Коя платформа използвате за резервации в България?

• 1 249
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Принципно обичам да запазвам директно през сайта на  набелязания хотел, но от година-две Букинг е мястото, от което си избирам оферти. Спестява ми много време и усилия при планирането на почивките. Има полезни отзиви, а и сайтът е удобен.

# 16
Преглеждам Букинг, но по-често резервирам директно в сайта на хотела.

# 17
Разглеждам в Букинг, но рядко запазвам чрез тях.Звъня директно в хотелите и цените обикновено са много по-ниски.
В Гугъл също търся информация, но пак запазвам директно в мястото за настаняване.

# 18
Дами, след като се опитах да въведа опция за мулти-отговори, по някаква причина анкетата леко се бъгна и се наложи модерация. Ако не ви затруднявам особено, моля да поставите отново по един глас, който го беше направил досега.
Извинявам се много и благодаря на всички, които се включиха досега!

# 19
  • Melmak
Благодаря за редакцията на анкетата, вече избрах няколко опции. За България търся и в букинг, но не винаги запазвам от там. За чужбина също, ако видя, че цената е по-ниска на самия сайт на хотела, запазвам там.

# 20
За България и чужбина резервираме през Букинг от много години. За България понякога директно през сайта на хотела, ако съм видяла, че е по- изгоден.

# 21
В последно време използваме основно airbnb, тъй като сме с две малки деца и предпочитаме да наемаме цял апартамент. Откриват се доста хубави оферти.

# 22
  • Варна
Основно ползваме Букинг, отзивите са коректни, каквито и проблеми да са изниквали - съдействат. Пък и заради отстъпки и точки. Сверятам и със сайта на хотела и понякога директно там резервирам, но по-рядко. За почивки сме ползвали vizit.bg и също сме много доволни от отношение и съдействие.

# 23
Ползвам и букинг, директни резервации към хотели и разбира се, визит бг. Последните винаги са били коректни, дават някакво макар и минимално намаление и изпълняват изискванията ми. Тази година ми прави впечатление обаче, че все по-малко обекти са качили оферти за настаняване в платформата им, не зная на какво се дължи (става дума основно за нашето море). Аз проверявам там, защото за някои ранни записвания срокът изтича в края на януари, а намалението няма да ми е излишно никак.

# 24
  • There I was on a July morning
За резервации в БГ ползвам Букинг, visit.bg или директно в хотела, зависи от офертата. Най-удобно и лесно ми е през Букинг или хотели, които имат онлайн резервационни системи. Мога да резервирам и от днес за утре и по всяко време на денонощието, вместо да звъня по хотели и агенции, които невинаги си вдигат телефоните или не отговарят толкова бързо на имейли.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 19:48 от Скубиду

# 25
Аз си набелязвам няколко хотела чрез Букинг и после търся сайта на хотелите и чрез някой от тях правя резервация.

# 26
Офертите на Букинг и на визит не са еднакви, понякога визит дават отстъпки за пакети, което в Букинг го няма, но пък те имат други предимства, не може да се сравнява така механично, така че ползвам и двете, както и резервации директно през сайта на хотела. Трябва да се провери как е най-изгодно за резервиращия. Избягвам OLX, ФБ и подобни, защото рискът да платиш и да пиеш една студена вода след пътуване от стотици километри е много голям. Отделно ако получиш съвсем различно от описаното в офертата си е само твой проблем.

# 27
Действително риска е доста по-голям. Въпреки че и през Букинг се случва когато има недобросъвестни стопани- най-често на малки места за настаняване. На мен ми се случи (не българи) да ме заплашват по чат извън букинг, защото ми отказаха в почти в последния момент резервация и аз сложих лоша оценка в гугъл мапс. Букинг нищо не направиха..

# 28
Между другото относно лошите потребителски отзиви в Гугъл - не се поддавайте на натиск и си оставяйте какъвто искате отзив като потребители. Нищо не могат да ви направят.

# 29
Изобщо не съм го махнала, некоректното им отношение трябва да стои отбелязано някъде! Щом за неизпълнена резервация не може да се поставят отзиви в букинг, то все пак трябва да има следа другаде.
Определено беше изключително грозно отношение, след като резервацията беше от месеци и отказа й беше абсолютна лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт