Живот без семейство и деца

• 76 582
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 540
Според мен и децата са ти ... измислица  

Готова ли си да си изядеш думите и да си сложиш в подписа "Мамасита не лъже, има три деца", ако се окажа наистина с три деца?

За професията също.

# 541
  • Пловдив
хох ... ама за тях са необх. други  качества .

а собствената фирма ... така ще си се овеси на ръкава, че три хлапета ще ти се видят малко. Там си 24 часа плюс.
Не само са необходими други качества, ами и - всъщност може би и заради това - не е възможно всеки да стане шефче от какъвто и да било вид (на проект, на отдел, на квото там), няма толкова шефски места. Затова и няма такова условие, за да бъде оценен като качествен професионалист. Дори няма правило, че непременно най-кадърните като професионалисти стават шефове - не щото за шефове се издигат некадърните, а защото други са нужните качества.
То е така не само в сферата на правенето на софтуер, тя едва ли е по-особена с нещо от другите.

Ето, и в мойта сфера е така. Някои се набират нагоре по етажите, щот нали срамота цял живот все на най-ниското ниво (един вид пак "не може цял живот разработчик" Wink), мен си ме кефи да си решавам моите неща, това ми е изявата, а си държа на работата и признанието в нея не по-малко от тези с амбициите.

# 542
  • София
Ако имаш деца няма да стоиш непрестанно във форума. Според мен и децата са ти същата измислица както и професията, кариерата и мъжа.
Т.е. според мен не мърдаш от в къщи и се забавляваш с измислици във форума .. .т.е. комуникираш.
Мога да си представя какъв ти е проблема. 

Точно същото си помислих и аз. Хич да не ги гледаш тия деца, все ще ти се наложи да свършиш нещо елементарно за тях, около тях и прочие. Най-малкото на въздух да ги изведеш в това прекрасно време, ако не ходят на градина.  И това е напълно несъвместимо с целодневното писане във форум, физически невъзможно дори.

# 543
Нищо подобно няма да ям. Виж си присъствието във форума на ден. И ми кажи по кое време и по колко време гледаш 3 деца. Въпроса е кога ги гледаш та да ти пречат. 

# 544
...   И това е напълно несъвместимо с целодневното писане във форум, физически невъзможно дори.
дам. във форуми. ама и във вестници .. т.е. проблемуса е друг тук.

# 545
В интерес на истината днес съм само с едно дете.

Хайде да не стигаме пак до дневния ми режим, и преди съм го обяснявала. Обясних и защо има дни, в които нищо по-хубаво от писане във форума не мога да свърша.

# 546
Нищо подобно няма да ям. Виж си присъствието във форума на ден. И ми кажи по кое време и по колко време гледаш 3 деца. Въпроса е кога ги гледаш та да ти пречат. 

Преди малко каза, че смяташ, че децата ми са фейк:) последно- имам ли деца или нямам?

# 547
Добре де, разбрахме, че децата са пречка за развитие в работата (за някои).
Това ли е всичко?
Цял живот да посветиш на едната работа и нищо друго да не те интересува, защото сакън, ще те отклони от пътя?
Наистина ли е толкова хубаво да получаваш удовлетворение само от едно единствено нещо?
И какъв е смисълът? Пари, слава?

# 548
нямаш. не става въпрос за един ден, а за всеки ден. също и за с 1 дете ти е много писането. Защото другите 3 ма от семейството се очаква да се ъавърнат. Много добре знам как протича ден.

# 549
  • София
Глупости, има си деца Сиренката, аз пък в това изобщо не се съмнявам.

# 550
Не знам как се е завъртяла така темата, но относно писането, съм склонна да се съглася с някои от изказванията на Мамасита, не че тя няма да ги промени след ден-два. Няма как да си сериозен журналист или добър писател без да четеш, анализираш, събираш дани, правиш разследвания. Дори и фикшъна в чист вид, изисква една богата база дани, за да не звучи фантазията съвсем измислена.

Не разбирам мрънкането на Мамасита, защото сама е избрала да роди децата си и да си ги гледа. Ами като тръгнат на градина ще има време да пише, ако желае. Аз не знам всъщност тя какво точно желае. Да пише, да рисува, да концертира, да катери Еверест?

# 551
  • София
Бандера, пак не си си написала домашното, душко! Колко пъти да ти пиша, че преди да твърдиш нещо, трябва да си напишеш домашното!
Мамасита, ако Бандерата те е разконспирирала, те чака награда три в едно - Оскар, Пулицър и Златен скункс за литературен принос и майсторство.

# 552
Цял живот да посветиш на едната работа и нищо друго да не те интересува, защото сакън, ще те отклони от пътя?
Наистина ли е толкова хубаво да получаваш удовлетворение само от едно единствено нещо?

Не видях нито една жена, взела съзнателно решение да остане без семейство и деца заради кариерата, да се е разписала в темата, което е достатъчно показателно доколко посвещаването само на работата носи удовлетворение. В живота познавам жени, останли без деца и семейство, но това в никакъв случай не е било тяхното желание, просто лош късмет.
Познавам двама мъже, които твърдяха, че не искат деца, единият още не иска и няма, а другият вече има и това е най-важното нещо в живота му, много си го обича и му се радва.
пп: Сирен си има деца, в това не се съмнявам, инак защо лятото щеше да се дразни от детето, риещо прах на люлките и да ѝ идва да го ритне Wink Човек без деца трябва да е съвсем луд, за да ходи по детските площадки, които са едни много противни места за заседяване.

# 553
  • Пловдив
Не разбирам мрънкането на Мамасита, защото сама е избрала да роди децата си и да си ги гледа. Ами като тръгнат на градина ще има време да пише, ако желае. Аз не знам всъщност тя какво точно желае. Да пише, да рисува, да концертира, да катери Еверест?
Според мен - да обясни на всички какъв ум и таланти и какъв огромен потенциал има. Wink

----
Цитат
Няма как да си сериозен журналист или добър писател без да четеш, анализираш, събираш дани, правиш разследвания. Дори и фикшъна в чист вид, изисква една богата база дани, за да не звучи фантазията съвсем измислена.
Като лаик и аз мисля, че има доста истина в това - естествено, преекспонирана от Мамасита и приведена в съответствие с моментната теза.

# 554
нямаш. не става въпрос за един ден, а за всеки ден. също и за с 1 дете ти е много писането. Защото другите 3 ма от семейството се очаква да се ъавърнат. Много добре знам как протича ден.

Hahaha! И ти, и Контесата имате да си ядете думите.

Преди дни прочетох формулировка на точно това, което правя. Ако искаш развитие, 80% от усилията отиват за личностно развитие и почивка и 20% за конкретната работа, за която ти плащат. Ако даваш 100% за работата, развитие също няма. Та по принцип децата пречат на тия 80% личностно развитие- забавят го в някои аспекти, не може да има спор.

Даун, между другото, сама си избрах да родя само третото. Номер 1 и 2 бяха по-скоро идея на татковците, аз бях само подизпълнител. Третото си е "мое" и е перфектно като вид и характер:) буквално е мой клонинг. Затова и я кръстих с името, с което я кръстих. Защото е клонинг в името на науката. Който е чел, ще се сети как се казва третото ми дете:)

Вече писах съвсем конкретни неща за това как децата се отразяват на журналистите и какви ги вършат журналистите без деца и тия с деца. Имам наблюдения от над десетилетие- в тази професия да нямаш деца е ГОЛЯМО предимство. Ако имаш деца и си успешен...значи си мъж. Но какво ли разбирам аз от журналистика...

Общи условия

Активация на акаунт