The Ordinary

• 159 369
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Напоследък, след нанасяне на гликоловия тоник, започва да ми щипе на кожата много, та чак нетърпимо, и трябва да си измивам лицето от него. В началото не беше така.

# 226
Горния слой мъртва кожа вече е изтънен явно. Ако ползвате други продукти с киселини, спрете ги. Ако ползвате ретинолови продукти разредете ползването на тоника. Ако само този тоник ползвате пак разредете употребата. 1-2 пъти на седмица в непоследователни дни.

# 227
Горния слой мъртва кожа вече е изтънен явно. Ако ползвате други продукти с киселини, спрете ги. Ако ползвате ретинолови продукти разредете ползването на тоника. Ако само този тоник ползвате пак разредете употребата. 1-2 пъти на седмица в непоследователни дни.
Благодаря, и аз така си помислих, но реших да споделя за мнения. Не ползвам други киселини освен този с 30% Аха и ....., но него само веднъж седмично за по 10 минути. Разреждам гликоловия до веднъж седмично също

# 228
Някой може ли да ми помогне?
Утре ми пристигат млечната киселина и ретинода, чудя се как да ги съчетая с третиноина, понеделник и четвъртък/ петък/ мажа третиноин, как би било най-добре с горните два? Как практикувате вие?
Ретиноидът го взех най-вече за шия и деколте. Има ли смисъл да го мажа и на лице, в свободните вечери или много ще ми дойде? Пък и кога ще мажа млечната!?
30% АХА пилинг след кой ден на мазането с третиноин ще е добре да го ползвам?
Забелязах, че имам излющване на 2-3 ден след Аирол. Тогава при излющването, преди или след това?
Май много въпроси станаха.  Blush Blush

# 229
Аз киселините ги ползвам в деня след високия % третиноин сутрин. Мен ако питаш, не мажи ретиноида в свободните дни. На кожата ѝ трябва време да преобразува ретинола в ретиноидна киселина, а кога точно се случва това май не се знае (или поне аз не знам).
Киселините нали разхлабват връзките между горния слой мъртви клетки, ветоярто ще е най-добре след третиноин, да подпомогнат излющването. ПРеди това ми се струва по-голям рискът от раздразнение.
Пилингът пък изобщо не мога да те посъветвам кога да го правиш, може би в деня, в който кожата ти е най-спокойна.  Thinking

# 230
  • Пловдив
Здравейте!Искам да попитам тези от вас,които ползват вит.Ц 30% дали нанасяте и в околоочната зона?

# 231
  • Русе
Аз ползвам повече от месец този вит. С с хиалуроновата к-на, нанасям в околоочната зона, но малко и то не съвсем близо до очите.  Но интересното е, че писаха потребителите колко неприятен бил този продукт с големи частици, а мене не ме дразни, частиците въобще не са големи, но и абсолютно никакъв ефект не виждам, поне за сега, нанасям го почти всяка вечер.

# 232
Здравейте!Искам да попитам тези от вас,които ползват вит.Ц 30% дали нанасяте и в околоочната зона?

Значи не е много за нанасяне около очи вит. Ц-то с тази концентрация. Аз също имам този с 23% и ХК и като намазах край очите се изринах, а не съм с чувствителна кожа. По принцип 14% АХА не ми се отразява по никакъв начин, дори и край очите. Но този вит. Ц след 5-10 мин сърбеж, парене, зачервяване , подуване, че и с вода трудно го отмих. Помня мазах се някаква събота сутрин, измих до половин час със сапун, а до обяд, че и след обяд имах дискомфорт. Няма махане, почудих се как за 10 минути пък толкова дълбоко проникна. Трябва да се внимава. Пробвай съвсем в крайчеца на окото към веждата да видиш как ще реагираш, но имай едно не ума.

Редактирам се. Тъкмо получих емейл, че Ординари вече ще се продава в Сефора онлайн (това за Щатите). Кой знае какви цени ще им напраскат.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 17:40 от vici75

# 233
  • Пловдив
Този с хиалуроновата киселина беше изчерпан когато поръчвах и затова взех по-силната концентрация,но в първия момент след намазване ми щипе и затова попитах вие как процедирате с околоочния  контур.Благодаря ви за отговорите!

# 234
Този с хиалуроновата киселина беше изчерпан когато поръчвах и затова взех по-силната концентрация,но в първия момент след намазване ми щипе и затова попитах вие как процедирате с околоочния  контур.Благодаря ви за отговорите!
Двете формулировки на Ординари с аскорбинова киселина - 23% и 30% - са
с едни от най-високите процентни концентрации и като се има предвид, че серумите с вит. С принципно могат да предизвикат дразнене, трябва да се подхожда предпазливо. Аз имам 23% серум и нанасям и около очите  без проблем, но става въпрос за изключително толерантна на третиране с активни съставки кожа.
30%ата версия е формулирана със силикони, които опосредстват контакта на вит. С с кожата и омекотяват по-агресивното въздействие. Щом и при това положение има дразнене, може да се пробва нанасяне в комбинация със серума с ферулова киселина. Мисля, че и на сайта на козметичната линия има такава препоръка, а съм попадала на споделен положителен опит. Освен това комбинацията така се доближава до един от най-харесваните и скъпи серуми на Skinceuticals

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 22:30 от Elenora

# 235
Аз по ревютата съм срещала за да се избегне дразненето на влажна кожа да се нанасят, не на суха. Но това от ревюта на други потребители. Пробвах, сякаш е по-добре.

# 236
  • Пловдив
Щом и при това положение има дразнене, може да се пробва нанасяне в комбинация със серума с ферулова киселина. Мисля, че и на сайта на козметичната линия има такава препоръка, а съм попадала на споделен положителен опит. Освен това комбинацията така се доближава до един от най-харесваните и скъпи серуми на Skinceuticals
Как се казва точно серума с ферулова киселина,че не го откривам?
Междувременно ще опитам как е и на влажно лице.

# 237
Ето линк към серума с ферулова киселина

http://theordinary.com/product/rdn-resveratrol-3pct-ferulic-acid … 3pct-30ml?redir=1

# 238
  • Пловдив
Благодаря за отговора,ще се възползвам при следваща поръчка!

# 239
  • София
Момичета, къде пристигат поръчките от Десием? Поща, на адрес? Най-накрая се наканих и поръчах. Ще дам отзиви....

Общи условия

Активация на акаунт