Банята - 30-та тема

• 130 222
  • 844
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Обмислям смяна на тоалетната чиния заедно с казанчето в настоящата баня. Като цяло не съм доволна от струята вода за измиване, както и от казанчето, но бяха заварено положение. Още повече при нас водата е твърда и вече няколко пъти подменяхме поплавъци и другите пластмасови части. Отделно профилактирам с препарат през няколко месеца. Искам смяна вече. Чинията е захваната с дюбел в пода и винт част от комплекта. Има силикон - лесно ще се махне с макетен нож.
Чудя се тази Акаблейд чиния може ли да се захване по същия начин?!
Ако някой ползва подобна ще се радвам да се включи. На картинката виждам странични отвори за винт, обаче дали някак си отиват надолу към пода не става ясно.

# 646
Здравейте! Обмислям смяна на тоалетната чиния заедно с казанчето в настоящата баня. Като цяло не съм доволна от струята вода за измиване, както и от казанчето, но бяха заварено положение. Още повече при нас водата е твърда и вече няколко пъти подменяхме поплавъци и другите пластмасови части. Отделно профилактирам с препарат през няколко месеца. Искам смяна вече. Чинията е захваната с дюбел в пода и винт част от комплекта. Има силикон - лесно ще се махне с макетен нож.
Чудя се тази Акаблейд чиния може ли да се захване по същия начин?!
Ако някой ползва подобна ще се радвам да се включи. На картинката виждам странични отвори за винт, обаче дали някак си отиват надолу към пода не става ясно.
По-важното е къде се падат старите дупки и нацапаното по пода от старата чиния, защото има вариант да не съвпаднат местата. За да сте сигурни, че ще съвпадне трябва да налагате и да мерите колко напред идва и колко е широка основата на старта и новата. Често при така просто нещо като махането на силикон плочките се шуплят по краищата. Това се случи и като махахме шкаф-мивката и конзолната тоалетна чиния... Добре е долу да е по-широка основата та да сте сигурни, че ако има инциденти ще останат скрити. Аз така бих направила.

# 647
Гледах ги тези неща, ще се припокрият. Сегашната тоалетна чиния е тясна и издължена - Видима, тази от линка е по-правоъгълна и широка в основата.
Шкаф-мивка имах преди - махнах шкафа и сложих стенна конзола. Има малко силикон, който остана - така и не купих препарат да го доразтворя, но не личи видимо.

# 648
Да ви питам, какви иноксови държачи на тоалетна хартия препоръчвате на добра цена?

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 09:17 от qsenski

# 649
Puss in boots - ние пъво правихме плочките и после монтираха вратите, едната ни е алуминиева също.
Решихме да не рискуваме.

# 650
  • Пловдив
Chuby, за кое да рискувате?

Ние упражнението сме го правили веднъж с първо монтирана врата и всичко беше точно. Сега ме притеснява последващото слагане на врата, след като са готови плочките. Thinking

# 651
Привет. Ще ви чета, защото ми предстои да обзавеждам баня, а нищо не разбирам от това.
Може ли да ми дадете съвет за таван и осветление в две бани?

# 652
Опънат с подсветка по цялата площ, може да се регулира светлината:

Друг вариант е гипсокартон с водоустойчива мазилка и лунички.

Опънат с цвят, лунички

Мазилка на идеално шпаклован таван, не винаги си заслужава усилията и затова е гипсокартона:

# 653
А луничките - имало някакви нови лед, дали са удачни?
За паравани има ли някакъв друг материал освен стъкла?На мен ми харесва мат.

# 654
Ами не знам какви нови, може и да има. По принцип лед технологията е напълно практична, икономична и естетическа...

За параван само и единствено стъкло, не и пластмаса Simple Smile Стъклото може да  е прозрачно, чист мат, фигурален мат, принт стъкло, витраж... Според мен всичко друго освен прозрачното стъкло "затваря" по-малките бани, въпрос на вкус.

# 655
  • Бургас
Има и лед панели. Напр. 30 на 30 см. Все едно имаш прозорец на тавана:)

# 656
  • Под Сините камъни
А луничките - имало някакви нови лед, дали са удачни?
За паравани има ли някакъв друг материал освен стъкла?На мен ми харесва мат.
Ние в банята сме с тия лед панели.Имам три броя от средният размер супер ми е светлината.Вече 2г. и половина нямам проблеми с тях. http://vivalux.bg/image.php?src=uploads%2Fsystem%2Fproducts%2Fes … &size=300x300

# 657
  • Бургас, София
Ако не греша смяната на подсветката при опънат тава изисква да дойде на място човек, да свали опънатия таван, да се смени осветлението (ремонтира, каквото и да е) и да сложи тавана повторно. И се заплаща, разбира се. Това го казвам, защото може да е проблем за някой. Иначе е много красиво и интересно решение.
Лед луничките са си просто лунички с лед технология, които ви пестят пари и избиват доста бързо маалко по-високата си цена от стандартните. Не отдават толкова топлина, светлината не е вредна (като от луминисцентни тела примерно), имате избор от топла до студена светлина и работят доста по-дълго от стандартните.
Лед панелите също са много добро решение - там трябва да се смени целия панел при изгаряне, разваляне и реално те са цялото тяло, докато при луничките - то си е една крушка с цокъл в осветително тяло.

# 658
  • Пловдив
 В старата ни баня, а и новата, която ще правим, сме с окачен таван и лунички. Правиха го мъжът ми и брат ми. Смяната на луничките не е чак толкова сложно. Маха се само паното, на което е луничката.

И аз съм ЗА стъкло на паравана. В старата баня бяхме с душ кабина, плъзгаща врата, пластмаса. Никога повече! Сега залагам на стъклен параван и то без плъзгащи врати.

# 659
Здравейте. Какво ви е мнението за баня, в която има плочки само в душовото пространство, душ кабина от стъкло и всичко останало мазилка. Дано да се изразих правилно.

Общи условия

Активация на акаунт