Живот без семейство и деца

• 76 619
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 525
Янечек, то и Тошо Тошев е динозавър и командва млади журналисти, но това не значи, че занаятът е същият като едно време и няма смисъл да се учи.

Магдена, има си различни нива- софтуерен архитект, всякакви видове team leader, project manager и подобни. Или да имаш собствена фирма и да наемаш "копачи".

# 526
Нали не твърдиш, че ръководителят винаги си е бил на ниво ръковдител? Разбира се, че е почнал от първото стъпало и постепенно е извървял пътя до върха, като в същото време са му се раждали и деца, и жена му е била болна, и въобще - случвали са се и нещастия, които да те разклатят. Животът не ти осигурява разчистена пътека, за да можеш без хабене на силите да се добереш до целта, просто някои преодоляват препятствията, а други сядат пред първото и казват "оф, не мога повече". На никого не му е лесно, искам да кажа. Ти така изкарваш нещата, че който е успял, значи някой отвън го е улеснил, само вас горкичките с мъжа ти няма кой, ня-ма.

# 527
Е да, но това не значи, че е грешно да седнеш целенасочено да учиш и четеш и малко да ускориш процеса. И да, точно това искаме- да ускорим процеса. Но за съжаление не е лесно. Разбира се, че искаме да е с минимално хабене на сили.

За мен като журналист например ще е по-ефективно да работя "на разчистено", отколкото да драпам и опъвам каиша с малки деца по ясли и градини. Винаги мога да се върна в занаята, както казах- нещата се променят всеки ден, хич не се тревожа за дупките в сивито си.

Наистина е важно човек да може да погледне отвъд и настрани. Пък който иска да драпа, просто е различен подход. Но не може да кажеш, че целенасоченият подход е грешен.

# 528
  • Пловдив
Питам, защото моят мъж например, като гледам, от много години все като писач на код на заплата си работи и не изглежда да се набира към сичките тея сложни думички, с които жонглираш (ех, как не намери къде да вкараш и код мънки, ма нищо, и копач върши работа). Не е като да му липсва обаче нито уважение в професионалните среди, нито сложност на работата, нито усещане за професионална успялост, нито доход.

# 529
Не казвам, че нечий подход е грешен, а че нещата не се правят непременно така, както вие ги правите. А има хора, на които им е много по-трудно, защото освен с деца и работа, трябва да се справят и с болести, и с трагедии в личен план, та вместват и болничен престой+лечение със семейство и кариера, пък не се изживяват като жертви, на които децата са им отнели възможности.
ех, как не намери къде да вкараш и код мънки, ма нищо, и копач върши работа

Намери, бре Simple Smile Не четеш внимателно!

# 530
Не е като да му липсва обаче нито уважение в професионалните среди, нито сложност на работата, нито усещане за професионална успялост, нито доход.
Сигурна ли си за дохода? Щото мен ме тресе синдром на Златната Рибка и не мисля, че е чак толкова Уау, та да си заслужава да си копач цял живот...но да, има хора, които са си доволни.

# 531
Янечек вкара всъщност съществен нюанс. Ако се грижиш за болно дете, нещата наистина за много по-трудни. При здрави деца можеш да постигнеш точно толкова, за колкото имаш капацитет.

# 532
Моите финансови успехи дойдоха след като вече имах две деца. Преди това, без деца и без никой да ми се пречка, нищо особено не бях постигнала. Всичко харчех за купон и нови дрехи, нищичко не оставаше Simple Smile

# 533
А, може да не е дете, може ти самата или съпругът ти да се сдобиете с тежко заболяване и гледай тогава какъв купон настава, когато трябва и ходенето по болници да влезе в житейския план. И тогава, ако децата са възпитани в духа на "всичко ни пречи да се развиваме" могат да се търъшнат, че не са успели, защото не са имали здрав баща, а не защото ги е мързяло (или просто са посредствени).

# 534
...

Магдена, има си различни нива- софтуерен архитект, всякакви видове team leader, project manager и подобни. Или да имаш собствена фирма и да наемаш "копачи".

хох ... ама за тях са необх. други  качества .

а собствената фирма ... така ще си се овеси на ръкава, че три хлапета ще ти се видят малко. Там си 24 часа плюс.

# 535
За мен като журналист например ще е по-ефективно да работя "на разчистено"
За всеки е по-лесно на разчистено. Но има два вида хора- едните чакат някой да им разчисти, другите разчистват и действат.

# 536
Там е проблемът- децата не са нещо, което лесно се "разчиства"...иначе мога да разчистя други неща и да си дам зор, но не искам да виждам, че децата плащат цената.

А предимството на таткото е, че имаше кой да му "разчисти" децата едно известно време, за да се концентрира върху работата.

# 537
В която и област на живота да си дадеш повече зор, започват да страдат останалите.

# 538
Ако имаш деца няма да стоиш непрестанно във форума. Според мен и децата са ти същата измислица както и професията, кариерата и мъжа.
Т.е. според мен не мърдаш от в къщи и се забавляваш с измислици във форума .. .т.е. комуникираш.
Мога да си представя какъв ти е проблема. 

# 539
  • София

Иначе изказът запада. Да не говорим, че в ерата на интернет да, езикът се мени постоянно и много лесно зазвучаваш смешно.

Значи така- четеш в интернет тъпотиите, които всеки, който реши може да напише и си сверяваш езика с неговия, и вместо като уж по- интелигентна и знаеща, и можеща, да се отличиш със стил и изказ, слизаш на неговото ниво- "УАУ"!

Ми, ти си си един рафиниран интернет планктон от средно- ниска ниво, който не оставя следа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт