iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 90

• 68 281
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Ще задам един може би малко тъп въпрос, но все пак... Ако пусна поръчка над 30 лв. и я пусна за доставка по пощата, трябва ли ми EORI № и там всичките му щуротии или просто отивам на митница, плащам си ДДС-то и си взимам нещата?  newsm78

Не, не ти трябва ЕОРИ номер, ако пратката се освобождава от пощата, но бг пощи за да те представляват те таксуват 12 лв. Освен това има митническа такса 3, 50 и отделно ДДС 20%. Прецени си предварително дали заслужава.

Аз затова реших, че ми е по-изгодно да поръчвам или под 30 лв или по-големи поръчки. За големите поръчки и с DHL излиза изгодно.

Можеш и сама да се представляваш. Тогава ти трябва ЕОРИ номер. Ще си спестиш таксата от 12 лв., но декларацията е пълна с кодове и информация, дето да ни откаже да я попълваме. ще платиш само 3,50 митническа такса + 20% ДДС.

Най-добрият случай е да не отиде на митница. Случва се понякога и с големи пратки.

Да, бях ги пропуснала тези 12 лв.... Значи и аз май ще продължа да залагам на малки пратки. Simple Smile
Много благодаря за изчерпателната информация!  bouquet

# 76
  • София
Ще задам един може би малко тъп въпрос, но все пак... Ако пусна поръчка над 30 лв. и я пусна за доставка по пощата, трябва ли ми EORI № и там всичките му щуротии или просто отивам на митница, плащам си ДДС-то и си взимам нещата?  newsm78

Не, не ти трябва ЕОРИ номер, ако пратката се освобождава от пощата, но бг пощи за да те представляват те таксуват 12 лв. Освен това има митническа такса 3, 50 и отделно ДДС 20%. Прецени си предварително дали заслужава.

Аз затова реших, че ми е по-изгодно да поръчвам или под 30 лв или по-големи поръчки. За големите поръчки и с DHL излиза изгодно.

Можеш и сама да се представляваш. Тогава ти трябва ЕОРИ номер. Ще си спестиш таксата от 12 лв., но декларацията е пълна с кодове и информация, дето да ни откаже да я попълваме. ще платиш само 3,50 митническа такса + 20% ДДС.

Най-добрият случай е да не отиде на митница. Случва се понякога и с големи пратки.
Когато сам си подаваш митническата декларация не се дължат 3,50 лв митническа такса. Дължи се ДДС и такса за банката ако внесеш сумата там на място, ако я внесеш онл през онл банкиране - е 0 лв.
Всички кодове - са ТАРИК кодове и ги има в сайта на митниците - общо взето аз веднъж въведох тарик кодовете за хранителни добавки и сега само допълвам или махам в зависимост от това дали има козметика в поръчката ми или не. Истината е че онл системата на митници и супер смотана и върви на стари версии на Джава, а новите подписи вървят новите версии и трябва да си поиграеш да направиш настройки на компа. Но ако решиш да си правиш регистрация в сайта на митниците се въоръжи един ден с търпение и телефона на съпорта към сайта и с тяхна помчощ ще си настроиш компа и след това вече за нула време ще си пускаш декларациите. Упражнението си заслужава ако поръчваш редовно.

Код за 5% отстъпка от iherb.com - TQD186

# 77
  • София
dioni, мисля, че тази такса от 3.50 не е митническа, а за магазинаж. Освобождавал съм пратка без да дължа ДДС и въпреки това си платих таксата...
Освен това, за да си освободиш пратката сам, ти трябва и електронен подпис. За мен, не си заслужава. За големи пратки - DHL, особено ако си направиш минимална доставка.

код за 5% в iHerb - ROV5021

# 78
  • Добрич
... За големи пратки - DHL, особено ако си направиш минимална доставка.

Peace Подкрепям напълно. С балсамите миналата седмица куриерската ми такса за DHL от 10 и нещо падна на 3,31 лв.

# 79
  • София
dioni, мисля, че тази такса от 3.50 не е митническа, а за магазинаж. Освобождавал съм пратка без да дължа ДДС и въпреки това си платих таксата...
Освен това, за да си освободиш пратката сам, ти трябва и електронен подпис. За мен, не си заслужава. За големи пратки - DHL, особено ако си направиш минимална доставка.

В грешка си. Когато пратката ти е под облагаемата с ДДС, дължиш 1,50 лв и това е митническата такса, когато плащаш на БП да ти освобят пратката плащаш и тези митническа такса 3,50 лв, но когато сам си освобождаваш пратката не ги плащаш. Магазинаж се заплаща след 7-ми или 10-ти ден ако не си потърсиш пратката и е нещо от сорта на 30-40 ст на ден. изчислява се обаче от първият ден на митническото известие.

Ел подпис е 12-14 лв на година и с един подпис на физическо лице може да се използва за много административни услуги - подаване на данъчни декларации, справки в НОИ, НАП, общини, държавна администрация и т.н. - без да се разкарваш до съответното ведомство - но всеки сам си преценява. Ако нямаш и никога до сега не е ваден ел. подпис то таксата е около 40 лв заради самата флашка на която е подписа. Аз лично смятам, че е безмислено да дотирам бг пощи и без това тия лелки които и на компютър не могат да работят трябва да бъдат сменени и така може и пратките да не ни се губят. Няма да коментирам случаите в които не знаят елементарни неща и таксуват с 15,50 и ДДС пратки които са под минимума на 30 лв.

... За големи пратки - DHL, особено ако си направиш минимална доставка.

Peace Подкрепям напълно. С балсамите миналата седмица куриерската ми такса за DHL от 10 и нещо падна на 3,31 лв.

Но тук не става въпрос за доставката на ДНЛ , а за това колко се плаща като дойде пратката в бг за да си освободиш от митница ...... едното няма общо с другото .... с балсамите и моите пратки станаха с доставка 0 лв

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 20:40 от bubanka

# 80
  • София
 Дневна промоция
валидна до  24.10 - 20.00 ч. н. вр.
$5.49
Badger Company, Anti-Bug Balm,
Citronella & Rosemary,
2 oz (56 g)

# 81
  • Бургас
Имам ел.подпис и направих регистрация в сайта на митницата, но не можах да намеря тарик кода за хранителни добавки. Може ли линк към тарик кодовете или пък съмия код, ако е еднакъв за всички хран. добавки.

# 82
Denis, има ли възможност да поръчам течно качествено рибено масло на цена до 30 лева? Не ми се занимава с митници, а предпочитам да е течно Rolling Eyes Благодаря!
Код за намаление за стари и нови потребители  KIB009

# 83
  • София
Denis, има ли възможност да поръчам течно качествено рибено масло на цена до 30 лева? Не ми се занимава с митници, а предпочитам да е течно Rolling Eyes Благодаря!
Може да поръчаш детското на Carlson Labs  - често го правя - добро кач-во, висока потенция и е 1:1 с това за възрастни, само посочената доза е по-ниска.
https://www.iherb.com/pr/Carlson-Labs-Kid-s-The-Very-Finest-Fish … l-oz-200-ml/12268
-  дозата за възрастни е 1 чл. /40 дози/.  
Единствено не ми допада, че е портокал, защото харесвам лимон / той е с малко по-висока цена, но ако имаш достатъчно loyalty credit  - може да се поръча и да пристигне в пощата/
ПП
И да обърна внимание на майките, които преди се претесняваха да го дават на деца под 4 год./както беше посочено/. Сега е посочено за деца над 2 год. и дори, че може да се приема и от по-малки, след консултация с лекар / това, отново е заради посочената доза/.
Явно, има полза от въпросите за добавките, които постоянно задаваме на Carlson Labs Wink - макар и бавно, но реагират на тях.

С този балсам се намаля доставката - може да добавиш 1-2 броя - пробвай, но вмимавай да не надвишаваш 30 лв / без доставката/

iHerb® Код:    YUL919
дава още 5% намаление - за нови и стари клиенти

# 84
Имам ел.подпис и направих регистрация в сайта на митницата, но не можах да намеря тарик кода за хранителни добавки. Може ли линк към тарик кодовете или пък съмия код, ако е еднакъв за всички хран. добавки.

https://ecustoms.bg/tariccm/tariccm/help_BG

# 85
Аз за да намаля доставката на 2 поръчки имам 5 балсамчета  Laughing Само не знам какво ще ги правя? Сега есен и зима по- малко рани имат децата.  newsm78

Код за отстъпка: VDN319

# 86
  • София
йоко  
Може да ги ползваш за ръце и пети Wink /има лечебен ефект/

Код:      COLD17   - дава 11% отстъпка
за продукти от секцията Грип - Натинка - Противовирусни
валиден до 27 октомври /петък/ - 20.00ч.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 08:08 от denis.

# 87
йоко  
Може да ги ползваш за ръце и пети Wink /има лечебен ефект/

Код:      COLD17   - дава 11% отстъпка
за продукти от секцията Грип - Натинка - Противовирусни
валиден до 27 октомври /петък/ - 20.00ч.
Дали става за мазане на белег от операция (от преди 4-5 месеца)?
И друго искам да попитам- има ли ензими или друга добавка при първи симптоми на заболяване (зачервено/възпалено гърло, хрема, кашлица)?

# 88

И друго искам да попитам- има ли ензими или друга добавка при първи симптоми на заболяване (зачервено/възпалено гърло, хрема, кашлица)?

Това е върхът
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Zinc-Lozenges-Wild-Berry-F … -60-Lozenges/2085

# 89
йоко, Серапептазата върши много добра работа при първи симптоми на настинка, изпробвала съм  върху себе си и върху децата.

код за 5% отстъпка  в iHerb: ZUJ947

Общи условия

Активация на акаунт