Живот без семейство и деца

• 76 729
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Осем-годишното може да изчака първо да бъде обслужено 3-годишното, ама ако вземе редовна да чака, вече започва да се чувства пренебрегнато. И на 8, и на 18 пак си искат вниманието и грижата, те затова са ни деца, а не съквартиранти.

# 586
Вече писах съвсем конкретни неща за това как децата се отразяват на журналистите и какви ги вършат журналистите без деца и тия с деца. Имам наблюдения от над десетилетие- в тази професия да нямаш деца е ГОЛЯМО предимство. Ако имаш деца и си успешен...значи си мъж. Но какво ли разбирам аз от журналистика...
А само преди няколко часа писа, че си избрала тази професия, защото е лека и женска.  #Crazy

# 587
  • София
Е, каза и че тогава не е била наясно колко взимат децата, нека бъдем справедливи.

# 588
Но след първото е трябвало да бъде наясно. Можеше да си остане с него и да се развива. То вече ходи на училище, скоро съвсем ще се справя без нея. Толкова мрънкане за децата, които уж съзнателно си родил, ми се вижда малко прекалено.

# 589
Е, каза и че тогава не е била наясно колко взимат децата, нека бъдем справедливи.
Да, а аз преди няколко страници писах за устата и лъжицата. Реалистичната преценка не е никак лошо нещо. Видно, липсата ѝ води до кофти последици. Peace

# 590
Вече писах съвсем конкретни неща за това как децата се отразяват на журналистите и какви ги вършат журналистите без деца и тия с деца. Имам наблюдения от над десетилетие- в тази професия да нямаш деца е ГОЛЯМО предимство. Ако имаш деца и си успешен...значи си мъж. Но какво ли разбирам аз от журналистика...
А само преди няколко часа писа, че си избрала тази професия, защото е лека и женска.  #Crazy

Да, това е най-лесната професия на света, защото има начин да изкараш пари и без да си от най-ангажираните. В смисъл на комбинация натоварване/заплащане. Но ако искаш да си на върха- иска си времето.

Но иначе не е чак толкова трудна. Мисля, че и ти би могла да я вършиш. Просто трябва да се взима насериозно и да си на разположение, а и да имаш въздух да измислиш нещо интересно. Има аспекти и моменти, които са много добре съвместяващи се с жеските сили, но има и моменти, които са много кофти за майките.

Децата взимат различно, както казах- ако беше само третото, щеше да е друго нещо. Всяко си е с характера, караш на късмет и може да се случи да са лесни.

# 591
  • София
Много често няма как да се напрали реална преценка, защото няма основа. Едно дете не е показател как биха се гледали две, да не говорим за три.  А и във всеки момент може друг акъл да му дойде, ама децата нямат връщане в магазина.

# 592
Колкото и да е лесно едно дете, не можеш да го зарежеш 8 часа ти да си работиш, то да си играе и да нямаш никакви грижи, когато то е на възраст до 5-6 години.

# 593
Не, но може да си играе за доста дълги периоди от време, ако мама е чела и подготвила средата навреме. Сега, има и майки, дето си устройват нещата така, че винаги да са 100% ангажирани, но има начин и да не става така. Да не отваряме темата за монтесори у дома и подобни техники.

И все пак се иска поне половин внимание, което пък прави невъзможно едновременното писане на роман.

# 594

Уиш, явно си от тия, които са хванали академичната писта и са я следвали без прекъсване.
През 90-те?  Joy Не съм я прекъсвала, вярно. Само носех 2-3-4-5 дини под мишница.

# 595
 bouquet

Но иначе не е чак толкова трудна. Мисля, че и ти би могла да я вършиш.
Сигурна ли си, че дори аз бих могла? Аз все пак съм само едно просто PhD, а втората ми магистратура не си заслужава дори да я спомена.  Laughing

# 596
Ми ако не ти тежат много образователните степени, може и да можеш...както казах, лесна е, но не знам защо някои хора срещат големи трудности.

# 597
Мамасита, според мен е трябвало да станеш фигуристка. Пързалянето е загубило много, че не си се ориентирала натам. То тора флипове, двоен, троен аксел за нищо ги нямаш в темата Simple Smile.
До скоро само първото очевадно неглижираше, а сега и второто ти писна и само третото е "твоето". Имаш нужда от консултация. Само се надявам да те търпи портфейлът, че иначе със статийки и без деца няма да у

# 598
Е второто си е вече на градина, доживях:) много ясно, че има един момент, в който децата е по-добре да си имат свой свят, а не аз да им правя густото на всяка крачка. По-здравословно е някак. Нямам нужда от консултация, а от още една година, докато и третото си поеме пътя и така. А портфейлът ме търпи, именно защото в последните месеци имам участие в дебелината му, главно като удържам децата и оставям време за мислене, доколкото мога.

Останалото вече е друга приказка.

# 599
Сирен, ти сама си противоречиш. Ако си въртяла цял вестник и пишеш толкова бързо, никакъв проблем не би ти представлявала организацията на децата и бита, ако имаш хъс да си най-добрата в нещо.
Знам го от собствен опит. Когато искаш нещо много силно, то ти завладява ума и емоциите, с него ставаш, с него лягаш и всичко покрай теб е като на сън. Хвърчиш, организираш, нищо не ти натежава, защото имаш твоето нещо, което те държи жив и всичко друго е съпътстващо.

Много си ми симпатична заради трите дечурлиги – евала на жени, които се наемат да имат толкова деца, но ти не искаш достатъчно силно силно да си най-добрият журналист (а и такова понятие е нонсенс). Ти искаш много неща, но нито едно достатъчно силно, за да те накара да превъзмогнеш приземяването на битовизмите и да си последователна.

За мен това ти е проблема – не можеш дълго да си последователна в едно и също нещо. Не са ти виновни децата, ако не бяха те, щеше да е някой колега, шеф, мъжът ти или лошото време. Не те обиждам, не го приемай лично (за мен си само един ник в интернет).

Общи условия

Активация на акаунт