Октомври дойде! Добре дошло при мен , дете! - Тема 14

• 39 893
  • 700
  •   1
Отговори
# 660
Иначе Дебора, моя си яде и от биберон и от цица, каквото му дадеш, важното е храна да има:) Но факт като му дада от биберон няколко пъти и после му е по трудно да захапе гърдата защото са различни техниките на засукване, ама се справя де.

# 661
  • Варна
Все се каня да ви питам, тези които сте наснесено хранене, какво ам ползвате? В билницата даваха фризолак и продължих на него, вземам обаче хипоалергенно, че съм с алергии. Но сега чета, че фризолак запичал и се чудя да пробвам ли друго

# 662
  • София
Аз пък искам да ви попитам (макар че  повечето тук кърмите), като е на АМ бебо, по колко трябва да изяжда на ден? До колко месеца и кога става повече и т.н.? Че и бибите са с 1, 2 капки, сигурно има и други? Те пък кога се сменят?
Записвам си кога,колко изяжда и сполед мерките напкутията яде малко. Но пък насиля ли го, връща та знае ли се!
Ние свощи не спахме. От полунощ се друсаме и обикаляме като сомнамбули. Стискайте палци днес да се спи, че ще се гръмна! Имах няколко спокойни дни и нощи и май се окуражих твърде много.
Алекс днес направи 40 дни. Четоха ни молитва! Simple Smile

# 663
  • София
Честито, Кейти!

# 664
Ох аз още не съм стигнала до будуване защото няма още колики, но се готвя. Най-тъпото е че сега когато ММ е тук няма да се появят ама после като тръгне на работа и има нужда от сън ще.почнат:))) Иначе мен ме е страх защото сега като съм изморена и ужасно мнгоо ме болят очите и главата отпред на  челото, незнам дали някойне така, ама като се насъбере и неспане ще е интересно:)

# 665
  • София
Keitihope, на изписването акушерката каза да се вдига с 10 мл на 3-4 дни. Но и да се следи по детето дали го изяжда. Може би ако си ака и пишка си му стига.

И ние днес правим 40 дни и ни четоха молитвата.

Аз да ви питам за ортопед. Може ли някой да препоръча за София? Решила съм до седмица, две задължително да я водя. Казаха ми, че е добре около 30-те дни да я водя.

# 666
Елинор, аз ще водя бебси при Венелин Алексиев. Един от най-известните е, при него водихме и голямата щерка. Часовете за него вървят с 2-3 седмици напред. За съжаление обаче не работи със ЗК.

# 667
Все се каня да ви питам, тези които сте наснесено хранене, какво ам ползвате? В билницата даваха фризолак и продължих на него, вземам обаче хипоалергенно, че съм с алергии. Но сега чета, че фризолак запичал и се чудя да пробвам ли друго

Аз давам Хип Комбиотик 1, такова даваха в болницата, с такова продължих и аз. Малкия го яде с голям кеф, няма никакъв проблем с изхождането, даже прекалява  Laughing , по 5-6 пъти дневно ака.

Кейти, не знам какво да ти отговоря на въпроса за АМ...малкия е много лаком, до скоро изяждаше на 3 часа по 90 мл, от няколко дни му правя по 120 мл, като един път ги изяжда, друг път не. Като ги изяде понякога връща по мъничко, понякога не...не мога да хвана края и да изчисля нещата. Да не говорим, че от 2 дни иска да яде на 2 часа и изяжда доста повече от написаното на кутията.

# 668
От АМ съм на Аптамил Комфорт, препоръчано ми е от бразилска педиатърка, не питайте по каква линия се добрах до информация от нея :Д . Много съм доволна, изхожда се като по учебник. Но в началото и ние бяхме на Фризолак.

Има си схеми на даване за млекцата, по кг на детето - отзад на опаковката, води се по тях.

# 669
  • Sofia, Bulgaria
AlexandraT, точно! Направо не знам как ще продължавам така.
MerryannT, притеснявам се, че ако давам от шише няколко дена, за да ми починат зърната, може да не иска гърда после...

Аз не се колебах, защото си е лакома и засуква хубаво. Повече се притеснявах дали наддава достатъчно, защото не сме си взимали везна. Днес ходихме на преглед и се оказа, че е качила 1, 5кг. Така че не се съмнявайте в себе си. Първата седмица изцеждах по 20мл.

# 670
Моя е на смвсено хранене. Но забелязвам, че нещо кърмата не му стига . За това сега му дадох 100 мл АМ. Просто днес огладняваше по- често. Иначе ака по 2-3 пъти на ден ама качествено Wink аз също давам Хип Комбиотик 1.

# 671
И ние бяхме на преглед. 1,1кг над най-ниското му тегло. Казаха, че като се има предвид колко добре качва, повръщането може да му е от прехранване.

Като го кърмя на поискване как да разбера кога преяжда?

# 672
Ние сме на Аптамил комфорт.Педиатъра ми го препоръча.Давам по 90 или 120мл според зависи,не винаги изажда всичко.Бебчо ака през ден или веднъж на ден.На консултацията казаха че е наддал доста на тегло и на ръст така,че явно всичко си усвоява детето и затова така. Simple Smile И аз искам да питам за Авнтските шишета кога се ползват бибите 2—ки?Аз сега го храна с 1.

# 673
И аз съм с малките биби още. Онзи ден сложих да пробваме как ще е с тази с двете дупки, ами оля се целия и я махнах.
Като стане на три месеца ще го пробвам пак.
С Авентски шишета съм.

# 674
То на опаковките на шишетата на Авент пише за каква възраст са - аз така се ориентирах. Тия, малките, са 0-3, после имаше 3-6 май. Дупки не съм гледала къде какво има :Д .

Общи условия

Активация на акаунт