Нашите кухни - 71

• 111 938
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
На тераската ще е, кухнята ми е малка и искам да използвам колкото мога повече за шкафове. Ако не бутнем стеничката до нея ще са котлоните и фурната защото аспиратора ще излиза през прозореца, затова се чудя има ли смисъл да я бутнем и да преграждаме хладилника.

# 316
  • София
Тази тераска ще побере ли цял хладилник Flushed

# 317
Това ми прилича на апартамента на свеки. На тераската при нея е фурната с котлоните и отстрани има място за тесен бутилиерник. Вие защо не изнесете там също фурната, а хладилника да го сложите някъде другаде? Имате ли вече проект на кухнята?

# 318
Това ми прилича на апартамента на свеки. На тераската при нея е фурната с котлоните и отстрани има място за тесен бутилиерник. Вие защо не изнесете там също фурната, а хладилника да го сложите някъде другаде? Имате ли вече проект на кухнята?

Това не е лоша идея. Ако изнесат там печката, респективно аспиратора, ще могат да изведат изхода на аспиратора направо към атмосфера, без никакви комини, дето я теглят, я не. И без никакви съседи да са включени към същия комин и да се усеща миризмата на тяхното готвене.

# 319
Това беше първоначалната идея, фурната и котлоните да са на тераската ама няма къде да сложа хладилника. Нямам проект, развали ми се компютъра не и не мога да се пробвам да направя нещо.

# 320
  • Раковски
Скрит текст:
Имам няколко въпроса от технически характер, за тези, които разбират от тези неща:
с какви размери трябва да е ъглов шкаф от този тип:

за да може да се сложи тази мивка: https://www.stroi.bg/p/art0028949-granitna-mivka-za-kuhnq-pyrami … qg-070066511.html, и съответно, с какви размери ще е вратичката на този шкаф?
С какви размери трябва да бъде същия шкаф, но за горния ред?(височината не е важна, тя ще е до тавана, важни са ми размерите на широчина и т.н.)  И с какви размери трябва да е вратичката на този горният шкаф?
За да имат такава визия вратичките на горните шкафове (плюс най-отгоре бленда от 6 см, примерно, няма я на снимката, но аз смятам да сложа), как и с какъв механизъм трябва да се отварят те?

Снимката е взета  от един албум на кухните тук, от бг-мама, може би някой ще си познае шкафовете? Simple Smile И моите ще са догоре, иска ми се да се отварят нагоре, но не знам как да го реализирам. Гледах механизмите на Блум, има Авентос-и за сгъваемите вратички, но не знам, дали са приложими тук.
Колко панти трябва сложа на вратичка със стандартното (странично) отваряне, с примерни размери 1,50 височина и 45-50 см широчина?
Предварително благодаря за отговорите. Реших сама да се опитам да си сглобя проект, за да видя оферти от други фирми/майстори, за да имам мечтаната виолетова кухня Simple Smile Затруднявам се с някои изчисления, та се надявам на вашата помощ.

Тази кухня съм я правил аз. Та на въпроса, ъгловия горен шкаф се прави 60/60 (примерно), но зависи и от други фактори като криви стени и начин на работа. Всъщонст ся за долен ред или за горен става дума, че това на снимката е за горен ред а питате за долен. Мивката показана от вас е за вграждане под плот.

# 321
Скрит текст:
Имам няколко въпроса от технически характер, за тези, които разбират от тези неща:
с какви размери трябва да е ъглов шкаф от този тип:

за да може да се сложи тази мивка: https://www.stroi.bg/p/art0028949-granitna-mivka-za-kuhnq-pyrami … qg-070066511.html, и съответно, с какви размери ще е вратичката на този шкаф?
С какви размери трябва да бъде същия шкаф, но за горния ред?(височината не е важна, тя ще е до тавана, важни са ми размерите на широчина и т.н.)  И с какви размери трябва да е вратичката на този горният шкаф?
За да имат такава визия вратичките на горните шкафове (плюс най-отгоре бленда от 6 см, примерно, няма я на снимката, но аз смятам да сложа), как и с какъв механизъм трябва да се отварят те?

Снимката е взета  от един албум на кухните тук, от бг-мама, може би някой ще си познае шкафовете? Simple Smile И моите ще са догоре, иска ми се да се отварят нагоре, но не знам как да го реализирам. Гледах механизмите на Блум, има Авентос-и за сгъваемите вратички, но не знам, дали са приложими тук.
Колко панти трябва сложа на вратичка със стандартното (странично) отваряне, с примерни размери 1,50 височина и 45-50 см широчина?
Предварително благодаря за отговорите. Реших сама да се опитам да си сглобя проект, за да видя оферти от други фирми/майстори, за да имам мечтаната виолетова кухня Simple Smile Затруднявам се с някои изчисления, та се надявам на вашата помощ.

Тази кухня съм я правил аз. Та на въпроса, ъгловия горен шкаф се прави 60/60 (примерно), но зависи и от други фактори като криви стени и начин на работа. Всъщонст ся за долен ред или за горен става дума, че това на снимката е за горен ред а питате за долен. Мивката показана от вас е за вграждане под плот.
Питам и за горния шкаф, и за долнияшкафове; с тази картинка, която показах, целях да поясня каква ще е формата на шкафовете (че ще са скосени). Това за криви стени да, принципно се интересувам от стандартните размери. За горния шкаф, разбрах че принципно 60 на 60, благодаря Simple Smile Със стандартната дълбочина 30, ще мога да сметна примерен размер на вратичка. Долния шкаф за под мивката не мога да преценя колко трябва да е голям (избрах тази мивка, дали ще се събере , ако шкафът е 90 на 90?
Относно горните шкафове на снимката, които Вие сте правил - по какъв начин се отварят?Какви механизми се използват?

# 322
Това беше първоначалната идея, фурната и котлоните да са на тераската ама няма къде да сложа хладилника. Нямам проект, развали ми се компютъра не и не мога да се пробвам да направя нещо.

Скрит текст:
Начертай на листче помещението как сте го преустроили и качи тук снимката.

# 323
  • и тук и там :)
Привет,
и аз съм почти на финала на кухнята и се надявам скоро да кача снимки т.е. направих две кухни  Rolling Eyes

Може ли да ми кажете има ли черни водобранни лайсни?

На черен плот и черен гръб водобранна лайсна инокс добре ли би изглеждало?  newsm78

# 324
  • Варна
Има черни водобранни лайсни. Аз избрах такава, алуминиева е ако не се лъжа, пластмасовите не ми харесват.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 10:25 от Flash*

# 325
  • Раковски
Asmegin, тук тавана беше много високо и най-горния ред е кух в едната си част а в другата минава тръбата за аспиратора, инак шкафовете са с чупещи врати (aventos hf). На тази мивка и трябва поне шкаф 100/100 (а може би и малко повече), ако кухнята е със стандартен плот ще е на парчета понеже е на 60 см, но предполагам, че ще е камък заради избраната мивка.

velmar333, черна водобранна лайстна има в КАМЕ, но по-скоро е лъсква.

# 326
Asmegin, тук тавана беше много високо и най-горния ред е кух в едната си част а в другата минава тръбата за аспиратора, инак шкафовете са с чупещи врати (aventos hf). На тази мивка и трябва поне шкаф 100/100 (а може би и малко повече), ако кухнята е със стандартен плот ще е на парчета понеже е на 60 см, но предполагам, че ще е камък заради избраната мивка.

shadowman, благодаря много за отговора!:hibiscus: Flowers Cherry BlossomFlowers HibiscusСега ще мога да нахвърля примерни размери и подредбата на шкафовете вече, тези ъгловите много ме затрудниха. Да, плота ще е камък.

# 327
Пускам размерите на кухнята, дано се разбира. Мисля да направим два хоризонтални реда горни шкафове.

# 328
Eivalin,  твоята кухня е почти като моята, на родителите ми, само дето терасата е затворена, има една арка, лвко навътре, където е фурната ти.

# 329
  • и тук и там :)
Благодаря много Flash* и shadowman

Flash* - твоята лайсна от къде е купена, знаеш ли?

Моя майстор ми каза, че няма черни......сега ще го питам какво можем да измислим Simple Smile

Материала е гланц, така че и лъскава черна ще пасне.

Общи условия

Активация на акаунт