Живот без семейство и деца

• 76 589
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 780
Чак пък ограбена. След няколко години няма да им видиш очите. Нон стоп са тренировки,рождени дни и тем подобни събития. Ние ще работим до гроб - та има да се развиваме и да си наваксваме.

# 781
Вероятно, макар че може да се поспори дали всичките ми деца са от "подходящ" човек. Общо взето не бях фен, но със сигурност нещата ще са различни след някоя и друга година.

Въпросът е, че ако си с деца, няма как с години да висиш по галериите, да снимаш хора, да ги пускаш в Инстаграм, след години да издадеш книга-албум и малко по малко да станеш известен, като човека от линка в Bored Panda.

А иначе ако трябваше да работя за пари, може би щях да започна още от образованието, да преглътна горчивия хап и да драпам за финансист/одитор.

# 782
Уиш, и аз гледам около себе си, че наистина масово програмистите бутат там каквото бутат, после си гледат кефа и са малко тия, дето сядат и да четат.

Не е точно така - в тази професия специално или четеш, или си програмист за 6 месеца и после вече не си. Просто всичко се развива адски бързо и няма начин да "буташ", щото центробежната сила те изхвърля от въртележката, прозяпаш ли нещо дори за минутка. И то си проличава по един крайно обективен начин - софтуерът ти спира да работи. Изобщо при програмирането "бутане" няма, там има две положения - това, дето го правиш, или бачка, или не бачка. Не е като да плюнчиш документи и да дращиш отчети. Говоря за програмирането в чистия му вид, не за разни квзаипрофесии около него.
+1
И затова не знам защо толкоз хора са тръгнали да се напъват, кат не ги влече. Чак сринаха СМГ от напъни, и аз все още не разбирам защо точно СМГ е набедено за обетованото училище, а не примерно ТУЕС.

# 783
Въпросът е, че ако си с деца, няма как с години да висиш по галериите, да снимаш хора, да ги пускаш в Инстаграм, след години да издадеш книга-албум и малко по малко да станеш известен, като човека от линка в Bored Panda.

Нима не виждаш, че това е проект-еднодневка, който ще стигне до Скучаещата Панда, ще се завърти из сайтовете и ще изчезне безшумно? Над 15 години активно ползвам Интернет, познай колко подобни дребни оригиналности са станали известни и са се задържали... И заради това да се лишиш от деца, за да позабавляваш някакви скучаещи кибици в Нета, които утре ще са те забравили?

# 784
Е то човекът е гей, силно екстравагантен, занимава се с фотография, блогове, политически и еко активизъм. Въпросният проект не е еднодневка, има издадена печатна книга, имаше изложба с принтове в хубава зала, изобщо човекът си е сериозен творец и си има постиженията, не знам колко са комерсиални. Но не изглежда опърпан, хич даже.

Познавам го и му наблюдавам работата от години, просто ми стана интересно, че и Пандата го е открила най-накрая.

# 785
  • София

Боже, коооолко тъпо!
Вместо да се възхищава на на магията на Дега той седи отпред и търси копие на третата балерина вдясно... Вместо да седи безмълвен часове наред пред кентавърката на Роден, той стои и мери копитата на преминаващите коне, за да намери точно копие. Вместо да се захласва пред Пазарът на роби на Дали, той търси копие на средната робиня... и т.н.

Какъв тъжен, малък, безрадостен човек, напълно лишен от въображение.
Пък кой знае - може би именно липсата на деца му е довела тази скръб.

Невинност е детето и забрава, едно ново начало, една игра, едно самозадвижващо се колело, едно изначално движение, една свещена повеля: „Да бъде!“

Да, братя мои, за играта на сътворението е нужна свещената повеля на словото: „Да бъде!“ Духът иска своята воля, изгубилият света спечелва свой собствен свят.

# 786
Както вече казах, човекът е гей, много колоритен, на вид е като плод на забранената любов между Лейди Гага и Лудвиг Витгенщайн. Бе изобщо, някои хора си живеят и си правят густото. Хайде, лелки, съдете:)

# 787
  • София
мисля, че сами си докарахте спора със  Сирен
жената изказа различно и донякъде крайно мнение и я поставихте в позиция да се защитава
ами много ясно, че ще втвърди фронта и ще измисли хиляда довода, като се налага да се обяснява

изобщо не мисля, че жената реално съжалява, че има деца, не прочетох някъде да го казва
може и да съм пропуснала, ама надали
да кажеш, че децата ограбват не е съжаление, а споделяне на факт

ами, дори да не съм склонна да го кажа така крайно, си е факт
ограбватг те откъм време, откъм професионално развитие, ако си имчал шанс за такова, изсмукват ти мозъка в бебешките си периоди и си в състояние само за памперси и мляко да мислиш
факт си е
това, че 99% от нас не съжаляват, че са ограбени, а си дават богатството с радос, си е отделен въпрос

и ако не сте в състояние да видите живота и от другата му вероятна страна, нямате въображение
никъде не се пита съжалявате ли, че имате деца и искате ли да изчезнат
а представяте ли и, ако ги нямахте, ама не да са си отишли, а изначало да ги е нямало
ми представям си, какво толкова
представям си и ако милионерка се бях родила, амане пия антидепресанти по случая

и кой е Пища Хуфнагел или както там се казва

пп
може пък да съм милионерска щерка с необятно наследство
ама са ме отвлекли като бебе двама войнстващи желатели на дете
не ги е срам
да си ме връщат веднага

и айде стига глупости с това само хората с деца са истински богати
някой направо са си бедни

# 788
Хм...сериозно ли?
Това ли е е върхът на сладоледа? Crème de la Crème?

Ако някога съм си задавала тези въпроси то тези 'постижения' не биха ме топлили вечер. Предпочитам си посредствения живот с едно дете и мъж.  bowuu Joy

Вероятно, макар че може да се поспори дали всичките ми деца са от "подходящ" човек. Общо взето не бях фен, но със сигурност нещата ще са различни след някоя и друга година. ...
А ако не са? Ако трудното тепърва предстои?
Симпатична си ми отдавна, но се надявам да се гъбаркаш с хората тук и реално да не живееш/третираш децата си така както пишеш..

