Коя платформа използвате за резервации в България?

• 1 297
  • 30
  •   1
Отговори
Провокирана съм за тази тема след разговор с приятелка, която ми каза че не желае да ползва платформи, за да намира опции за настаняване в страната, а търси в гугъл директно, задавайки например “апартамент за нощувки в … “ . Честно казано аз самата никога не съм се дори замисляла да търся така и много се изненадах. Дори за Бг съм твърд “фен” на букинг, макар да знам че цената е завишена. През групи не ми е приятно, там като отварям и най-честото което виждам е хейт, нереални очаквания в коментарите, грубост. През олх… ами не знам, подхождам недоверчиво, а airbnb така и не ми стана примамливо, с обявяването на “скритите” такси за какво ли не почти на последна стъпка от резервацията..
Идеята на темата е.. да затвърдя или пречупя моето си виждане за нещата:-)

# 1
Много хубава тема.
Гласувах с "търся в гугъл", на второ място най-често е по препоръка на приятели. Много рядко през платформи, буквално броени пъти.
Предстои ми да планирам двуседмично пътуване от най-северната точка на бг черноморския бряг в посока юг, до Обзор (за догодина сме оставили останалата половина от брега), не съм се и сетила за платформи.

# 2
  • София
И в страната, и в чужбина ползвам винаги Букинг.
При проблем са ми връщали парите или са ме настанявали другаде при същите обявени условия.
Трупат ми се точки и отстъпки.
А и хотелите се стараят, заради рейтинга.

# 3
Oсновно в Букинг.  Тма има и намаления, има и хубави снимки и описание. И не винаги цената е завишена, случва се и обратното. Понякога за някой хубав хотел проверяваме и директно, особено ако в Букинг няма места.

# 4
  • София
През Букинг, обаче предпочитам да намеря телефон и да се обадя лично. Понякога получавам намаление.

# 5
В Букинг. Четем много внимателно отзивите на други клиенти и самите ние оставяме реалистични отзиви. По този начин си спестяваме главоболия и издънки и - надявам се - помагаме и на другите да се ориентират за евентуални предимства и недостатъци.
Понякога обаче намираме хотел/жилище в Букинг, но резервираме чрез директно обаждане, тъй като излиза доста по-евтино.

# 6
Букинг. Но понякога и директно в сайта на хотели, които познавам, удобни са ми, когато пътувам по работа, цените им се оказват по-ниски от Букинг понякога. Имат и програма за лоялни клиенти, при регистрацията цената пада още.
Но понякога е и обратно - по-ниски са с Букинг.

# 7
Винаги проверявам първо в Букинг. Когато харесам хотел, търся има ли за конкретния по-добра оферта - било директно с обекта или някоя българска от рода Грабо.
Обикновено букинга е най-изгоден.

# 8
Ползвам Букинг предимно. Като харесам някое място за настаняване в Букинг сравнявам с цената на собствения сайт на хотела. Ако цената на сайта е по-добра резервирам от там.
Като сме резервирали морски почивки в БГ, почти винаги сме ползвали visit.bg.

# 9
Сори, не обърнах внимание, че въпросът е за резервация в България.
Това, което написах е за страни извън Бг, но при всички положения може да се провери дали е изгодно чрез сайта на хотелите.

# 10
Ползвам Букинг предимно. Като харесам някое място за настаняване в Букинг сравнявам с цената на собствения сайт на хотела. Ако цената на сайта е по-добра резервирам от там.

Този сайт въобще не съм знаела че съществува:-) но пък е полезно, ще хвърля едно око да разгледам! Благодаря!

# 11

Този сайт въобще не съм знаела че съществува:-) но пък е полезно, ще хвърля едно око да разгледам! Благодаря!

second, винаги сме били доволни от тях, и от цени, и от съдействие при нужда. Ако решим да ходим на българско море, пак тях ще ползваме.

# 12
Букинг. Ползвам го сигурно от над 20 години, и за страната, и за чужбина. Имам намаления там, но не заради това ги ползвам, а защото носят отговорност за кризисни ситуации, каквито определено могат да възникнат, особено в чужбина.

# 13
  • Melmak
За съжаление в анкетата може да се посочи само 1 отговор и кликнах на букинг.

В чужбина основно ползваме airbnb и сме доста доволни.
За България също става. Тук ако ползваме хотел директно запазваме през хотела. Говоря за големи хотели, примерно спа във Вършец.

Гледаме и в букинг, понякога запазваме и от там.

Ако е къща за гости или нещо подобно повечето са регистрирани в някакви сайтове като вила.бг и подобни. Там може и по телефона, особено ако става дума за малки населени места и селски туризъм.

# 14
  • Телиш/Плевен
Ползвам Букинг от две години насам и съм много доволна от офертите там.

Общи условия

Активация на акаунт