Нашите кухни - 71

• 111 907
  • 747
  •   1
Отговори
# 210

Starrydream, чела ли си тази тема и насоките, които е дала авторката http://www.bg-mamma.com/?topic=1004077.msg35835058#msg35835058
По този начин ще може да си направиш прилична кухня, вместо сега да сменяш вратички да оставяш стари кутии и т.н. Защо не сметнете колко ще струва тотала за корпуси и вратички. Обикновено има и плочи ПДЧ на промоция в Роси, така че може да си харесаш и нещо изгодно.

Цитат
Защо не сметнете колко ще струва тотала за корпуси и вратички.
- Как?

Ами масово кутиите на кухните се правят от ПДЧ, а само вратите масив (иглолистна дървесина, т.нар. чам), бук, дъб, ясен, явор. Нашите конкретно от снимката са бук. Скъпи са на фона на ПДЧ-то. На новата кухня са ни за ориентир по около 140 лв/кв.м., да си сметнеш грубо колко биха ти излезли.

Начертай си кухнята и си напиши размери на плоскостите: страници, дъно, полици и т.н., фазер за гръб и във всеки цех могат да ти сметнат колко е материала, разкроя и кантирането (кантират се обикновено само видимите части на плоскостите). Ние не кантираме с ютия. Не си струва да се пести от поставяне на кант на ръка, защото е много уязвим и рискуваш после всичко да прецакаш. Залагаш пари и за винтове, рафтоносачи и панти (цени има в интернет) и ето ти цената на кухнята. После сглобявате с някой приятел. В другата теме беше писано и какви инструменти трябва да се набавят и как дамата авторка на темата е ползвала друг да й направи изчисленията на плоскостите за разкрой срещу хонорар.

# 211
Здравейте. На финалната права съм вече. Дойде време за маса и столове. Харесват ми ето тези.
https://www.moemax.bg/index.php?show=p&sgid=7&pid=74985&sgid=7
Много са ми удобни, само ме притеснява колко са издържливи. Тази извита метална рамка, дали няма да се скърши, ако седне някой по-тежък човек. Някои от вас има ли впечатления.

# 212
На мен подобен модел ми се видя много тежък за преместване и с предпоставка да дере паркета. Виждам, че на този са му сложили някакви крачета, но все пак е добре да се пробва, ако не сте.

# 213
  • Бургас, София
Ние имаме подобни столове. В инструкциите си пишеше до колко кг издържат и съответно не е препоръчително по-тежки хора да ги ползват. Нашите са до 120кг. Пишеше, че не трябва да се стъпва върху тях. Питайте на място, би трябвсало да знаят какви точно са ограниченията. Столчетата са тежички, между другото.

# 214
Трудна работа с тези 120 кг. Мъжът ми е 110 и като се залюлее, дали няма да го прекърши като солетка. Simple Smile)

# 215
  • Бургас, София
В такъв случай проверете задължително, защото има столове и до 110кг. Това вече си е на ръба и няма да ви е спокойно.
Моят баща като седна първия път и бях на тръни, че ще се пребие, а е 100тина кг. Обаче ни харесаха и ги купихме без да се замислим особено. Родителите ни идват рядко, надявам се да нямаме инциденти.

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 13:40 от stasy-bs

# 216
Да. Наистина е така. Като ги гледахме на място, не се сетихме да питаме. А иначе като седнеш, много са удобни. А и цената е доста ниска за такъв вид стол. Аз точно поради тази причина имам съмнения. Че няма да са качествени.

# 217
Rgzy, нямам представа колко ще струва това удоволствие. Нито съм виждала подобни. Мислех си за мивка под плот. Гранитна. Старата ни мивка е с размери 58 см дължина, 45 ширина и 21 дълбочина. И ако трябва да съм честна онзи ден я мерих. Тъпо звучи но мивка с плочки от едновремешните вършат супер работа сякаш са по-големи. Но нямам търпение да я бутнат, защото два пъти замазваха мозайката...отдолу от търкане с гланц и подобни се бяха изяли фугите.

# 218
Преди време бях питала за отзиви на мивките на Фат, от тия новите под плот от фатгранит, но така и не видях някой да каже нещо. Отказах се от тях, и се спрях на същата на Пирамис, грабна ме това, че обещават доживотната гаранция, каквото и да значи това.
На финалната права съм вече с проектирането, остана ми да избера плочките за гръб и количеството на чекмеджетата в един голям шкаф. За мое огромно разочарование, няма да успея да си направя виолетовата кухня, както исках, защото не може да се намери точният нюанс на виолетото, поне в Шумен, а вариантът с боядисания МДФ ми се стори неоправдано скъп (около 3800 лв само за цвят за моята квадратура). Спрях се на черното в/у долните шкафове и бялото в/у горните. Сега търся подходящи плочки за гръб (исках стъкло, но и от него се наложи да се откажа, понеже комбинацията с газовите котлони в дългосрочен план не се оказа хубава, поне за едни познати), но не мога да си харесам нищо. Бях си харесала този гранитогрес https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … eramiche-153.html, но се оказа, че са го спрели от производството Sad в момента издирвам нещо интересно черно-бяло, но в нашият град изборът е много ограничен.

# 219
Според вас ценово има ли голяма разлика между 2 и 4 см. дебелина на изкуствен плот? Държа да е 4 см, но имало някъв кант ли какво е, което може да е плот 2 см с изглед отпред на 4 см?
Също така на 2 см. могат ли да се вграждат котлон и мивка под плот?
Ако разликата в цената не е повече от 60-70 лв./л.м, няма да го мисля! Става въпрос за около 5.5 л.м.
Другото което никой не може да ми отговори логично е защо изкуственяка, който стои дюс и затова повече ми допада, е 3 пъти по-скъп от естествен гранит, който го дават като доста здрав и пр.??

# 220
Asmegin, за виолетови нюанси ако си хареала нещо по RAL, ти препоръчвам ето този производител на мдф боядисани вратички с всички налични цветове:
http://www.gyulmm.com/new/38-mdf-vratichki-i-elementi
Цени и конфигурации след регисрация: http://www.gyulmm.com/orders/

Цената на кв.м. за готов елемент по размери на клиент и кант, някои и вкопани дръжки е около 80 лв/кв.м. за мат и около 140 лв./кв.м за гланцов ефект. Виждала съм ги наживо, качествени са! Ако твоя майстор работи с конкретна фирма е логично да ти предложи не най-добрия вариант. Отделно да носиш мдф на бояджия е горе долу 150-200 лв/кв.м. с всичко, но за фрезовки не знам...

# 221
Според вас ценово има ли голяма разлика между 2 и 4 см. дебелина на изкуствен плот? Държа да е 4 см, но имало някъв кант ли какво е, което може да е плот 2 см с изглед отпред на 4 см?
Също така на 2 см. могат ли да се вграждат котлон и мивка под плот?
Ако разликата в цената не е повече от 60-70 лв./л.м, няма да го мисля! Става въпрос за около 5.5 л.м.
Другото което никой не може да ми отговори логично е защо изкуственяка, който стои дюс и затова повече ми допада, е 3 пъти по-скъп от естествен гранит, който го дават като доста здрав и пр.??

Какво разбираш под изкуствен плот? Технически камък ли?
Ако е така, то разлика има разбира се, но никой не прави плътен 4 см плот, защото хем ще струва много, хем ще е безумно тежък. Както са ти казали, плотовете са 2 см и отпред се слага още едно парче за да изглежда челото, че е 4 см. Съединяват се под герунг и не си личи.

Може и с двоен герунг.

Няма проблем с мивка под плот и слагане на котлон (котлон под плот не съм чувала).

Дюс цветовете са много по-скъпи, така е. И аз не харесвам да ми стои като мозайка и ми излезе през носа цената с дюс камък. Предполагам, че е заради по-ситното смилане на съставките и нещо в технологията.
Естественият гранит си е супер, но не става за модерна кухня според мен, а за рустикални и ретро. И казват, че гранитът все пак попива за разлика от техническия камък. Освен това най-здравият гранит е класическият (като паветата на улицата, макар и в цвят), докато разните по-екзотични гранити са по-слаби.

# 222
Да, супер ме е яд, че ест.гранит ми дава оферта 550 лв(без монтаж), а с "техническия гранит" - 2200-2500 лв. Явно аз съм сгрешила и ги питах за 4 см. направо, ще питам и 2 см. + канта. Може ли да изпратиш снимка на такъв плот или не е толкова видимо?

По принцип четох само хубави неща за естествения, но много трудно ще пасне цвета и усещането....

# 223
Ето ти един плот изцяло от 2 см ( и така може):

А това е 4 см:

Но да ти го направят по герунг, като на картинкатаж по-горе, а не така:

Така е по-евтино, но се вижда снадката на двете парчета.

# 224
  • София
Magnifique, Черна станция ти е отговорила, щях да напиша същото. Няма проблем с вграждането на мивка под 2 см плот. Моят даже е 1,2 см, с подлепка от 2 см отпред, виж снимките по назад как изглежда, личи си колко е тънък при мивката. Аз отидох за оферта за гранит, тъй като е по-евтин, бях си харесала един, два по- изчистени цветово варианта, но консултанта настойчиво ме убеждаваше, че техническият камък е по-доброто решение и каза, че ще ми направи оферта на цената на гранита , който съм харесала. На мен ми хареса  цвета, който ми предложи и така остана технически камък. Беше на промоция, може би от стара колекция останали парчета, не знам. И според мен единствения недостатък нс гранита е свойството му да попива и съответно необходимостта от периодична поддръжка. Иначе след монтажа ми дадоха брошура с инструкции за експлоатация, ми то съдейки по нея трябва само да си го гледам тоя плот Sad , явно се презастраховат.

Общи условия

Активация на акаунт