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 23:28 от Анонимен

# 789

Просто може да се чувствате по-добре в кожата си като бохем, между приятели, купони, дискотеки, пътувания нагоре-надолу, без непременно да сте някакъв талант.

Чудесно, но идва един момент, в който се оказва, че повечето ти приятели са семейни, имат деца, ходят на почивки с тях, вместо с бездвтните си приятели и определено нямат време и желание за дискотеки. Просто си имат други приоритети, други семейни занимания, които нямат нищо общо с бохемския живот. Не си въобразявай, че изпускаш нещо кой знае какво по вина на децата си. Най- много да си самотник.

# 790
  • София
Не видях някой от пишещите тук да е взел съзнателното решение да остане без деца!
Хипотетичното на тази тема ме дразни.
Защо сте избрали да имате деца, при условие, че се замисляте, какво ви бил животът без тях?

Аз Не познавам хора, които съзнателно са избрали да нямат деца. При всички бездетни познати е било въпрос на лошо стечение на обстоятелствата да нямат деца. Нито са по - успели, нито са по-начетени от тези с деца.

Преди много време срещнах първото си гадже, което не е семеен и няма деца.
В разговор той ме попита какво мисля, че щеше да стане с нас, ако бяхме останали заедно.
Аз отговорих : " Щеше да имаш три деца и едното от тях щеше да се казва Елена/ на майка му/. Той само се усмихна. Пролича, че вярва в това, което казах.

Смятам , че хората имат деца, защото срещат подходящият човек, на подходящото време и подходящите условия, и децата се получават. Дори и някои жени/мъже да не са толкова фенове на идеята от начало.

Simple Smile

Както при Сирен, вероятно

Аз познавам. На прима виста се сещам за 3ма (мъже), които обаче живееха с децата на жените си и, особено един от тях, ги гледаха като свои) и един, който ми беше писал, че с жена му решили да нямат деца, за да могат да се отдадат на любовта си към екстремни спортове... не знам, не съм се чувала с него от доста години - може пък да са си променили мнението, бяха в детеродна възраст..

# 791
  • Mediterraneo
Боже, Мамасита, ако наистина си истинска, тежко им на децата ти!

# 792
  • София
Чудесно, но идва един момент, в който се оказва, че повечето ти приятели са семейни, имат деца, ходят на почивки с тях, вместо с бездвтните си приятели и определено нямат време и желание за дискотеки. Просто си имат други приоритети, други семейни занимания, които нямат нищо общо с бохемския живот. Не си въобразявай, че изпускаш нещо кой знае какво по вина на децата си. Най- много да си самотник.

глупости
в не чак толкова уникалната позиция преобладаващата част от познатите и приятелите ми да имат малки деца, нуждаещи се от постоянни грижи и спъващи купонясването
аз, за изпусналите споделянето съм с отгледано дете и жастливо необвързана
ми прекрасно си изкарваме заедно, без да се чустваме криво заради липсата на моя половинка за уравновесяване, или без да ни натежават техните деца

или понеже съм имала дете, не се квалифицирам като капацитет по нямането
ама на, в перфектна детеродна възраст съм, нямам размножителни пориви, чуствам се прекрасно

за сведение, деца обичам, но не държа  да си ги и прибирам вкъщи с мен вечер
чуждите са ми достатъчни, имам и племенница

# 793
  • София

и кой е Пища Хуфнагел или както там се казва

и айде стига глупости с това само хората с деца са истински богати
някой направо са си бедни

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjB06X_gPvWAhVMsBQKHciYDgoQ3ywIJjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DbXo2rhHDwds&usg=AOvVaw3qo1vIkwB-Etalfnk461GZ

От едно отминало време, уви, когато от учениците се очакваше да запомнят трайно как се съгласуват прилагателни и местоимения по число. И че употребата на местоимение в единствено число с прилагателно в множествено е... меко казано ... неуместно.

Някой, освен, ако не страда от раздвоение на личността или мегаломания тип "аз съм крал" бе би могъл да бъде бедни.

# 794
  • София

глупости
в не чак толкова уникалната позиция преобладаващата част от познатите и приятелите ми да имат малки деца, нуждаещи се от постоянни грижи и спъващи купонясването
аз, за изпусналите споделянето съм с отгледано дете и жастливо необвързана
ми прекрасно си изкарваме заедно, без да се чустваме криво заради липсата на моя половинка за уравновесяване, или без да ни натежават техните деца

или понеже съм имала дете, не се квалифицирам като капацитет по нямането
ама на, в перфектна детеродна възраст съм, нямам размножителни пориви, чуствам се прекрасно

за сведение, деца обичам, но не държа  да си ги и прибирам вкъщи с мен вечер
чуждите са ми достатъчни, имам и племенница

Е, ако си в перфектна детеродна възраст и имаш отгледано, пораснало дете, вероятно просто си започнала твърде рано с обвързването. Не си се наживяла, един вид, когато ти е било времето, затова сега ти липсва - и затова ти се ходи по купони и дискотеки.

Общи условия

Активация на акаунт