The Ordinary

• 159 431
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Дали някой потребител е доволен или не от даден продукт зависи от много фактори, но основно какво очаква от него и как го използва.
Имат и хубави продукти, но това което мен ме смущава е наличието на силни ретиноиди и киселини и може да се почне едно поръчване и използване без осъзнаване, че тези продукти могат и да имат негативен ефект като зачервяване, пресушаване, възпаление на кожата. Ето, тук колко въпроса има кое кога и как да се ползва от всичките им продукти и те са съвсем резонни - цените са ниски и имат доказани съставки, какво може да се обърка? Moже в желанието си за по-голям ефект да се ползват ретиноиди и киселини и да се нанесат повече паражения отколкото ползи, защото освен да се слага слънцезащитен крем, колко жени го подновяват по-късно през деня и колко слагат препоръчителното количество (аз не съм сред тях, признавам си, слагам много по-малко).
Ако все пак сте фен на ретинола едно хубаво ревю:
https://beautyeditor.ca/2017/11/16/the-ordinary-retinoid
Преди около 2 години бях ентусиазирана и накупих бая продукти, купувала съм и във времето да опитам, толкова е изкушаващо с тези цени. Предполагам и че ще пробвам слънцезащитата като излезе, въпреки че кремът им ми оставяше лепнещо усещане и кожата ми приличаше на изпотена.
Майка ми е със суха кожа и обожава сквалана и маслото от марула. Аз използвам 30%-я им пилинг веднъж в месеца, въпреки, че след март няма да го ползвам и ще го изхвърля, тъй като ще е стар за другата зима и няма да подновя.

# 406
Да предпредя хората с по-чувствителна кожа, че с витамин Ц-то няма свикване и с времето започва да щипе все повече и повече. Аз го слагам нощем и вероятно ми се размазва и в контура на очите или съставките се разпространяват и там, но зоната около очите е още по-чувствителна. Ефектът е добър(по-добър от Филорга), но мисля, че следва да се използва веднъж седмично и може би без скоро да е използван ретиноид или киселина.

От Матриксила и Буфета изобщо не съм уау. Ще видим при поне едномесечно използване дали ще реша да ги повторя.

Като извод мога да кажа, че при доста суха кожа като моята всичко, което използвах не попива нормално и остава лепнещ филм, който ужасно ме дразни. Не знам как успявате дори да напластите 4-5 неща. Аз бих полудяла от това лепкаво нещо на кожата ми. Най-поносиммо попиващ е буфета и единствено него нося денем с на Филорга 50-я фактор.

# 407
nadi_n, слънцезащитния се слага последно. Ако кожата ти се омазнява прекалено, може да пропуснеш дневния крем и да сложиш направо слънцезащитния. Зависи от кремчето де. Някои са доста добре хидратиращи. Сутрин може да използваш по-меко измиващо.

gevestra, права си, че може да се прекали с количеството продукти. Аз лично съм го правила, но същото може да се случи и с други продукти в желанието си да ползваме всичко, защото имаме не само един проблем за решаване. Проблемът в случая не е с продуктите, а с познанието ни как и по колко да ги използваме.
За слънцезащитата пък съм напълно съгласна с теб. Много от нас не разбират колко е важно да се ползва в достатъчно количество и честота, особено при ползването на активни съставки, които обновяват кожата. Аз самата до преди година нямах идея и не ползвах, въпреки, че лицето ми беше по-скоро кафяво с бели петна, отколкото обтарното.

Та с две думи, не е нужно, нито желателно да се ползват всичките им видове продукти едновременно, но кои ще паснат се разбира с пробване, а достъпната им цена позволява на повече хора достъп до качествени съставки, което от своя страна провокира да търсим информазия за тези съставки и да взимаме информирани решения.

# 408
Та с две думи, не е нужно, нито желателно да се ползват всичките им видове продукти едновременно, но кои ще паснат се разбира с пробване, а достъпната им цена позволява на повече хора достъп до качествени съставки, което от своя страна провокира да търсим информазия за тези съставки и да взимаме информирани решения.

