Астрология - 11 тема

• 68 183
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Някой да ми подскаже?  bouquet

Една зелена книжка, доколкото се сещам. На Самир Азар.

# 556
Точно! Благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 557
Накарахте ме да търся и аз...Smiley
Това, на първо търсене, открих.
http://dox.bg/files/dw?a=df504844d2
http://dox.bg/files/dw?a=8ec8e20572

П.П.  https://archive.org/stream/AstrologyForBeginners_201705/Astrolog … #page/n1/mode/2up
Астрология за начинаещи от същия автор

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 14:18 от luna

# 558
Влизам с два въпроса.  Simple Smile
Първият е относно бенефиците, които се превърщат в малефици за някои лагни.
например, Венера е малефик за Овен, Риби, Лъв, Рак, Скорпион, (Dhanas ?)

Това какво означава? Че за всеки човек, който е със съответната лагна, Венера ще му влияе като малефик? И когато е нейният период го чакат проблеми?
Има ли шанс, след като все пак Венера е природен бенефик, тези проблеми да не са чак толкова злосторни?
Зависи ли от нещо те да бъдат смегчени и ако да,  от какво?

Вторият ми въпрос е относно раждането на човек в такъв период, че в предопределеният му жизнен отрязък му се падат два последователни периода на подобни малефици.
Примерно, за Лагна Скорпион, Венера и  Меркурий са малефици. Ако този човек има на съвсем млади години Меркуриев период, а после, прескачайки Кету, веднага идва и Венерият какво означава?

Че този натив в голям отрязък от време (основният му съзнателен живот), ще мине под влиянието на малефиците му ли?
Има ли такива случаи?

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 19:42 от Катерица

# 559
Катричке, аз съм лагна рак, малефици Меркурий и Венера. Как ли ми влияят!? Ма йтрябва да видя дашите и буктите им и да се сетя, какво е било..., ако е минало.
Ама съм сигурна и че има значение, в кой знак и дом са тези малефици, че да повлияят нещо, чий господар аспектират, ... и вероятно още работи, дето не се сещам, щото не знам.

# 560
Катричке, аз съм лагна рак, малефици Меркурий и Венера. Как ли ми влияят!? Ма йтрябва да видя дашите и буктите им и да се сетя, какво е било..., ако е минало.
Ама съм сигурна и че има значение, в кой знак и дом са тези малефици, че да повлияят нещо, чий господар аспектират, ... и вероятно още работи, дето не се сещам, щото не знам.

и при мен е така. Simple Smile
Обаче съм родена така, че за техните Даши съм била или бебе или евентуално ще съм старица.
Но има много хора, при които периодите на тези Планети се падат в най- активния им житейски диапазон....
Чудя се такива хора, нещастни ли са/ще са?

# 561

и при мен е така. Simple Smile
Обаче съм родена така, че за техните Даши съм била или бебе или евентуално ще съм старица.
Но има много хора, при които периодите на тези Планети се падат в най- активния им житейски диапазон....
Чудя се такива хора, нещастни ли са/ще са?
Е, невъзможно е. Няма една и съща, повтаряща се комбинация живот.
Според мен, това са неверни обобщения. Насока е, по-вероятна възможност, но все пак ненужно генерализиране на твърде частни конфигурации, уникални. Влиянието и резултатите, добри или лоши в своето проявление, зависят от силата и поставеността на планетата/тите в случая... Все повече се убеждавам, че интерпретациите трябва да не са буквални.
По-назад беше питала за раджа йогата и дали се отменя, ако е от малефици съставена. Според мен, проявлението на една конфигурация може да е в двата края и между тях, както го разбираме ние: прекрасни според очакванията ни резултати, много добри, добри, поносими, лееко неприятни, лоши, много лоши, нетърпимо, непреживяемо лоши... Нещо такова, според мен е проявлението и на йогите.В зависимост от силата им, как са поставени и с кои се аспектират...

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 21:01 от luna

# 562
Да, Луна, съгласна съм. Simple Smile Всяка карта е уникална, обобщения не обичам, ама хич; опитвам се да разбера основната платформа.
Погледни, моля те, имала ли си периоди (Даша) на Венера и Меркурий?
Моята Венера е била в своя период по време на раждането ми до годинка и нещо, преди да навърша 2 годинки, вече е бил периода на Слънцето. За Меркурий има да почакам. Blush

# 563
Много се обърквам, когато в различните източници са посочени противоречиви данни.
Например, за Лагна Рак, на едно място е казано, че :
-Бенефици са : Марс и Юпитер,
-Малефици са:  Венера и Меркурий,
-Неутрални са : Сатурн Луна и Слънце
- Мараки са :    Венера и Меркурий
от тук

А в друг източник , за Лагна в Рак е казано, че :
-Бенефици са : Луна и Марс,
-Малефици са:  Юпитер, Сатурн и Меркурий,
-Неутрални са : Раху, Кету, Венера и Слънце.

от тук

Имам една книга,на Харт Дефау и Робът Свобода, още не съм я изпринтила, за да се заровя в нея и проверя там пък какво пише.

# 564
Много благодаря за книжките, които сте поставили като линкове!  Аз лично нямам проблем с различните правила, защото синтеза е подобен на досегашните ми занимания  с различни езотерични инструменти. Ще дам само един пример. Аз съм с Асц Телец, което означава, че Юпитер за мен трябва да е малефик, тъй като е господар на 8мия ми дом и 11тия ми дом. В главен период на Юпитер не съм била, но в подпериод съм била - в единия родих в другия забременях. Беше ми напрегнато, но всъщност бяха не толкова лоши периоди. Освен това според мен преценката трябва да е комплексна  и правилата да се синтезират. Това е техниката всъщност, след него опита и накрая интуицията. Абе обичам я тази наука/изкуство!

# 565
В един хороскоп може да има противоречиви указания. И това е изкуството на астрологията – да може да се синтезира, без което точен, обективен и реалистичен анализ не би могло да има.

# 566
Здравейте! Знаете ли къде точно в настройките на Джаганата хора мога да променя положението на Раху и Кету на действително положение, а не на изчисленото средно? Благодаря предварително!

# 567
Ще ти пиша довечера, като се прибера и погледна менютата, ако дотогава не ти отговорят другите Simple Smile

# 568
Криси, с малко закъснение  bouquet

От лентата с менютата избираш:
Preferences -> Related to Calculation -> Planet Calculation Options ->
-
-
- true nodes

# 569
Криси, с малко закъснение  bouquet

От лентата с менютата избираш:
Preferences -> Related to Calculation -> Planet Calculation Options ->
-