Има хора, които мечтаят и искат нещо, но нямат силите да го постигнат. Но ако нямат правилната самооценка в един момент ще се появи въпросното "ако не бяха: децата/ половинката/ колегата/ кариерата...".
За себе си мога да кажа, че тъй като създадох семейство късно знам какво е с деца и без деца. И при мен този въпрос " какво щях да постигна, ако не бяха децата" не стои. Но пък аз не съм от амбициозните по отношение на кариера, професионално изкачване по стълбицата и т.н. И ето, че въпреки това, тази година имам възможност да съм на нова позиция в сферата, която съм си избрала, а това значи и нов професионален опит. И тъй като за мен винаги е било много важно да имам деца (а, сега де, и аз не знам защо е чак толкова важно) се насочих към професия, която да е съвместима като стабилност, работно време, да няма много-много командировки и т.н."екстри", които да са трудно съвместими с отглеждането на деца.
), очевидно си по-умна от доста амбициозни, които не осъзнават, че не разполагат с кой знае колко ум или таланти.