Живот без семейство и деца

• 76 653
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 555
Не видях нито една жена, взела съзнателно решение да остане без семейство и деца заради кариерата, да се е разписала в темата, което е достатъчно показателно доколко посвещаването само на работата носи удовлетворение. В живота познавам жени, останли без деца и семейство, но това в никакъв случай не е било тяхното желание, просто лош късмет...
А, именно!
Уж е много хубаво, но никой не го избира доброволно Grin

# 556
Дали някой на смъртно ложе ще си каже "Щеше ми се да бях работил/а/свирила на пиано повече"? Simple Smile

# 557
То какво ще ни се иска на смъртния одър, не се знае.

# 558
За пианото може и да го кажа...наистина ми се иска да бях свирила повече. Не че няма да свиря и в бъдеще покрай децата, единият вече ходи на уроци. Но определено е едно от нещата в живота, които си заслужават. Пък и си е полезна способност с която да помагам на/тормозя децата, като им дойде на тях реда за музика:)

Хайде да не почвам вече каква концентрация се иска за свирене, че ще ми извадите как Бах е имал 17 деца, а е бил композитор...ама аз не съм Бах все пак.

# 559
  • София
Досега не съм чула човек, който има деца, колкото и да ги обича, дори да умира за тях, да не се е оплакал, че му късат нервите и му разбиват апарата. Нормално е, нали и родителят душа носи.
мамасита, чела си поредната вариация на Принципа на Парето?

# 560
Andariel,душко. за  кой ли път да ти казвам да се ритнеш отзад,душко, и да си намериш да се занимаваш с някой друг.

Много добре знам за колко стига времето с 1 и с 2 деца и мъж и за какво от в къщи и за какво от бюрото ... та единствен вариант да има деца е сиренката да пише от бюро при неуспешна кариера ... тъкмо за това има време.
Но да е в домакиня с още 4 души на главата от които 3 малки ... и тя да тои посредата на цялата работа и да твори по цял ден глупости ...  е егати пързалката.

# 561
  • София
Банзера, мерси, душко, за идеята - да ти се връща! Ако трябва, и препоръки ще дам - за теб винаги!
Тъкмо си мислех, че лудите във форума са свършили, а то изгряла една като от Ален мак!

# 562
Както вече казах, днес съм само с едно дете, кроткото:)

А мъжът ми е достатъчно съзнателен, та да не ми е "на главата" повече от необходимото. Пък и едното дете е на осем, вече не влиза в графата "малко". Само едно е в памперси.

Андариел, не съм засрещала тая теория, в момента съм на тема extended cognition и се чудя кога ще имам време, за да гледам едновременно Westworld и Blade Runner и да изпадна в екзистенциална криза:)

# 563
буквално е мой клонинг. Затова и я кръстих с името, с което я кръстих. Защото е клонинг в името на науката. Който е чел, ще се сети как се казва третото ми дете:)

Само не казвай, че си нарекла детето Доли...

# 564
дам... другите ги няма и сякаш не ги е имало и няма и да ги има ... хахаха ... на 8 викаш , което няма домашни, не иска да обядва не врънка от скука и не разхвърля . дам

Ален Мак е велико. Как не съм се сетила?

# 565
И аз само за Доли си помислих и ми се изправи косата. Но трябва да е по-научно.

# 566
Ами във втори клас ако не се е научил сам да си пише домашните, значи нещо съм объркала във възпитанието. Домашните са негови, не мои, нали? врънкането от скука и разхвърлянето също е неприемливо на осем, аз съм майка, не аниматор- на осем идеално могат да прибрат и сами. Освен това както казах, днес съм с едно дете. Което разхвърля, да, ама е под двегодишно все пак. Но на осем...не знам какви деца и как гледате, но на осем трябва да си е стабилизирано вече.

Янечек, не е Доли.

# 567
  • София
Все едно чета римейк на това, което пишеха преди години и на мен - не може да имаш деца, не може да ги водиш тук и там, да готвиш и не знам какво, щом си във форума. Направо селебрити ме направиха - някаква загадка. Та, сега е мястото да благодаря на антифенките си! Тенк ю! Обичам ви!

# 568
За друг популярен "клонинг в името на науката", както нарече дъщеря си, аз поне не се сещам, при това женски.

# 569
За друг популярен клонинг в името на науката, както нарече дъщеря си, аз поне не се сещам, при това женски.

Женски не, може да е Виктор/ия на Франкенщайн. Това ми е асоциацията с "в името на науката".

Общи условия

Активация на акаунт