Eyes

# 104
Питам, защото общото пространство разделихме на две и се получи 80 см. за душа и 80 см. за мивката, но откъм мивката монтирахме лира и се чудя дали ако сложа параван по средата няма да се удряме в лирата.  Rolling Eyes
Не разбрах точно къде е монтирана лирата...., но има стандарти по-които се водят и майсторите. Стандартна височина на душ батерия, стандартна височина на мръсен канал за мивка и т.н. Има и стандарт за отстояние на тоалетна, за размер на душовото пространство, за мивка. Статията е на английски, но тя ми попадна и е сравнително изчерпателна.
http://www.houseplanshelper.com/bathroom-dimensions.html
Относно параваните - Кристиан Нейко.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 15:19 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт