Нашите кухни - 71

• 111 927
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Salex за черна лайсна.

# 331
  • Раковски
Благодаря много Flash* и shadowman

Flash* - твоята лайсна от къде е купена, знаеш ли?

Моя майстор ми каза, че няма черни......сега ще го питам какво можем да измислим Simple Smile

Материала е гланц, така че и лъскава черна ще пасне.

И на мен ще ми е по-лесно да работя с 5-6 цвята ама не става. Покажи снимката на майстора, предлага се от каме, има ъгли и тапи.

# 332
Моля за съвет - купихме аспиратор с Фи 150 и преходник за 120. Но накъде прочетох, че ако се намали диаметъра, ще стане по-шумен и ще намали ефективността. Ще се монтира с външен отвод и не можем да намерим тръба 150, по магазините има до 125 макс. Ще има ли проблем според вас, защото го избирахме специално да е максимално тих, а и количеството въздух, което обръща е на границата на това, което ни трябва?

# 333
В магазина на Лекс Груп имат въздуховоди с диаметър 150.  Имат и една установка за симулиране на шума при различни диаметри. Поискай да ти покажат и ще видиш разликата.

Иначе аз преди няколко месеца си купих въздуховоди, колена и конектор за стена с диаметър 150 мм от ей тези тук:

https://moby-bg.com/category/32/kragli-pvts-vazduhovodi-f-150-i- … nti-kam-tyah.html

# 334
Благодаря! Нямаме Лекс груп тук. Има Хоуммакс, Бриколаж и Практикер, както и малки железарии, но никъде не намираме това, което ни трябва. Сега ще разгледаме и сайта, но трябва да решим бързо, че утре ще пробиват дупката.

# 335
Според вас удачно ли е пътя на въздуховода да е 6-7 метра по хоризонтала, с оглед да се избегне вкл.в комина, който не е надежден? По принцип не ми се рискува със 7 етажа нагоре кой какво правил, събарял и включвал.
Тръбата ще минава над шкафове и в опънат таван(това съм го виждала да се прави). Но доколко ще е ефективно за аспирацията? Ако има значение сме заложили абсорбатор с капацитет 720 куб.м.

# 336
Пускам размерите на кухнята, дано се разбира. Мисля да направим два хоризонтални реда горни шкафове.
Скрит текст:
Бих махнала стеничката между терасата и кухнята, която е насреща. Бих сложила някакво шкафче откъм прозореца и после шкаф с фурна, котлони и аспиратор. Даже може би бих се замислила в тази част за полици на стената, а не са висящ шкаф и бих ползвала каминен тип аспиратор. ПОсле нормални шкафове. Така ще ползваш светлината от прозореца и няма да го блокираш, което не е маловажно! Хладилника май откъм вратата го виждам заедно с една колона 40 см (шкаф-килер), който ако търсиш бюджетен вариант може да е само с рафтове без механизми, само долу в ниското да сложиш някое чекмедже, че е значително по-удобно. После мивка с частично глух шкаф, където ще се застъпва от шкафовете на другата стена.

# 337
  • и тук и там :)
Благодаря много Flash* и shadowman

Flash* - твоята лайсна от къде е купена, знаеш ли?

Моя майстор ми каза, че няма черни......сега ще го питам какво можем да измислим Simple Smile

Материала е гланц, така че и лъскава черна ще пасне.

И на мен ще ми е по-лесно да работя с 5-6 цвята ама не става. Покажи снимката на майстора, предлага се от каме, има ъгли и тапи.

Благодаря много 😊

# 338
Здравейте. Най-сетне и аз да се похваля с моята придобивка. Още има доста работа по нея, но нямах търпение да споделя. Смесителят се наложи да го върнем. Чакам доставка на друг. Купихме го от Практис на Черен петък, но нямаше налягане като го поставиха и се наложи снощи да го връщам.

# 339
  • Раковски
 Ще прощавате ама кухня с външен ъгъл и така събрани плотове не го приемам, заоблено до право не изглежда добре (поне в моите очи).

# 340
Така е, доста аматьорска снадка, все едно аз съм я правила.
Ясно, че с такъв плот няма как да се направи рязан ъгъл със заобляне по целия ръб, но ако снадката беше по диагонал щеше да е по-симетрично и красиво, като само скосяването щеше да е плоско.

А и защо се виждат винтовете на страниците? newsm78

# 341
  • Раковски
 Дамммм, под 45 градуса шеше да изглежда по-добре, но е повече работата, заигравка си е. Инак горе предполагам, че ще има етажерка за да се вържат шкафовете.

# 342
Как се крият тези винтове, ако няма етажерка там?

# 343
Абе хора, направо ми стана зле, като ви прочетох коментарите.  Да. Там горе ще има етажерка. И където е котела ще има цял шкаф. Ще са сложени лайсните и дръжките.

# 344
Дет, последните дни само мисля, каква манджа ще е бялото на кухнята ми и различните цветове на техниката...., тъй че твоята много ми харесва. Черното - дюс черно, бялото - дюс бяло.  Дори този външен ъгъл, каквото и да значи за специалистите. Харесвам и комбинацията долен ред шкафове и гръб в един цвят, и плот с горен ред шкафове в друг цвят.   Със здраве да си я ползваш.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 18:58 от luna

Общи условия

Активация на акаунт