Банята - 30-та тема

• 131 028
  • 844
  •   1
Отговори
# 180
Да де, ама порцеланът се чупи, ако изпуснеш нещо тежко - диспенсър за течен сапун например. Т.е. и той не е идеален. Аз в новата си баня имам порцеланова мивка и на поличката над нея не слагам нищо твърдо и тежко за всеки случай. Добре, че е метър голяма с големи крила отстрани и има място за всякакви чашки за четки за зъби, диспенсъри и т.н.  А последните са ми все такива едни, керамични и тежки Twisted Evil
От друга страна 15 години близо имам пластмасова мивка в банята си и нищо и няма - нито задържа мръсотия, нито се е надраскала.

# 181
  • София
Благодаря ви за мненията момичета Simple Smile. В строеж е още, но няма опция за изграждане на стена. Инвеститорът категорично отказа. А прозорците са матирани, така че и гледка няма.  Наистина е много светло, но... не го чувстваме като голям плюс засега.
Иска ни се да изместим душа, но мястото не позволява, така че ще търсим решение с паравани за да не се облива поне пряко дограмата.
Да съм честна, балкона доста ме привлече, но изобщо не допуснахме, че цялата стена ще е в стъкло...
Надеждата ми беше, че някой вече се е сблъсквал с такива авангардни предизвикателства 🤗.

# 182
А ще се съгласи ли инвеститорът да сложи дограмата на балкона не на вътрешния ръб, а на външния. Изобщо няма да си личи отвън и ще се запази видът на сградата. А отвътре ще си иззидате стеничка в душ кабината и ще и сложите плочки. Щото и за мен е тъпо да пръскаш сапун по прозорец.

# 183
От коя марка фугираща смес сте доволни? Оказа се, че сме стигнали до фугите, а аз съм неподготвена. Най-големия ми страх е да не попадна на ронеща се фугираща смес, а резултата да е неравномерно запълнени фуги.

# 184
  • София
А ще се съгласи ли инвеститорът да сложи дограмата на балкона не на вътрешния ръб, а на външния. Изобщо няма да си личи отвън и ще се запази видът на сградата. А отвътре ще си иззидате стеничка в душ кабината и ще и сложите плочки. Щото и за мен е тъпо да пръскаш сапун по прозорец.
Никакви промени не можем да правим преди да е завършена сградата. Дограмата е вече монтирана, на финала сме. Неофициално имам информация, че 2 (от осем) апартамента имат желание да усвояват балкони - на баните и други помещения, т.е. да преместят наличните дограми, но аз съм малко резервирана. Веднъж, как ще изглежда цялата сградата след такива промени, абсурдна ми е и идеята как ще се почисти неотваряем прозорец 2,5х3 метра без да имаш достъп отвън, но да не излизам от темата за баните Simple Smile

# 185
Благодаря за мненията за импрегнирането!

Ще поръчваме плот за банята от технически камък. Размерът и формата са малко специфични, има объл завой, който плота да направи. Та искахме и шкафчета отдолу, трябва да са по поръчка и офертата за тях е 900 лв., та се чудех дали има смисъл да се правят за толкова пари или да сложим два рафта под плота, просто всичко ще е открито така, а има неща, които искам да си държа там..

скарлет, мивка за банята, различна от санитарен фаянс не е най-доброто!

виж какво пишат хората за материалите: Напоследък все по-популярни стават мивките от естествен и изкуствен камък, полимери и стъкло. Истината е, че този материал не е изработен при висока температура, повърхността му е неравна и тя задържа мръсотии, а поддръжката му е доста по-изискваща. Стъклото е красиво и ефектно, но се драска изключително лесно, защото няма здравината на санитарния порцелан, който всъщност е най-подходящия материал за създаването на красив и качествен умивалник.

https://bani-roca.com/blogs/zashto-da-izberem-porcelanov-umivalnik-za-banja

Истината е, че при нас полимермраморната мивка задържа също толкова мръсотия колкото малката мивка в банята за гости. Повърхността е гладка, но наистина склонна на надиране ако се действа грубо и безразсъдно. Почиства се също толкова лесно колкото обикновена мивка за баня с мека гъба и сапун. Не може да се изсипват киселини или да си боядисва някой косата над нея, но аз нямам такива мераци. Прекрасна е и много ми харесва. Реално за нормалните цели, за които се използва една мивка си върши перфекно работата.

