ЮЛСКИ мами 2018

• 53 161
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Мами вие правихте ли си първоначалните кръвни изследвания?  Рубеола IGG ми е положителен,.т.е имам антитела, нали така?
А Токсоплазмоза IGG ми е отрицателен,  т.е. нямам антитела и мога да прихвана?
Вярно ли ги тълкувам?
А относно Токсоплазмозата, пише че не трябва да се ядат сурови меса- луканката спада ли към суровите?

# 571
Мами вие правихте ли си първоначалните кръвни изследвания?  Рубеола IGG ми е положителен,.т.е имам антитела, нали така?
А Токсоплазмоза IGG ми е отрицателен,  т.е. нямам антитела и мога да прихвана?
Вярно ли ги тълкувам?
А относно Токсоплазмозата, пише че не трябва да се ядат сурови меса- луканката спада ли към суровите?
Да, правилно ги тълкуваш.

Луканката спада към суровите меса. Важно е също да се мият добре зеленчуците. Трети потенциален източник на токсоплазмоза са котешките тоалетни, така че за бременните с котка у дома, е препоръчително мъжете им да я чистят.

# 572
Момичета изкарах си акъла... Имах розово зацапване по тоалетната хартия и сега се наблюдавам постоянно... Боли ме и кръста в дясно. Възможно ли е  да е, защото датата ми за М наближава?

# 573
Момичета изкарах си акъла... Имах розово зацапване по тоалетната хартия и сега се наблюдавам постоянно... Боли ме и кръста в дясно. Възможно ли е  да е, защото датата ми за М наближава?
Слънчице, не се притеснявай, обади се на лекаря си и говори с него, може да е отлепване на сак или нещо незначително...но задълж говори с лекар!! Пиши как си после😚

# 574
Момичета, а някоя от вас имала ли е нитрити и урати в урината? Кръвните ми резултати са ок, но явно имам някаква инфекция, пише масово бактерии. Преди няколко месеца пак имах бактерии и беше едно ходене по мъките докато не разбрах, че всъщност са гъбички. Лекаря ми беше казал, че ако са гъби не е страшно, трябва за раждането да е чисто всичко. Но сега тези нитрити и урати ме озадачиха, не са ми излизали досега. Thinking

# 575
Здравейте мами.И аз след по-дълго чакане от обикновено ( закъсня ми с 15 дена) , си направих тест и беше положителен.Днес бях на преглед,видяхме точицата на ехограф,предписа ми фолиева киселина и това беше.Попитах за изследвания,но каза чак другия месец.Четох че при повечето мами,изследванията са били към края на тримесечието, а аз съм на месец и половина все още.Мисля че е по-добре наистина да изчакам и след празниците да отида,макар че таткото е много развълнуван и притеснен едновременно и иска още този месец да отидем.Вие какво ще ми препоръчате?Като цяло се чувствам много добре,нямам гадене,болки,умора..всичко си е наред. Simple Smile Благодаря предварително и пожелавам много здрави бебчета догодина! Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 14:18 от DreamingGirl

# 576
  • София
Изследванията се правят в началото още,  дори пакета се казва Бременност регистрация. Аз и сега и предишната бременност съм ги правила като видим ембрион и пулс

# 577
  • София
До колкото ми е известно, първите изследвания се пускат при записването на женска консултация, което е след 12 седмица. Някои АГ-та, записват и по-рано, като се види сърдечна дейност. При вас видя ли се на първия преглед. Ако си здрава и нямаш някакви заболявания, няма смисъл да бързаш с кръвните изследвания. И без това ще те дупчат доста пъти до края на бременността. Не се притеснявай и си слушай лекаря!

# 578
Здравейте мами.И аз след по-дълго чакане от обикновено ( закъсня ми с 15 дена) , си направих тест и беше положителен.Днес бях на преглед,видяхме точицата на ехограф,предписа ми фолиева киселина и това беше.Попитах за изследвания,но каза чак другия месец.Четох че при повечето мами,изследванията са били към края на тримесечието, а аз сам на месец и половина все още.Мисля че е по-добре наистина да изчакам и след празниците да отида,макар че таткото е много развълнуван и притеснен едновременно и иска още този месец да отидем.Вие какво ще ми препоръчате?Като цяло се чувствам много добре,нямам гадене,болки,умора..всичко си е наред. Simple Smile Благодаря предварително и пожелавам много здрави бебчета догодина! Simple Smile
Хубаво е да се направи още един преглед преди празниците, да се установи сърдечна дейност. Леко бременеене Heart Heart

# 579
Благодаря ви много.Еми мисля тогава да направя само един преглед преди празниците за сърдечната дейност и другото живот и здраве Януари. Heart

# 580
Аз ще си правя всички изследвания в събота, като не съм на работа. Имаме котка и се притеснявам малко за токсоплазмозата, въпреки, че котката ни е домашна и никога не е излизала навън, нито е имала контакт с други котки. Суровите меса съм ги спряла, дори и луканката и филето за всеки случай, без това не е добре да се приема толкова сол, защото задържа вода в организма. Плодовете и зеленчуците ги мия много добре, даже цитрусите с четка и сапун, след като гледах в предаване на Гала, че в едно изследване се е установило, че в порите на кората им са открили фекалии..😲😲😲 От тогава, даже преди да забременея, така се параноясах, че беля лимоните с белачката за по-сигурно! 😌

# 581
Аз ще си правя всички изследвания в събота, като не съм на работа. Имаме котка и се притеснявам малко за токсоплазмозата, въпреки, че котката ни е домашна и никога не е излизала навън, нито е имала контакт с други котки. Суровите меса съм ги спряла, дори и луканката и филето за всеки случай, без това не е добре да се приема толкова сол, защото задържа вода в организма. Плодовете и зеленчуците ги мия много добре, даже цитрусите с четка и сапун, след като гледах в предаване на Гала, че в едно изследване се е установило, че в порите на кората им са открили фекалии..😲😲😲 От тогава, даже преди да забременея, така се параноясах, че беля лимоните с белачката за по-сигурно! 😌
Аз имам котки от 15 години, включително съм прибирала от улицата(т.е. имала съм контакт с тях и преди да бъдат обезпаразитени). През всичкото време съм им чистила тоалетната, преди да се събера с мъжа ми и да си поделим тази чест Simple Smile От няколко години имаме 2 котки в апартамента, междувременно ни се родиха и две деца (от две бременностти),  а с тестовете от предната ми бременност установих, че никога не съм карала токсоплазмоза... И доколкото съм говорила и с ветеринари и с човешки лекари - вероятността да се хване от домашна котка е много по-малка, отколкото от някой от другите източници. Но все пак е чудесно оправдание да прехвърлим това задължение на любимия мъж Simple Smile

# 582
Прибрах се от прегледа. Пулса на бебо беше много добър, както каза док. Всичко продължава да си е на мястото. Гледах как пулсира точицата на сърчицето, беше толкова странно, но в хубавият смисъл. 😊 От хремата ми няма и следа, предполагам е било нещо сутрешно, което изчезна с течението на деня. На 04.01 ще отида пак на преглед и ще се запиша на ЖК, но не през здравната каса. 🤰🏻

ПП: Термина е 14.07 ☺

# 583
Аз имам котки от 15 години, включително съм прибирала от улицата(т.е. имала съм контакт с тях и преди да бъдат обезпаразитени). През всичкото време съм им чистила тоалетната, преди да се събера с мъжа ми и да си поделим тази чест Simple Smile От няколко години имаме 2 котки в апартамента, междувременно ни се родиха и две деца (от две бременностти),  а с тестовете от предната ми бременност установих, че никога не съм карала токсоплазмоза... И доколкото съм говорила и с ветеринари и с човешки лекари - вероятността да се хване от домашна котка е много по-малка, отколкото от някой от другите източници. Но все пак е чудесно оправдание да прехвърлим това задължение на любимия мъж Simple Smile

Мм е алергичен и не обича котки(да не кажа мрази). Задължението сега е на децата, но и аз й чистя когато тях ги няма. Слагам ръкавици и обезпаразитявам цялата стая. 😷

# 584
  • Варна
Прибрах се от прегледа. Пулса на бебо беше много добър, както каза док. Всичко продължава да си е на мястото. Гледах как пулсира точицата на сърчицето, беше толкова странно, но в хубавият смисъл. 😊 От хремата ми няма и следа, предполагам е било нещо сутрешно, което изчезна с течението на деня. На 04.01 ще отида пак на преглед и ще се запиша на ЖК, но не през здравната каса. 🤰🏻

ПП: Термина е 14.07 ☺

хубави новини, честито пулсираща точица  Hug
Това с тези прегледи по ЖК или на частно никак не ми е ясно  newsm78 Защо не по здравна каса ?

Общи условия

Активация на акаунт