Нашите кухни - 71

• 111 831
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Adito87, хубава е кухнята, но тази стена между плота и печката ще те дразни и печи, освен ако котлоните са на плота, де, но ми се струва, че са над фурната.
Имала съм кухня с прекъсване между плота и печката без плот до нея, трагедия е. Дано не съм права, не ми искан съвета, но ще си кажа, ако можете я изрежете, още докато сте във фаза ремонт.

# 481
  • София
Стената и аз много бих искала да я няма, но няма как да стане. Това е външна носеща стена на блока и премахването и би нарушило конструкцията. Ние дори леко нарушихме правилата, като я намалихме с близо 15см (много трудно, защото има много здрав бетон и арматура), за да е наравно с шкафовете. Иначе котлоните ще бъдат над фурната, 2-ка и ще има плот, на който да работя. Мястото ще е около 40см, достатъчно да се сложи дъска за рязане и т.н.

# 482
adito87, хубава е кухнята. Надявам се да я покажеш скоро в завършен вид.  Моята е с абсолютно същото разположение, но аз имам хладилник и шкаф до тавана, на мястото на твоята печка. Аз обаче заложих на вариант,  при който горните шкафове на двете стени при комина са свързани. Все още не съм сигурна как ще изглежда и дали няма да съжалявам за избора си.

# 483
  • София
Някой беше коментирал за механизмите. Ние избрахме полски някакви, били хубави. Но няколко души ни казаха, че хубав еквивалент на Авентоса на блум няма.

# 484
 Като се коментират механизмите на Блум, имам една чуденка, над която си блъскам главата вече цял месец, и много ще съм благодарна за всякаква помощ. Искам да си направя шкаф от тип Space Tower https://www.blum.com/bg/bg/03/24/10/10/?campaign=ZPA, но да е широк 90 см. Доколкото разбрах, механизмите могат да се натоварват до 65 кг. Има ли начин да направя чекмеджета от обикновено ПДЧ с такива механизми? (не ми харесват стъклените чела, аз подозирам, че ще ги изпочупя много бързо). Не съм намерила механизмите на Блум с по-голяма товароносимост, затова разглеждам тези.
 И друго нещо, което не мога да реша: да направя чекмеджетата и рафтове със широчината на цял шкаф (90 см), което ще изглежда примерно така:
Скрит текст:
или да бъде разделен на 2 части по 45 см, което ще изглежда примерно така:
Скрит текст:
Шкафът ще има и чекмеджета, и от такива рафтове, които се вадят; ще се използва предимно за съхранение на запаси (храни, консерви, зимнини), ако това има някакво значение. Съответно, вторият вариант е по-скъп - механизмите са повече ( тук вероятно могат да се изберат такива с по-малка товароносимост), а и не знам, кой вариант ще е по-удобен, затова се колебая.
adito87, честита кухня и от мен, ще чакам с нетърпение да я видя в завършен вид Simple Smile

# 485
  • Раковски
За този тип шкаф има и механизми без стъкло и носят 40 кг като механизма е 500мм, ако механизма е 600 мм или нагоре тогава носи 60 кг. Въпроса е, че доколкото си спомням за този шкаф ако се използват тези чекмеджета най-дългия водач е 550мм.  Може да се направи чекмедже от пдч със скрит водач, примерно мувенто което носи 40 кг, но визията не е като на снимката, също така пантите за този тип шкаф са специфични.

# 486
Каква е цената ориентировъчно на Space Tower? Само чекмеджетата ли включва или са комплект с корпуса?

# 487
  • София
Аз като гледам тая голяма стая с това малко радиаторче под прозореца, се чудя кой и какъв акъл го е сложил, освен ако няма друг по-голя радиатор в стаята? Да не говорим пък за самия радиатор от кой тип е. На централно парно или на локален котел сте? Иначе кухничката е супер и камъните стоят хубаво.

И моята кухня е същата и радиаторът ми е същия и зимата се пуска много рядко.

Харесва ми кунята, искам да я видя завършена, сигурно ще е още по-красива.

# 488
За мен визията на чекмеджетата не е важна, те ще са вътрешни, и ще има врати отгоре. shadowman, като казвате за дължината на водачите, за стандартен шкаф с дълбочина 60 см се използват водачите 550 мм, нали така? За изтеглящи се рафтове могат ли да се използват същите механизми, каквито и за чекмеджетата? А каква е спецификата на пантите за такъв шкаф?
millenitta, ако честно, не мога да кажа, аз се ориентирам по цените от този сайт: http://interior-i.bg/page/58/space-tower-i-space-corner.html, като цените тук май са само за комплект водачи.

# 489
Благодаря. 630 лв. Би трябвало цената да включва чекмеджетата и водачите към тях.  А корпуса и вратата отделно. И за мен визията на вътрешните чекмеджета е без значение.

# 490
Тези "кулички" са супер удобни. И аз съм заложила една подобна, но още не сме измислили до край нещата.
Като става дума за организация на кухненски шкафове, имате ли наблюдения за полезни неща от Икеа? Много съм гледала, но така и не съм взимала нещо за кухнята...

# 491
Тези шкафове, Асмегин....ще ти излезнат солено. Гледах някакви подобни механизми колкото моята заплата е единия;)

# 492
  • Раковски
За мен визията на чекмеджетата не е важна, те ще са вътрешни, и ще има врати отгоре. shadowman, като казвате за дължината на водачите, за стандартен шкаф с дълбочина 60 см се използват водачите 550 мм, нали така? За изтеглящи се рафтове могат ли да се използват същите механизми, каквито и за чекмеджетата? А каква е спецификата на пантите за такъв шкаф?
millenitta, ако честно, не мога да кажа, аз се ориентирам по цените от този сайт: http://interior-i.bg/page/58/space-tower-i-space-corner.html, като цените тук май са само за комплект водачи.

Шкафа трябва да е с размер 560 без вратата, но зависи и от човека които го прави (дали с нут или без нут), пантите трябва да са  155 градуса и да са пригодени за врата със скрити чекмеджета. Щом нямате пртенции за визията на вътрешните чекмеджета може да ги направите и от обикновенни водачи от 5 лв, носят 25 кг, стават и за подвиджни рафтове, но оставят едни фуги и ще падат неща от  там.

Тези скрити чекмеджета спокойно заместват един голям килер,носят повече от него и са по-надеждни.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 20:02 от shadowman

# 493
На въпрос към блум на изложение, дали имат водачи за шкафове с дълбочина 90 см толкова почнаха да увъртат, че уж имало, но понеже НИКОЙ не ги търсел, евентуално чрез  поръчка, ама да са не знам си колко минимум на брой , ама цената щяла да бъде МНОГО висока, ама това ама онова и направо ме отказаха. Значи имаме си ние маркетингова политика, имаме си таргет - това е положението - или се вписваш в рамката, или се спасявай сам. Същото като с дограмата - ми имаме, ама само бяло или златен дъб. За друго - чакане. Просто полудявам. След толкоз години домакинстване, мен лично ми е чудно, защо пък само 60 см е  дълбочина, като на мен не ми стига за точене примерно. Сега ми трябва 90 см по друга причина, но някак ми се иска да може човек безгрижно да си избира механизми за 90 или 60 см Simple Smile Оплаках се Simple Smile

Столове вижте и в шоурума на Ралица в мола на Цариградско шосе.

И един въпрос, ако някой знае, не можах да разбера, каква е разликата между видовете кошчета за вграждане в плот. (те му викат система за компост Simple Smile, но аз евентуално за кошче, в което при обработка на зеленчуци да избутвам директно обелки от плота с ръка вътре мисля да го ползвам). Естествено, нямат на склад, никва мостра, камо ли да видя как изглежда на самия плот. Трябвало АЗ да й кажа, как ще ми го монтират, за да ми кажешла тя кой модел да избера и да поръчам, а най-добре било да питам каменарите. Ми аз съм толкова далеч от фаза каменар. Аз дори не съм решила окончателно дали ще го сложа, но дори и да искам, се оказва че не мога и да си го поръчам.... защото...по-горното обяснение Close
Нито можа да ми покаж на картника как изглежда по единия, или другия начин снимано на плот... А и в интернет не успявам да открия снимки, в които ясно да е видна разлика.

# 494
  • Раковски
 На тоя кош му е хубавото, че е насреща, по-трудно е да му намериш място понеже осакатява шкафовете и повечето хора го монтират в ъгловия шкаф. Мисля, че го има и по други магазини, не само на бланко.
 Инак с това няма го на склад е политика на всичко фирми, нещо което не върви не се предлага или ако се предлага е с поръчка на определена бройка. Няма човек който да се набута и да държи стока която не върви, смятам, че всеки би постъпил така.

Общи условия

Активация на акаунт