# 186
Никакви промени не можем да правим преди да е завършена сградата. Дограмата е вече монтирана, на финала сме. Неофициално имам информация, че 2 (от осем) апартамента имат желание да усвояват балкони - на баните и други помещения, т.е. да преместят наличните дограми, но аз съм малко резервирана. Веднъж, как ще изглежда цялата сградата след такива промени, абсурдна ми е и идеята как ще се почисти неотваряем прозорец 2,5х3 метра без да имаш достъп отвън, но да не излизам от темата за баните Simple Smile
Намерих тези идеи. Като тази ми се вижда най-приложима

На едната прозорецът е облепен с матирано фолио. Има вариант пред прозореца да се монтира стъкло, но ако не е на панти не виждам как ще се почиства... А има ли как поне дограмата да се направи отваряема? Или би било добре да се сложи вентилатор и в душ зоната, че зимата проветрението ми се вижда проблем ако се разчита на отворена врата, много ще изстива.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 187
За матовия прозорец имай предвид, че при пуснато осветление в банята, отвън ще се виждат сиуети и то доста. Като цяло вътре в душ простр. да има (голям) прозорец не виждам плюс нито естетически, нито практически.

# 188
  • София
Мерси за мнението, не бях мислила за мивка от друг материал, а за вградена под плот. Все още не сме взели решение за шкафа, интересно ми е дали майстор, който прави кухни, би могъл да направи шкаф от пвц или там си има някаква друга технология..

# 189
  • София
🤗 Благодаря за идеите Simple Smile
Дограмата предполагам може да се направи отваряема, намерих контактите на производителя, ще видим Simple Smile. Допълнителен параван пред прозореца ми изглежда засега най-безболезненото решение, но е компромис.

# 190
  • София
За матовия прозорец имай предвид, че при пуснато осветление в банята, отвън ще се виждат сиуети и то доста. Като цяло вътре в душ простр. да има (голям) прозорец не виждам плюс нито естетически, нито практически.

Съгласна съм 🤗, но предвид факта че не мога да го променя ще трябва да търся плюсове Simple Smile
Планираме външни ламелни щори, май и за баните ще се необходими Simple Smile

# 191
  • В.Търново
Здравейте, имате ли лично впечатление за този лентов сифонhttps://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … deante-10420.html и този моноблок https://baniastil.com/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80 … t-(19)-11897.html Моля споделете впечатления 😊

# 192
Благодаря за мненията за импрегнирането!

Ще поръчваме плот за банята от технически камък. Размерът и формата са малко специфични, има объл завой, който плота да направи. Та искахме и шкафчета отдолу, трябва да са по поръчка и офертата за тях е 900 лв., та се чудех дали има смисъл да се правят за толкова пари или да сложим два рафта под плота, просто всичко ще е открито така, а има неща, които искам да си държа там..
При мен се получи същата ситуация.Под плота от гранит,(който също е специфично изрязан,защото прекроих банята тотално+малкият размер)исках шкафове с плъзгащи вратички от стъкло.Все още ги искам Simple Smile Simple Smile ,но докато станат.отдолу сложих,подвижни етажерки(с колелца).На тях слагам кърпите и събирам вътре,всичко необходимо.Имам сложени три,а имам място,за още две Simple Smile Simple Smile Много добро,временно решение.Ще кача снимка,макар,че не се виждат добре 

# 193
Като коментар за банята на мен огледалото като форма не ми се връзва с фриза или декор плочките. Това са различни линии...
Плотът спрямо цветовете е станало много добре!

# 194
Като коментар за банята на мен огледалото като форма не ми се връзва с фриза или декор плочките. Това са различни линии...
Плотът спрямо цветовете е станало много добре!
Абсолютно съм съгласна ,но.....това е решение на съпругът ми,единственото за банята Simple Smile Simple Smile .Поне на първо време,ще остане така,иначе съм го измислила! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт