Астрология - 11 тема

• 68 217
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • SF
Аз знам с какво я предизвиках. Излъгах някого, ама си заслужаваше.
При мен няма ненаказани дела обаче.
Дори и на мъж, когото не харесвам, ако се дръпна, после ме почват серии от неприятности.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 02:14 от Esmee

# 211
Сотис, кога да го чакаме да се кротне този Сатурн? Head Band

# 212
Добро утро! Пак съм аз.
Имам въпрос към по-знаещите. Как се сравнява Раши, Д-60 и настоящия период. При мен е мула даша/избрано от опцията за другите даши/ и пише да сравня раши и Д-60, за да направя извода, как точно кармата от миналите животи повлиява този.  Разледах йогите, щото дотам поне нещо схващам- повтарят се, как да се изразя, с леко разширение се преповтарят в Д-60. И ми направи впечатление, че като цяло, във всички варги, които съм разгледала досега малко по-обстойно, се повтарят с леко разширение - нещо като допълнително указване на подробности и уточнения. Има тук там по някоя йога с коренно различно направление и това е. Та, какво да търся още?
Esmee, във връзка с това
Аз знам с какво я предизвиках. Излъгах някого, ама си заслужаваше.
При мен няма ненаказани дела обаче.
Дори и на мъж, когото не харесвам, ако се дръпна, после ме почват серии от неприятности.
, познавам човек, който, като навреди на някого, а това, каквито и извинения да си намира човек, не е неумишлено, бива "възнаграждаван". С колкото по-голяма сила е навреждането, без значение он какво си въобразява, с толкова по-голяма сила, обхват и продължителност са последиците и го удря там, където му е най-важно. Има един момент, в който човек осъзнава, че шамарите, образно казано, го завръщат в неговата си пътечка и ако я следва, ще е добре. Всъщност много такива познавам и себе си включая.
При всеки е така. Няма невъзнаградени дела. Всяко нещо струва друго нещо.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 08:28 от luna

# 213
познавам човек, който, като навреди на някого, а това, каквито и извинения да си намира човек, не е неумишлено, бива "възнаграждаван". С колкото по-голяма сила е навреждането, без значение он какво си въобразява, с толкова по-голяма сила, обхват и продължителност са последиците и го удря там, където му е най-важно. Има един момент, в който човек осъзнава, че шамарите, образно казано, го завръщат в неговата си пътечка и ако я следва, ще е добре. Всъщност много такива познавам и себе си включая.
При всеки е така. Няма невъзнаградени дела. Всяко нещо струва друго нещо.

Би било интересно да се изследва кое предполага такава зависимост. Казвам го, защото и аз имам подобна.
При мен се изразява в това, че на мен "ми е забранено" да лаская и да лъжа, крия информация, да бъда неискрена. Ако го направя, независимо колко обективни са причините и рисковете, винаги нещата се обръщат срещу мен. А, ако съм напълно открита, колкото и страшно да ми се струва положението или последствията от него, всичко се нарежда по най-добрия начин, никой не се обижда и не пази лоши чувства към мен.

# 214

Би било интересно да се изследва кое предполага такава зависимост. Казвам го, защото и аз имам подобна.
При мен се изразява в това, че на мен "ми е забранено" да лаская и да лъжа, крия информация, да бъда неискрена. Ако го направя, независимо колко обективни са причините и рисковете, винаги нещата се обръщат срещу мен. А, ако съм напълно открита, колкото и страшно да ми се струва положението или последствията от него, всичко се нарежда по най-добрия начин, никой не се обижда и не пази лоши чувства към мен.
Уточнявам, че по моему, навреждането при всеки се случва по различен начин. Един с лъжа, друг с неглижиране, трети с лоши приказки, четвърти с обида, пети....  И винаги си намираме удобно извинение за собствените си действия, такова, че да звучи оправдателно за пред самите нас. И друго съм забелязала, такива глупости спрямо себе си, а после спрямо друг, човек върши с най-голяма увереност, че е за негово собствено добро, а другият заслужава... Ама природата не търпи само единият да заслужава. Омаловажаваме собствените си вредни въздействия и не правим връзка между тях и реципрочното, последователно и обвързано с първоначалното дествие , последствие, а в същността си, постоянно, тихо и кротко си действа този закон. Определено вярвам, че всеки за себе си знае, как е създаден да постъпва.
Астрологично погледнато, с кое влияние да го свържа, не знам. Това са уроците. Като не ги вземем, пак се явяваме. Твърде често се получава точна така, че знаем, какво не трябва, но пак го правим и пак нещо се обърква в предначертаните в главите ни сценарии. Е, как да си признае човек, че е достатъчно глупав, че да продължава да опитва да пренаписва закони, създадени от Твореца...  и да очаква да проработят. Случвало ми се е. Вероятно още ще ми се случва.

П.П. И на мен този въпрос ми е интересен. Чакам някой по-знаещ да направи връзка с астрологията...

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 09:36 от luna

# 215
Най-вероятно пак Сатурн, възлите и кармата играят роля.

Моят случай е такъв, че доста често излизам виновна в ситуации, в които не съм или нямам нищо общо. Била съм и набеждавана, без грам познания по случая.
Отделно, разделя ли се с някого, независимо приятел или гадже - връщане назад няма.
Човек, който ми е правил лошо не в идвал накрая да се покае и да си признае грешката (след приключване на отношенията, както се случва при много хора), а вместо това е държал на тезата, че а съм виновна.

# 216
.... Определено вярвам, че всеки за себе си знае, как е създаден да постъпва.
Твърде често се получава точна така, че знаем, какво не трябва, но пак го правим и пак нещо се обърква в предначертаните в главите ни сценарии. Е, как да си признае човек, че е достатъчно глупав, че да продължава да опитва да пренаписва закони, създадени от Твореца...  и да очаква да проработят.

Абсолютно съм съгласна. Имаме вътрешно знание за това кое е редно, кое е правилно за нас, как ни е зададено като програма в този живот. Аз самата съм го усещала неведнъж и когато съм го игнорирала, винаги съм грешила.

# 217
  • SF
Adriana11, с кое положение в картата ти обясняваш тези чести ситуации в живота ти? При мен също е подобно положението, без усещането, че накрая сме имали време и възможност да уточняваме виновния. Сигурно мен са ме смятали за виновна. Когато всичко приключи, за мен няма значение как се постига, важното е, че вече нямаме нищо общо.
Не намирам смисъл за по-нататъшни отношения, нито как практически може да се получи естественото за всички "останахме си приятели".
Опитите за пост приятелство не са довели до нищо подобно. Може би само ползваме удобното измъкване с "нека си останем приятели", в което никой не е вярвал и не го е искал наистина. Аз по този начин отклонявам и ухажванията на мъжете, с които не желая да започвам нищо. Естествено, не сме оставали никакви приятели, защото никога не сме били.

# 218
Много сте изписали, не успявам всичко да изчета.

Д60 е висш пилотаж и часът на раждане трябва да е ректифициран много, много прецизно. Става въпрос не за минутни, а за секундни отклонения. Кой го може? Аз с моите три точни ректификации /до минута/ още се колебая за Д60. Има секунден интервал, който не мога да определя. И се получават два различни Асцендента и съотв. хороскопа. Занимавам се с Джйотиш от 10 години и с Д60 още не съм работила, така че си представете степента на сложност. Във ведите се казва, че първите няколко варги, мисля че бяха до Д12, са от по-съществено значение като изява във физическата плоскост. Оттам нататък започват варгите с по-фина изява. Тия от най-високия ранг действат в едно по-незабележимо и духовно измерение на нашето битие. Там не търсим събитийност, а по-фини детайли, скритите причинно-следствени връзки.

# 219
Схванах, Sotis.
Тръгнах да разчитам, имам ли планета варготама. Според мен е Сатурн. Правилно ли разчитам картите?
Скрит текст:

...и понеже се повтаря, повтаря, повтаря, хареса ми. Няма как да не го разбереш и запомниш.
https://www.youtube.com/watch?v=2rbEbfmQ2iE

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 15:55 от luna

# 220
Да, Сатурн. Заема същия знак в Навамша.

Виждала съм карти и с по три варготами. Варготама може да бъде и есенциално слаба планета. Това прави изявата ѝ по-силна, но с оглед на слабостта, която носи.

При мен Венера е Лагнеш, АК и варготама. В Навамша е много благоприятно поставена и пак е Лагнеш, но в Раши носи трудности. Силна, но в неблагоприятен дом и затисната между малефици. И това ѝ пречи да се изяви с пълна сила. Като вътрешен капацитет и по аналогиите си има сила, но като външна изява трудно се "интегрира", все е трън в нечии очи, все ѝ търсят недостатъци. Но по тази планетка имам доста кармични уроци, заради специфичната ѝ позиция. Има огромна разлика между тълкуването ѝ в западната карта и във ведическата. В началото, когато не познавах Джйотиш, се бях объркала и търсех щастие и задоволство там, където не ми е писано да ги срещна. Сега, с оглед на нейната позиция във ведическата карта, вече осъзнавам какво ми носи истинска удовлетвореност, на духовно ниво. А в интерес на истината житейските обстоятелства все са ме "бутали" в тази насока и все съм ритала срещу ръжена, бях като сляпа. И това, срещу което най-много роптаех, се оказа духовната ми мисия. Каква ирония на съдбата.  Mr. Green

# 221
Благодаря, Sotis! Освен Варготама, сатурн ми е даракарака. Сега започва да ми се прояснява, ама в друга посока.Не както преди, по западната.

Да, Сатурн. Заема същия знак в Навамша.

Виждала съм карти и с по три варготами. Варготама може да бъде и есенциално слаба планета. Това прави изявата ѝ по-силна, но с оглед на слабостта, която носи.

При мен Венера е Лагнеш, АК и варготама. В Навамша е много благоприятно поставена и пак е Лагнеш, но в Раши носи трудности. Силна, но в неблагоприятен дом и затисната между малефици. И това ѝ пречи да се изяви с пълна сила. Като вътрешен капацитет и по аналогиите си има сила, но като външна изява трудно се "интегрира", все е трън в нечии очи, все ѝ търсят недостатъци. Но по тази планетка имам доста кармични уроци, заради специфичната ѝ позиция. Има огромна разлика между тълкуването ѝ в западната карта и във ведическата. В началото, когато не познавах Джйотиш, се бях объркала и търсех щастие и задоволство там, където не ми е писано да ги срещна. Сега, с оглед на нейната позиция във ведическата карта, вече осъзнавам какво ми носи истинска удовлетвореност, на духовно ниво. А в интерес на истината житейските обстоятелства все са ме "бутали" в тази насока и все съм ритала срещу ръжена, бях като сляпа. И това, срещу което най-много роптаех, се оказа духовната ми мисия. Каква ирония на съдбата. Mr. Green

Обикновено така става.

# 222
Момичета, и вчера и днес провокирахте в мен големи размисли - за показателните сънищата и за изпитанията, които са ни дадени, за да оправим нашите слабости, т.е.е грехове.
Та нали затова сме затова дошли на Земята- да се пречистваме Simple Smile
И аз съм ритала срещу ръжена.....докато не започна да постоплям......през много жар минах. Едни от най- ценните и истински отговори са тези, получени от страдание.
Когато четох житията на светците, те са се радвали  на своите мъки и са благодаряли на Бог за пратените от Него изпитания.
Разбира се, не бива човек да се самозабравя, да провокира и да изкушава Бог. Аз изцяло Му вярвам, че Той за всеки наш косъм лелее и както е написано в Библията, ни ги е преброил. Simple Smile Той вижда, кое в нас е слабо, знае дори как ще сгрешим и чака търпеливо да се осъзнаем Heart Eyes
luna
, впечатлена съм колко си напреднала.  Flutter HugБраво!!!
как се обучаваш, сама с материали ли?
Оле ле ле.......колко бавно включвам......още се опитвам да си определя коя планета какви харакетиристики има, - достойнства, сила и пр. Днес писах  дългът мейл до моята учителка, защото имам нужда от много насоки Blush

# 223
Катеричке, не съм напреднала ни на йота. Чета по малко книгата, разглеждам картата, като се отчая, че нищо не отбирам и търся ключови думи в нета, един след друг отварям линковете. поне инфо мога да отсявам. Хем научавам по нещо, хем лееко ми се избистря мъглата наречена, раши, даши, маши и т.н. Аз астролог няма да стана, другаде ми е призванието и без карта го знам, но и няма да спра да се интересувам  и да уча. Необятно ми е, за човешката природа е, а аз обичам да дълбая и да разбирам, и да научавам, а после и да обяснявам. На този етап, разбира се, това, последното, е нереалистично, затова и мълча повече... Ааа, и се чувствам пълен идиот, неспособен на елементарни свръзки.
Мълча ли казах!? Grin
Затова питам  в темата, нещо като не разбирам и не мога да хвана нишката.

# 224
  • в 1001-та нощ
А аз, като гледам - нямам варготтама  newsm78 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт