Нашите кухни - 71

• 111 911
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Кухнята е с хубав замисъл, цветовете са ок, но изпълнението е като на на първокурсник, който в между семестрите си запълва времето. Този плот изпъква ужасно както е снаден - едната част обла /предната на плота/ и хак - отрязано /понеже се пада страница/. Може ли такова похабяване на материал.

# 361
На мен пък ми харесва. Защото ми изпъкват хубавите страни, а и не съм специалист да се вглеждам чак толкова в изпълнението...Нестандартно решение е самото разположение, но е повече от ясно, че мястото е било такова. И мисля, че е използвано добре. Струва ми се, че ще е изключително удобно за работа. Защото е някак широко и далеч от масовите кухни-завърташ се и си върху стол, маса или диван. Тук могат трима човека едновременно да работят, без да си пречат. Друго си е, докато мъжът ти прави салата, а детето-сандвич за училище, ти да си пуснеш едно кафе Wink))
На мен бяло и черно не ми допадат като цветове за кухня, но тук ми харесват, точно заради по-голямата площ. Стои ми просторно, разчупено и най-вече практично и удобно. Едно е да направиш много красива, изпипана и луксозна кухня 2-3кв., а съвсем друго е примерно 6, нали? Щом цената е била ок, значи момичето е получило оптимален вариант-удобна, голяма кухня, която ще върши прекрасна работа. Точно толкова, колкото ако беше от списание и с няколко хиляди отгоре Simple Smile

# 362
Аз, все пак да дам идея между двата плота да се сложи алуминиева лайсна. Имам чувството, че ще придобие по- завършен вид.

# 363
Да, Mariat, ще се сложат лайсните, дръжките, тази част най-отдолу, която скрива крачетата също. Шкафът, който да скрива котела и тръбата на абсорбера, всичко това ще се случи тези дни.  Предишната  ми кухня беше само на вътрешния ъгъл. Ми то големи мъки бяха. Нямаш плот нищо да направиш, нямах и шкаф като хората да си подредиш нещата. Сега е друго нещо. Кухнята ми струва 1600 лв.

# 364
Ееее,това е чудесна цена,може ли да кажете фирмата и връзка с тях?

# 365
Спокойно, Дет, като се довърши ще е далеч по-добре, сигурна съм! Кухнята ти е с добър замисъл предвид наличното място и всъщност, има много такива решения с външен ъгъл в Pinterest:

На мен плотовете не ми харесва как са снадени - единият ми се струва по-нисък и по-тесен от другия, сякаш размерите не са взети точно и лично аз бих извила ръцете на майстора да оправи нещата на всяка цена, още повече щом вече съм поръчвала при него и съм останала доволна, т.е. знам, че може да работи и по-добре.

BTW, това за черния списък беше изключително грубо! Naughty

# 366
Този външен ъгъл повече ми харесва! Определено с по- дълбоко изрязан плот е по- красиво! Иначе и аз така виждам двата плота на Дет, (както ги е описала Madeleine).
На мен не ми харесва, че се вижда пералнята и това, че хладилника е далече от другите основни неща- мивка и печка/фурна.
Допълвам се- Deт, помоли майсторите да ти сложат полици на горния външен ъгъл.

# 367
  • софия
Дет, честита кухня!
Присъединявам се към мненията, че визуално ще бъде по-добре и завършено ако майсторът сложи на ъгъла между горните шкафове рафтове (имаш в единия край и ще ги повториш в ъгъла) /шкаф (не харесвам открити рафтове, но това е индивидуално усещане). Нека повтори линията на плота и да опита да направи нещо с разминаването на плотовете.
Скрит текст:
Харесва ми разположението, скосеният ъгъл на плота. Просторно е. Когато се сложи липсващият шкаф, подовата лайсна и останалите аксесоари ще бъде хубаво.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 09:28 от zvаnchе

# 368
Скосеният външен ъгъл си е съвсем ОК като идея, ако не е скосен що синини ще отнесе домакинята Mr. Green Дали скосът ще е по-малък или по-голям също няма значение - то си е въпрос на дизайн. Всичко опира до снадката. В хубавата снимка по-горе според мен плотът е от технически камък, което прави нещата съвсем различни и като качества, и като опции за дизайн, и като цена. Затова според мен единственото, което е можело да се направи с термоплот е снадката да е диагонална, като по двата дълги ръба имаме заобляния, а само скосената част е кантирана. А ако има и термоплотове, които да не са с обло чело, а с правоъгълно, щеше да е съвсем добре.

Извинявам се на Дет, че и говоря неприятни неща, но аз лично щях да се разболея от този плот. И на нейно място бих го сменила още сега, ако има начин. Няма да струва кой знае колко отгоре, само не знам дали може да се демонтира при вече монтиран гръб.

# 369
Черна станция, няма проблем. Тук сме се събрали да си помагаме, кой с каквото може. Да споделяме мнения също.  На мен кухнята ми е на сърце. За пространството между горните рафтове, чакам ги - полици, рафтове, както се наричат там. Така ви се струват плотовете. На една височина са си. А относно хладилника, не ни прави впечатление, свикнахме да ни е там и няма проблем. Когато мислих кухнята, три месеца ми изтекаха очите от блеене в интернет. Една кухня не видях с външен ъгъл за пример. А пък за Pinterest даже и не знаех да търся там.
Мен други неща ме тревожат. Абсорбера ми излезе доста шумен. С един мотор на две степени. Старият ми беше с два мотора и не беше толкова шумен.

# 370
За абсорбера и шума - ако са ти сложили от разтегателния станиолов въздуховод смени го с ПВЦ въздуховод от тръби и колена. Това ще намали шума. Също може да обвиеш тръбите и с изолация за тръби. И това ще има някакъв ефект. Ако си ползвала редуктор (да кажем изхода на аспиратора е 150, а дупката за комина 120) това също вдига шума.

# 371
Черна станция, каква точно изолация се ползва за тези тръби? Дали можеш да ме насочиш.

# 372
Най-обикновена термоизолация. Не е специално за целта, но все има някакъв ефект защото гаси вибрациите. Не знам дали има с диаметър до 150 мм, ама сигурно има. Ако не, има и на листове.

Ето една фирма, предлагаща всякакви. Питай ги кое е най-удачно, но от всичко ще има някаква полза (не очаквай чудеса).

http://www.chemprod.eu/bg/produkti/izolaciya-za-trybi-IsolFlex

# 373
Благодаря! Е, аз не очаквам чудеса. Искам я по-скоро да изолира от студ понеже моята тръба е ПВЦ и не е включена в комин, а излиза директно навън чрез едно коляно. Иначе има две клапи- едната на редуктора и едната горе, където тръбата излиза навън.

# 374
На мен пък кухнята на Дет ми харесва,със здраве и удоволствие да си я ползваш Hug
Единствено сглобката на плота дразни окото,но сте след свършен факт,за другият път ще знаете . Много е лесно да се дават съвети смени плота,но след ремонт портфейла си изтънява неусетно ,и дори и едни 200-300 лв в случая за мен са абсолютно излишен разход,след като на домакините не им боде очите Hands V
Предполагам всеки,който за първи път прави сам проект ,в последствие осъзнава някои грешки и пропуски ,но в повечето случаи късно проличават и няма как да се променят.( Кой би изринал току що направената си кухня,за да я изгради наново?!  )
И аз откривам пропуски в моята,но не ми пречат да й се радвам ,въпреки тях.
Пералнята не бих скрила,съвсем деликатно стои ,мен не ме дразни.И моята е открита,направиха ми врата,но не я сложих,много груба ми е.Когато няма перално помещение ,мястото си й е в кухнята,и не виждам смисъл да се крие,когато се вписва цветово .Въпрос на вкус си е .

Общи условия

Активация на акаунт