Фермата 3 - 2017 г. - Тема 6

• 64 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
За развода казаха, че Алек и Валерия ще се развеждат.
Казаха ли? Ще гледам пак, не съм го чула.
Язък, ще продължат сега с разлъката да ни занимават.

# 241
  • Mediterraneo
Тая Дарина, аз ако бях, щех да издрапам и та му оправа главата на това дете. Още в началото Вл. Каролев й подсказа за силата на вярата и черквата, но тя си иска да се прави на жертва и само да си клянка.

AstonishedOpen Mouth

# 242
За развода казаха, че Алек и Валерия ще се развеждат.
Казаха ли? Ще гледам пак, не съм го чула.
Язък, ще продължат сега с разлъката да ни занимават.
Последните думи на И&А какво ще стане в следващия епизод

# 243
Позамислих се и реших да копна откъси от едно мнение от друг сайт, по отношение на дъщерята на Дарина, дано да се справя:
Скрит текст:
"7.   И да си "смениш пола" нали съзнаваш, че това ще е само за пред другите? Пълноценна жена (или мъж) в истинския смисъл на думата никога няма да бъдеш.
Не е това нещото, което ще ти даде самочувствие и щастие! Ще го разбереш в момента, в който постигнеш мечтата си - дано тогава не е прекалено късно вече за някакво друго, далеч по-адекватно действие.
Сега живееш с мисълта, че полът ти е виновен за всичките ти неудачи, и ако успееш да го промениш едва ли не ще цъфнеш и ще вържеш... В действителност виновен си си изцяло ти, че не си провел досега живота си по един конструктивен, един градивен начин. Човек трябва всеки път, когато се ражда, да приема даденостите (пол, родители, социална прослойка, страна в която се е родил) и стъпил върху тях като основа да извлече максимума за развитието си. Вместо да те хвърля в отчаяние, новата и непривична за теб роля (друг пол - различен от обичайния ти) би трябвало да те мотивира, да го приемеш като предизвикателство.
Хората с нищо не са ти виновни, че да ги мразиш - те си имат всеки своите проблеми. Биха могли дори да те подкрепят и да ти помогнат (макар и не по начина, по който ти си го представяш), ако вместо с омраза се обърнеш с молба към тях. Със сигурност някъде наоколо има благородно момиче (или момче), за което би било удоволствие, чест и въпрос на предизвикателство да отключи мъжкото (респ. женското) у тебе, само че с кибичене вкъщи и с пиене едва ли ще го откриеш...
Вземай се в ръце! Стягай се - имаш още време. Твоите коптори никой няма да дойде да ги изрие вместо тебе! Приеми предизвикателството! Ако си се родил мъж, докажи, че можеш да живееш достойно и пълноценно като мъж! Ако си жена - като жена! Покажи, че и с "гадната физиономия" можеш да постигнеш повече, отколкото тези, които са се родили красавци и красавици наготово! Има хора парализирани до кръста, има други - без бъбреци (на хемодиализа), трети - с парези и с терминални заболявания, и всички драпат и се справят някак си с живота! Ти - здрав, прав, млад човек, а тръгнал "да го няма" или да си сменя пола! Що за глупости? ! "
 Източник: http://spodeli.net/3/story-23924.html
У наше село имаме един човек, Дамски К. му викат, като ученичка го думаха, че се отърквал в мъжете в автобуса, но това не му попречи да стане щастлив прадядо...Та така ... Дано не ме разкъсате утре, знам, че ще има несъгласни, само изразявам мнението си
Според мен - Дарина е изпуснала нещата с детето някъде по пътя си - може би то се е чувствало нечуто, неразбрано, ако и на него така му е мрънкала, като сега я дават и то е решило, че тр. да й привлече вниманието по някакъв начин и това е измислило и е почнало да си вярва...Друг е въпроса, ако е родено и с двата полови белега и оперативно е избрано за момиче а е било повече момче, но случая не е такъв...Опитвам се да я разбера, но си мисля, че тя има голяма доза вина за случката...Лека нощ

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 11:16 от *Mira*

# 244
Гласувах за Калоянчо в анкетата. Дано не съм познала.  Praynig

# 245
Гинчев беше казал, че ако изберат него за дуелист ще избере или Сапунджиев, или Калоян. Може просто да се надяваме да е Сапунджиев  Peace Peace

# 246
Има хора, които явно не знаят или не искат/не могат да разберат какво означава понятието транссексуалност. И затова копират "мъдрости" от други форуми.  ooooh!
Скрит текст:
Позамислих се и реших да копна откъси от едно мнение от друг сайт, по отношение на дъщерята на Дарина, дано да се справя:
"7.   И да си "смениш пола" нали съзнаваш, че това ще е само за пред другите? Пълноценна жена (или мъж) в истинския смисъл на думата никога няма да бъдеш.
Не е това нещото, което ще ти даде самочувствие и щастие! Ще го разбереш в момента, в който постигнеш мечтата си - дано тогава не е прекалено късно вече за някакво друго, далеч по-адекватно действие.
Сега живееш с мисълта, че полът ти е виновен за всичките ти неудачи, и ако успееш да го промениш едва ли не ще цъфнеш и ще вържеш... В действителност виновен си си изцяло ти, че не си провел досега живота си по един конструктивен, един градивен начин. Човек трябва всеки път, когато се ражда, да приема даденостите (пол, родители, социална прослойка, страна в която се е родил) и стъпил върху тях като основа да извлече максимума за развитието си. Вместо да те хвърля в отчаяние, новата и непривична за теб роля (друг пол - различен от обичайния ти) би трябвало да те мотивира, да го приемеш като предизвикателство.
Хората с нищо не са ти виновни, че да ги мразиш - те си имат всеки своите проблеми. Биха могли дори да те подкрепят и да ти помогнат (макар и не по начина, по който ти си го представяш), ако вместо с омраза се обърнеш с молба към тях. Със сигурност някъде наоколо има благородно момиче (или момче), за което би било удоволствие, чест и въпрос на предизвикателство да отключи мъжкото (респ. женското) у тебе, само че с кибичене вкъщи и с пиене едва ли ще го откриеш...
Вземай се в ръце! Стягай се - имаш още време. Твоите коптори никой няма да дойде да ги изрие вместо тебе! Приеми предизвикателството! Ако си се родил мъж, докажи, че можеш да живееш достойно и пълноценно като мъж! Ако си жена - като жена! Покажи, че и с "гадната физиономия" можеш да постигнеш повече, отколкото тези, които са се родили красавци и красавици наготово! Има хора парализирани до кръста, има други - без бъбреци (на хемодиализа), трети - с парези и с терминални заболявания, и всички драпат и се справят някак си с живота! Ти - здрав, прав, млад човек, а тръгнал "да го няма" или да си сменя пола! Що за глупости? ! "
 Източник: http://spodeli.net/3/story-23924.html
У наше село имаме един човек, Дамски К. му викат, като ученичка го думаха, че се отърквал в мъжете в автобуса, но това не му попречи да стане щастлив прадядо...Та така ... Дано не ме разкъсате утре, знам, че ще има несъгласни, само изразявам мнението си
Според мен - Дарина е изпуснала нещата с детето някъде по пътя си - може би то се е чувствало нечуто, неразбрано, ако и на него така му е мрънкала, като сега я дават и то е решило, че тр. да й привлече вниманието по някакъв начин и това е измислило и е почнало да си вярва...Друг е въпроса, ако е родено и с двата полови белега и оперативно е избрано за момиче а е било повече момче, но случая не е такъв...Опитвам се да я разбера, но си мисля, че тя има голяма доза вина за случката...Лека нощ
Да, наистина съм убедена, че говориш за неща, които не разбираш. Смяташ, че хомосексуалният (прикрито, разбира се) прадядо у ваше село е транссексуален ли? Мислиш, че е едно и също ли? ooooh!
Как може да се излагат така някои хора.... И една друга писа, че било от възпитанието... smile3537 smile3538
Ще има несъгласни ли?! hahaha Не виждам кой би бил несъгласен с подобни мъдрости! newsm20

# 247
Добро утро,
Ензим, изказвам мнение, кой разбрал какво съм казала - разбрал. Докато само ви четях, много често твоето мнение припокриваше моето. Но нали ако харесваме едно и също у един участник, може у друг да не харесваме едни и същи неща, да не сме на едно мнение, нали? А иначе няма да вляза в спор относно Дарина, има къде ти по интересни участници за мен, тази  ми е бита карта.
Подскажете ми моля за опцията скрит текст, че тази версия на сайта още не съм я разучила.
Скрит текст:
Силата на вярата в Бог пречи човек да мисли за глупости. Ще се повторя - Каролев и подсказа в началото. Да не забравяме и за силата на Молитвата - върши чудеса. Ама за който вярва...
Ензим ще продължавам да те следя с удоволствие...

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 10:14 от *Mira*

# 248
След вчерашния епизод съм убедена, че втория дуелист ще е Сапунджиев! Той спомена пред останалите около огъня, че бил обещал на Гинчев да не дава 4 или 5 точки на алманаха, което означава, че го е пазарил да бъде избран от него за втори дуелист Simple Smile Продуцентите пак ни спестяват любопитни случки!
Сапунджиев май иска да си даде шанс или да си ходи или, ако евентуално победи, да разбие клишето за себе си, че е слаб. Като се замисля това е полезен ход - и в двата случая печели Simple Smile
Учен човек като него само си губи времето там. По-добре да предизвика съдбата сам, отколкото да чака да стигне до финал, понеже никой не не го избира за  дуелист с нафукания аргумент, че им бил "под нивото" и на финала всички да му се сърдят и да го сочат с пръст, че уж незаслужено е стигнал до там. Та затова гласувах за Сапунджиев.

# 249
Сапунджев каза АКО Гинчев го избере за втори дуелист, че ще сложи 1 или 2т на алманаха.
А за скрития текст, ако пишеш от телефон няма такава опция

# 250
  • София

Подскажете ми моля за опцията скрит текст, че тази версия на сайта още не съм я разучила.

Сложи [spoiler.] преди текста, който публикуваш и [/spoiler.] след него. (Махни точките само, сега ги слагам, защото ще ми скрие текста 😄)

# 251
Благодаря Ви, справих се. И аз гласувам за Иван Сапунджиев, макар досега да не познах за никого....

# 252
След вчерашния епизод съм убедена, че втория дуелист ще е Сапунджиев! Той спомена пред останалите около огъня, че бил обещал на Гинчев да не дава 4 или 5 точки на алманаха, което означава, че го е пазарил да бъде избран от него за втори дуелист Simple Smile Продуцентите пак ни спестяват любопитни случки!
Сапунджиев май иска да си даде шанс или да си ходи или, ако евентуално победи, да разбие клишето за себе си, че е слаб. Като се замисля това е полезен ход - и в двата случая печели Simple Smile
Учен човек като него само си губи времето там. По-добре да предизвика съдбата сам, отколкото да чака да стигне до финал, понеже никой не не го избира за  дуелист с нафукания аргумент, че им бил "под нивото" и на финала всички да му се сърдят и да го сочат с пръст, че уж незаслужено е стигнал до там. Та затова гласувах за Сапунджиев.
Абсолютно правилна му е стратегията и съм съгласна на 100%.
На мен Сапунджиев ми е много интересен персонаж от ден 1-ви. Някак му вярвам, че паричната награда не му е основен мотив, други неща изпитва в себе си, но аз по принцип лесно давам кредит на доверие, може и да не съм преценила правилно.

# 253
Вчера беше интересантно. Не ме напуска чувството, че е много режисирано, но все пак понякога успяват да сглобят хубави епизоди. Разговорът на Дарина с Иван Г. ми беше нагласен. Сякаш тя трябваше да "притопли" каузата си в случай, че е дуелист и почти сигурно отпаднала. От друга страна пък, урокът по история  ми се видя много приятен. Аз не знаех почти нищо за братята Прошек, освен за фабриката им, която е била построена на мястото срещу сградата на БНТ и тъжно се разпадаше години наред, преди да вдигнат поредното молище на нейно място. Затова и слушах с голям интерес. Учудена съм само, как участниците запомнят твърде малко от това, което им разказват. Аз си мислех, че изветрялата ми с годините глава задържа ограничено количество информация, но снощи бях запомнила всичко.
Не мога да гадая кого ще избере Иван Г. Не искам да е Сапунджиев, но и Калоян не искам да е. Трудно ми е тази година, защото ми липсват кой знае какви ярки индивидуалности във фермата, но всеки един от участниците ми е шарен и в определени моменти интересен, както и приятен. Неприятните си тръгнаха отдавна, а най-безинтересната - Анита, също. От останалите мога да прежаля още двама-трима, но Ивановците и Калоян не са сред тях.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 11:36 от Mesmunda

# 254
Не мога да гадая кого ще избере Иван Г. Не искам да е Сапунджиев, но и Калоян не искам да е. Трудно ми е тази година, защото ми липсват кой знае какви ярки индивидуалности във фермата, но всеки един от участниците ми е шарен и в определени моменти интересен, както и приятен. Неприятните си тръгнаха отдавна, а най-безинтересната - Анита, също. От останалите мога да прежаля още двама-трима, но Ивановците и Калоян не са сред тях.
И при мен така.
По едно време бях за Яни и неговите 1000 кошера, защото съм за който иска да работи да има тази възможност, но с това негово пърдене постоянно...

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 11:38 от *Mira*

Общи условия

Активация на акаунт