Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 5

• 103 374
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Здравейте, можете ли да ми кажете за ЗЕТ необходимо ли е да имам актуална вирусология или някакви други изследвания.

# 646
  • София
да, вирусология и микробиология

# 647
На мен и хламидии ми искаха, но май зависи от клиниката.

# 648
  • София
на мен пък за зет не са ми искали досега.

# 649
  • Sofia
Ами няма да пускам нищо, да са ми казали.Ако искат нещо ще го пускам в деня на ЗЕТ.

# 650
  • София
За ЗЕТ не са ми искали нищо. Тогава питах специално за вирусологията

# 651
На мен доктора ми каза, че са минали повече от три месеца от както ми е взимано микробиология и че преди трансфера трябва да ми вземе. Но не ми взе сигурно забрави и аз него подсетих.

# 652
  • София/Севлиево
И при мен док каза, че сa изтекли, но понеже кaнселирaх опитa не ме прaти зa нови. Сегa почвaм новa подготовка и aко всичко е нaред сигурно ще ми ги назначи. Нaпрaвихa ми само МКБ.Тя колко време важи?

# 653
МБ е 30дни, Вирусологията е 3м, хламидиите са 6м. Всичко това към датата на старт на опита.

# 654
Сън, искаш да кажеш, че не се гледа датата на трансфера, така ли? Под дата на старта на опита 2-ри ден от МЦ ли се има в предвид? Цитонамазката 6 м ли важи?

# 655
Така са ми казвали на мен в три клиники, при един лекар. Към дата на старт/идване на Ц. Цитото по принцип е 6м. Никога не са ми го искали преди опит. Въпреки това док винаги ми напомня да си правя периодично и да ходя на регулярни прегледи. За мен това е на всеки 6м.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 15:13 от ^SunLight^

# 656
Моята цитонамазка е от април 2017, сега взеха нова предвид предстоящо инвитро, но така или иначе поне на година трябва да се прави.

# 657
  • София/Севлиево
Мен цито ми правиха февруари,когато стартирах опита, значи важи до август,заедно с хламидиите.Дано стане тоя месец,та пон тях да не мисля.От 2 дни се опитва да ми дойде, даже снощи беше доста силно,но днес няма нищо,само подут корем и малко ме боли.Чудя се да звъня ли на док или да изчакам още, досега никога не ми се е случвало нещо такова...

# 658
Здравейте,
Някой правил ли е ЗЕТ по новите правила от 2018 със заповед от ЦАР поради хиперстимулация или други медицински причини, които не позволяват пресен ЕТ?
На мен ми се налага да правя само ЗЕТ поради нужда от PGD и не знам дали заповедта ще важи след като няма да има пресен трансфер.

# 659
  • София/Севлиево
Aз ще прaвя тaкъв ЗЕТ ,т. к. не стигнaх до фреш трaнсфер порaди висок прогестерон, a и решихме дa прaвим PGS и товa също не позволяваше фреш. Зaповедтa си вaжи. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт