Астрология - 11 тема

• 68 198
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Някой има ли наблюдения върху точка Гама и  важността и в предиктивната астрология?
Намирам много малко информация, според която съвпадите и опозициите се броят за важни, но не можах да открия нищо за орбиса например.

# 541
Някой има ли наблюдения върху точка Гама и  важността и в предиктивната астрология?
Намирам много малко информация, според която съвпадите и опозициите се броят за важни, но не можах да открия нищо за орбиса например.

Люмиер , има книга  - Движението на точка гама.

# 542
Здравейте, бихте ли ми казали кой дом се разглежда за бабата по бащина линия и има ли въобще такъв?

1 дом, ако разглеждаш бащата по 10-ти.

# 543
в последната лекция от курса по ведическа астрология е казано, че :
"Когато управителят на 8-ми дом едновременно управлява и 3 ,6, или 11 дом, той става много неблагоприятен.

(а)  За асцендент в Телец това е Юпитер, който управлява 8-ми и 11-ти домове

(б)  За асцендент в Дева това е Марс, който управлява 8-ми и 3-ти домове

(в)   За асцендент в Скорпион, това е Меркурий, който управлява 8-ми и 11-ти домове
(г)  За асцендент в Риби това е Венера, който управлява 8-ми и 3-ти домове"

Как мога да разбера в какво би се изразявала тази " много" неблагориятност?

Другото, което ми направи впечатление е следното правило:

"Когато управител на ъглов дом или самия ъглов дом е свързан с управител на тригонален дом или самия тригонален дом, се образува много много благоприятна комбинация наричаща се «раджа-йога» и тя може да донесе статус, издигане, престиж и признание.

Това може да стане в следните случаи:
(а)  Управителят на ъглов и тригонален дом си разменят домовете.

(б)  Управителят на ъглов и тригонален дом  се намират в един дом.

(в)  Управителите на ъглов и тригонален дом взаимно се аспектират

(г) Управител на ъглов дом се намира в тригонален дом

(д)  Управител на тригонален дом се намира в ъглов дом"

Хубаво, но изведнъж отдолу се красивее следното  изречение:

" Когато управителите на ъглови  и тригонални домове са свързани помежду си по един от горепосочените начини, но едновременно владеят един от неблагоприятните домове (3-ти, 6-ти, 11-ти), тази  комбинация «се разваля» и не се образува много хубава раджа-йога."

Какво означава 'разваля', а после пък "не много хубава"
Има ли все пак ражда йога? Или няма? И ако има, я приемаме за 'средна хубост " ли? Laughing

# 544
Катеричке, с тия обяснения започва книгата "Триста важни комбинации във ведическата астрология". Снощи ги четох. И реших да видя кои са малефиците, бенефиците и неутралните при мен... 

# 545
Луна, тази книга от кой автор е? Искам да я потъся из руските бибилиотеки.

# 546
http://dox.abv.bg/files/listtree
B V Raman
Не си и спомням откъде я свалих.

# 547
Благодаря ти  bouquet
Линкът съобщава за несъществуваща папка или файл ....

# 548
  • в 1001-та нощ
Днес трябва да е започневече новия цикъл Меркурий - Сатурн. На градус преди Меркурий да се обърне (в последния градус на Стрелец на 3.12.2017г.). След тази среща - предстои Сатурн да се качи на трона си (на 21.12.2017), а Меркурий да се върне назад. Директен тръгва на 23.12.2017г. - 2 дни след ингреса на Сатурн в Козирг.

Новият цикъл започва в малко по-широк тригон с Уран и в секстил с Марс. Може би - Уран ще изисква воля за промяна, за която Марс ще даде енергийна подкрепа, но процедът ще започне с меркуриева ретроспекция. Избистряне на плана, оценка на ресурсите и ентусаизъм можем да очакваме след 23.12.2017г - когато Сатурн влезе в Козирог, а Меркурий тръгне директен.

Следващата им среща е на 13.01.2018г. на третия градус в Козирог - Меркурий ще е излязъл от ретроградната си сянка. Бих очаквала структуриран подход, логика и здрав разум при предприетите действия.

# 549
Благодаря ти  bouquet
http://dox.bg/files/dw?a=1416ab51ce
Така става ли?

# 550
аз я изтеглих сега, благодаря, luna,
при мен и старият линк работи

# 551
Днес трябва да е започневече новия цикъл Меркурий - Сатурн. На градус преди Меркурий да се обърне (в последния градус на Стрелец на 3.12.2017г.). След тази среща - предстои Сатурн да се качи на трона си (на 21.12.2017), а Меркурий да се върне назад. Директен тръгва на 23.12.2017г. - 2 дни след ингреса на Сатурн в Козирг.

Новият цикъл започва в малко по-широк тригон с Уран и в секстил с Марс. Може би - Уран ще изисква воля за промяна, за която Марс ще даде енергийна подкрепа, но процедът ще започне с меркуриева ретроспекция. Избистряне на плана, оценка на ресурсите и ентусаизъм можем да очакваме след 23.12.2017г - когато Сатурн влезе в Козирог, а Меркурий тръгне директен.

Следващата им среща е на 13.01.2018г. на третия градус в Козирог - Меркурий ще е излязъл от ретроградната си сянка. Бих очаквала структуриран подход, логика и здрав разум при предприетите действия.

При мен точно тогава се завръща и Сатурн, ще квадратира Слънцето, ще направи и тригон с Юпитер.
Ох гледам, гледам и се чудя вече какво ще донесе тази нова работа. Има толкова много показатели, а нищо. Дано се появи раздвижване! Head Band

# 552
Благодаря ти  bouquet
http://dox.bg/files/dw?a=1416ab51ce
Така става ли?

Да, благодаря много, luna  bouquet

# 553
Не мога да се сетя коя беше другата книга, издание на Лира Принт, за джйотиш, освен предсказателната астрология на Фроули. Някой да ми подскаже?  bouquet

# 554
тази намерих - 'Въведение в индийската астрология'
http://liraprint.com/knigi/detail/4-astrologiyasebepoznanie/product|info/123-vavedenie-v-indijskata-astrologiya?sef=hcfp

Общи условия

Активация на акаунт