Да, моят апел е да се има някаква идея "кои ще паснат" преди да се поръчва, защото е много изкушаващо с толкова продукти, такива хубави описания, толкова любов от фенове. Информирането по възможност да става предварително, защото има момичета, които са се ориентирали към марката поради ограничен бюджет (то всеки има ограничения де) и има опасност продуктите да се доизползват, защото са се дали пари за тях, въпреки реакции.

# 409

Да, моят апел е да се има някаква идея "кои ще паснат" преди да се поръчва, защото е много изкушаващо с толкова продукти, такива хубави описания, толкова любов от фенове. Информирането по възможност да става предварително, защото има момичета, които са се ориентирали към марката поради ограничен бюджет (то всеки има ограничения де) и има опасност продуктите да се доизползват, защото са се дали пари за тях, въпреки реакции.

Няма как информирането да стане по универсален начин, защото аз например като харесваща продуктите на марката, не бих могла да се сетя, че някоя потребителка може да полудее от лепненето, друга да очаква аргилеринът да действа досущ като ботокс, а трета да да се чуди защо след две седмици не изрича "Уау!" пред огледалото. А дори и да се сетя, въобще не ме интересува. Казваме си мнението, пък който каквото иска да купува. Все пак не караме никого да купи крем от 100 евро или палитра от 50, както се случва в много теми и драми пак няма.
Информирането става с четене обикновено. Четене не само на мнения на потребители. Няма как да кажеш "Ама аз не виждам Уау!", следователно е кофти шишенцето пълно с пептиди и пробиотици за 13 евро, като съставките му са с доказан анти ейдж ефект. Но в крайна сметка всеки може да си казва каквото иска, даже да заклеймим Ести Лаудер като много прости, че са инвестирали в Десием.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 10:23 от Анонимен

# 410
Да разбирам, че ти препоръчваш проба-грешка метода пред "универсалния начин" - четене на надежни източници? Thinking
Не говоря за форума, тук вече не пишат хора, които са специалисти или ако греша, моля ви, поправете ме. Hug

# 411
Да разбирам, че ти препоръчваш проба-грешка метода пред "универсалния начин" - четене на надежни източници? Thinking
Не говоря за форума, тук вече не пишат хора, които са специалисти или ако греша, моля ви, поправете ме. Hug

Нищо не препоръчвам, казвам си мнението за продукти, без както казах вече да вземам предвид факта, че някой може да не харесва сърбене, друг лепнене, трети да му дойде на ум да си сложи витамин Ц в очите. Иначе специалисти достатъчно се изказват по въпроса навред в мрежата, който иска може да ги чете. Интересното обаче е ти какво точно дириш в тази тема или просто ти се спами?

# 412

Това е твой пост преди време:
Цитат
А ще може ли да си направите друга тема за другите продукти на Deciem, защото тази не е за тях?
Но в крайна сметка всеки може да си казва каквото иска, даже да заклеймим Ести Лаудер като много прости, че са инвестирали в Десием.
Точно ти преди време причова да се коментира САМО The Ordinary и аз се съобразих. Защо ЕЛ са инвестирали в компанията е тема и за другите брандове, нали? Smiley
И да използвам ли твоя призив: А ще може ли да си направите друга тема за само доволни от The Ordinary, защото тази не е за тях?
/Шегувам се, естествено, в случай, че е неуловимо Satisfied/

Това, че моето мнение се различава от твоето, не е мой проблем и аз лично не бих нападнала никого лично заради това, но това вече също не е по темата.

Всеки е свободен да хареса или не дадени продукти на база на очаквания и знания. На всеки кожата си му е негова и има свободата да прави с нея каквото сметне за добре. Аз никъде не съм казала, че нещо е ултимативно лошо и никой не трябва да го използва. Мнението ми е било изцяло потребителски базирано.
Ти редактира по-предишното си мнение след/докато аз пишех отговора и в оригиналният му вариант беше само първия абзац.

# 413
Какава е тази драма? Естествено, че трябва да си наясно какво си купуваш, но моето мнение е, че единствено чрез проба - грешка може да намери точния продукт.
Аз имам алергия. Тествана и доказана. Активирана от козметични продукти. Преди това имах най-дурако устойчивата и най-чиста кожа. Няма как само с четене да установя някой продукт дали ще ми я активира или не. И никой не може да знае дали някой продукт, който е идеален за един, няма да го алергизира, без до тогава да е имал изобщо такива проблеми.

За протокла, че явно не е станало ясно. Вит. Ц не съм си слагала в очите, нито около тях и съжалявам, че не съм чак толкова доволна от бранда, колкото се очаква от мен. И специалисти се купуват по един или друг начин. На тях изобщо не вярвам. Вярвам на огледалото и на това как усещам кожата си.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 11:43 от Анонимен

# 414
  • На ръба..
И не мисля, че проблема е толкова в продуктите и съставките, отколкото неправилно използване, комбиниране и незнание, но и нежелание за научаване. Аз примерно като реших, че ще ползвам техни продукти си отделих известно време за да проуча кои продукти са подходящи за моята кожа, с какво мога да ги комбинирам и какво да очаквам и много важно кога и как да ги нанасям.
Моля не си правете експерименти за си мажете очи и коси с неща, които не са подходящи за тази област, изрично е упоменато кое къде се слага.

# 415

Аз имам алергия. Тествана и доказана. Активирана от козметични продукти. Преди това имах най-дурако устойчивата и най-чиста кожа. Няма как само с четене да установя някой продукт дали ще ми я активира или не. И никой не може да знае дали някой продукт, който е идеален за един, няма да го алергизира, без до тогава да е имал изобщо такива проблеми.

И аз имам един куп алергии, включително и активирани от козметични продукти, които преди това съм ползвала без проблем. Има обаче разни съставки като парфюмите и витамин Е в бялата козметика например, които доказано активират алергии. Не при всички, но често. Много масла също. Внимавам страшно много какво купувам и какво ползвам вече, защото не ми се седи пак една седмица в къщи с подуто лице, пиейки лекарства и изпитваща болка дори от вода по кожата си. Вероятността обаче за алергична реакция от Ординари е много малка. Дори ретинолите им предизвикват много слабо раздразнение и то при някои потребители само, между които аз за щастие не съм. Разбира се и при мен можеше да се случи, но нямаше как да знам без проба-грешка. Виж балсами за устни на Бъртс Бий например никога няма да пробвам даже, защото от пет метра миришат на парфюм.

# 416
И не мисля, че проблема е толкова в продуктите и съставките, отколкото неправилно използване, комбиниране и незнание, но и нежелание за научаване. Аз примерно като реших, че ще ползвам техни продукти си отделих известно време за да проуча кои продукти са подходящи за моята кожа, с какво мога да ги комбинирам и какво да очаквам и много важно кога и как да ги нанасям.

Това подчертаното в следствие на какво го установхте? И защо си мислите, че не толкова възхитените не са си направили също необходимите проучвания. Аз например пилингите не бих ги и докоснала. Но и не е нормално витамин-Ц да ти скърца по кожата от несмляни частниц витамин. Това, който си го сложи сутрин(така както е препоръчано от производителя) под дневна грижа и го търпи изобщо, го обявявам за много голям мазохист.

Чек, аз знам основно от какво съм алергична. Определени метали и консерванти. Но с времето и напредването на индустрията влязоха нови съставки, които няма как да знам, че ще ми действат. Освен това този тип алергия не е типична. И днес може да не реагирам, но утре да реагирам и от най-безобидното нещо. Случвало се е вече.

# 417
Ами аз не знаех, че съм алергична към българска розова вода, но го научих по много неприятен начин. Сигурно е само за определена марка, в която кой знае какво друго освен розова вода има.

# 418
Ами аз не знаех, че съм алергична към българска розова вода, но го научих по много неприятен начин. Сигурно е само за определена марка, в която кой знае какво друго освен розова вода има.

Абсолютно. Вероятно е от някои пълнители, които дори не са описани на етикета както трябва.

# 419
  • На ръба..
Bliss Поста ми не е насочен към вас, говоря за частта от форума, което идва..почва се с какво ще ми препоръчате, дават се мнения, веднага се пуска поръчката и после идват и оревават орталъка, щото видиш ли не и паснал продукта/ няма уау ефект и други.
Не съм върл фен на марката, но ще продължа да пробвам техни продукти засега. Ето последно хиалуроновата киселина си взех и го комбинирам с матриксил, но усещам че не ми хидратира достатъчно, както беше с бъфет, при все, че и двете влизат в състава на бъфет.

Общи условия

Активация на акаунт