Живот без семейство и деца

• 76 719
  • 1 226
  •   1
Отговори
# 990
Контеса, четейки всичко дотук, се чудя как с твоето 1 поотраснало дете вече не си пишеш книгата и не учиш испански...ми дай малко газ, хората докторантури правят покрай платнени пелени...

# 991
И между другото, като човек който наистина, а не теоретично, съчета новородено/малко дете с писане на дисертация, мога да се изкажа, че това не беше никак така лесно както излиза под нечии клавиатури.
Предполагам, че не съм чела внимателно и съм пропуснала тези твърдения, защото нямам спомен някой в темата да е писал, че едновременното гледане на дете и писане на дисертация е лесно. Но, след като ти твърдиш, че подобни неща са излезли изпод клавиатурите на пишещите тук, със сигурност би могла да подкрепиш твърдението си с цитат.

# 992
Не ме е демотивирало, дори и загубата на близнаци в 9 г.с. преди два месеца засега не може да ме спре. При мен, както казах, нещата са сложни медицински и рискът от загуба е горе долу 50:50 с всяка бременност и все пак това, което детето ми дава ми идва в пъти повече от разбитите надежди и сърце и всичко, което взема. Затова и моята гледна точка е различна от средностатическата може би.

# 993
И между другото, като човек който наистина, а не теоретично, съчета новородено/малко дете с писане на дисертация, мога да се изкажа, че това не беше никак така лесно както излиза под нечии клавиатури.
Предполагам, че не съм чела внимателно и съм пропуснала тези твърдения, защото нямам спомен някой в темата да е писал, че едновременното гледане на дете и писане на дисертация е лесно. Но, след като ти твърдиш, че подобни неща са излезли изпод клавиатурите на пишещите тук, със сигурност би могла да подкрепиш твърдението си с цитат.

О, не съм дошла в темата за да нападам никой конкретен потребител, нито пък да се защитавам с цитати, смисъл нулев. Както казах изчетох я цялата тема много подробно в рамките на 3 поредни дни и знам за какво говоря, но не виждам и грам смисъл от подобни елементарни глупости. На мен всяко мнение ми е ценно, някои просто са далеч от автентичността на личното преживяване и излизат като от филм.

# 994
Защото нямам ищах за тях.

Елена, много съжалявам да го чуя. Съжалявам, че повдигнах въпроса, но не знаех.
Извинявай. Не е длъжно да ми отговаряш.  Hug Hug

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 15:04 от Анонимен

# 995
Да се защитаваш? Нима някой те напада? Само питам това, което твърдиш за другите потребители, може ли да бъде подкрепено с факти или е изсмукано от палците?

# 996
  • София
И между другото, като човек който наистина, а не теоретично, съчета новородено/малко дете с писане на дисертация, мога да се изкажа, че това не беше никак така лесно както излиза под нечии клавиатури. Времето ми беше толкова разкъсано, мисълта ми не течеше плавно в 3 часа през нощта след целодневно кърмене, пране на многократни пелени и сменянето им при насиране, учене на гърне с цената на 20 напикавания на ден и т.н. и много пъти буквално съм заспивала над научната си разработка. Така като чета в темата излиза че половината бг мама потребителки са извършили това и много още величествени достижения без грам усилие. Ами, много нереалистично звучи. В моето обкръжение жените на моя възраст в голямата си част гонят или едното, или другото и познавам единици, които правим и двете в реалния живот и то с доста компромиси във всяко. Много пъти съм търсила жени в моята позиция да се подкрепяме и намерих 3, с които станахме добри приятелки. Пък те били във форума, аз на грешното място съм ги търсела.

Добър reality check.
Е, винаги съществува хипотезата ти да си адски бездарна и некадърна и да не можеш да стъпиш на малкото пръстче на светлия образ на бг мама-та, а.к.а. перфектната домакиня, любовница и майка + малко отгоре Laughing

# 997
wishmaster, изсмукане е от пръстите всяко мое твърдение и няма нищо общо с писаното по темата. Просто си запълвам многото свободно време с фантасмагории

# 998
elenna, желая ти успех със следващата бременност!

# 999
wishmaster, изсмукане е от пръстите всяко мое твърдение и няма нищо общо с писаното по темата. Просто си запълвам многото свободно време с фантасмагории
Жалко. Човек би следвало да е по-отговорен към думите, които излизат от устата или клавиатурата му.

# 1 000

Благодаря ти много, Бианка, дано!
Контеса, не си ме обидила или нещо, просто казах, че мотивацията ми е доста силна за момента, въпреки трудностите.

# 1 001
Контеса, четейки всичко дотук, се чудя как с твоето 1 поотраснало дете вече не си пишеш книгата и не учиш испански...ми дай малко газ, хората докторантури правят покрай платнени пелени...
Ама то само платнените пелени да бяха, хаха! И защо 18 месеца кърмене не спомена поне? Аз в това най-много време, нерви и сън убих.

# 1 002
Kontesa, правилно ли разбирам, тръшканиците ти изпиват мозъка и испанският отскача...

...не може да бъде, 100% си бездарна към езиците и дори без малки деца пак нямаше да знаеш испански...

(а преди детето бях стигнала донякъде с френския...)

# 1 003
Както се видя, темата си течеше и без авторката, обаче тя много държеше да се появява на ен броя страници и да напише нещо гадно.
Като я няма авторката - къде е авторката, като е там авторката - кажи къде ти е проблема Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 004

Благодаря ти много, Бианка, дано!
Контеса, не си ме обидила или нещо, просто казах, че мотивацията ми е доста силна за момента, въпреки трудностите.
Благодаря. Надявам се да си ме разбрала правилно.  Hug

Kontesa, правилно ли разбирам, тръшканиците ти изпиват мозъка и испанският отскача...

...не може да бъде, 100% си бездарна към езиците и дори без малки деца пак нямаше да знаеш испански...

(а преди детето бях стигнала донякъде с френския...)
Абсолютно правилно ме разбра.
 Бездарна съм отвсякъде и си го написах, че имам посредствен живот, никаква кариера и постижения.

Изпит ми е мозъкът нацяло и затова нищо не ми върви, не ми се подхваща и нямам сили за нищо. И преди детето беше само бач, и сега е така, само с нея в майчинство си учех, слабеех и почивах  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт