Пейпал - помощ - 13-та тема

• 69 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Изпращачът избира дали той да поеме таксата или страната-реципиент.
Нямам точен спомен какъв беше процентът на комисионната.

# 361
Аз питам там ли да търся кода,с който да си верифицирам картата в пейпал.

# 362
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Здравейте, Имам нужда от малко информация. Пазарувах в Алиекспрес няколко неща в една поръчка и няколко от тях не пристигнаха. Продавачът ми предложи да ми върне парите в акаунта ми в Пейпал, а поръчката е платена директно с кр.карта. Имам смътни спомени, че като ти преведат сума в Пейпал имаше някакви удръжки/такси, който автоматично се приспадат от получената сума.
Знае ли някой каква е таксата или е % от получената сума, който ще ми бъде удържан от Пейпал?
Това са трикове на продавачът, знам че сделките в Алиекспес не минават през PayPal, а парите са в Алиекпрес, при потвърждаване, че е получена стоката продавачът ги получава. Има много измамени с обещания за получаване на парите. Премислете преди да се съгласите. Правилният начин е отваряне на диспут, които вие решавате ако искате го затваряте при получаване на парите по Paypal. Ако отворите диспут и алито отсъди за вас парите до 5 дена са по сметката ви.

# 363
  • Бургас
Здравейте Hug
След като съм платила с пейпал до колко дни продавача може да си освои парите? Пей пал задържа ли парите както при плащане в Алиекспрес?
Питам защото продавача сайт от Англия се опитва да ме убеди, че пейпал задържал транзакцията. Да я освободя и да изпратя сумата, която дължа като гифт за да ми изпратят стоката,  която съм поръчала и до момента получила само една незначителна част. Видиш ли господина залагал името си пък аз на приятелско доверие да го карам. Щото ако той изпрател стоката не бил сигурен, че аз няма да пусна диспут и парите да си върна и стоката да си получа????

Как мислите кой е прав и кой иска да е терикат?
Аз си искам стоката няма да пускам диспут, но.... .

# 364
  • Sofia
Да я освободя и да изпратя сумата, която дължа като гифт за да ми изпратят стоката,  която съм поръчала и до момента получила само една незначителна част.

Значи, от това изречение не можах и думичка да разбера. Simple Smile

# 365
  • Куциндрел
Веднаха се получават парите в пейпал. Не се връзвай на подобни дивотии. Ако ти е направил ордер и си платила чрез пейпал, той вече ги има. Кажи му или изпраща стоката, или връща парите, иначе ще пишеш на пейпал.
До сега само ибей.ком ми е задържал парите при продажба там. Пейпал просто изпълняват тоеа условие на ибей. Но след известно време вече са свободни за ползване.

# 366
  • Бургас
Веднаха се получават парите в пейпал. Не се връзвай на подобни дивотии. Ако ти е направил ордер и си платила чрез пейпал, той вече ги има. Кажи му или изпраща стоката, или връща парите, иначе ще пишеш на пейпал.
До сега само ибей.ком ми е задържал парите при продажба там. Пейпал просто изпълняват тоеа условие на ибей. Но след известно време вече са свободни за ползване.

Благодаря това ми е много полезно Hug

Да я освободя и да изпратя сумата, която дължа като гифт за да ми изпратят стоката,  която съм поръчала и до момента получила само една незначителна част.

Значи, от това изречение не можах и думичка да разбера. Simple Smile

Извинявам се малко е като развален телефон, защото аз не говоря английски всъщност връзката осъществява сина ми. Той ми обясни, че мениджъра на сайта му е казал да пусна явно диспут те да въстановят сумата по картата ми и да ми пуснат платежно - нещо като гифт така ми го обясни сина ми или да платя директно през картата си отново поръчката си но без защитата на пей пал. Това обаче не ме усройва, защото както той - мениджера не може да ми се довери така и аз никак не мога да се довера, защото сумата е 2670п. В крайна сметка решихме със съпруга ми върна частта, която получих до превозвача, но тя сама по себе си не върши никаква работа .
Кога е добре да пусна диспут преди или след като върна получената стока?

# 367
  • Куциндрел
Ако не си получила цялата стока пусни диспут. Не разбрах защо трябва два пъти да плащаш едно и също?

# 368
  • Бургас
Ако не си получила цялата стока пусни диспут. Не разбрах защо трябва два пъти да плащаш едно и също?

Ами явно да не ползвам протекцията на пейпал и ако съм шаран да не получа друго, щото трябва да се доверя на репутацията на мениджера Rage

# 369
  • Куциндрел
Ти пратила ли си му пари чрез пейпал вече?

# 370
  • на Мелмак
Парите са си при него. Не мисли за репутацията му!

# 371
  • Куциндрел
Успокой се,аз не съм продавача.
Сега, пиши му или да рефюндне парите, или да праща стоката. Ако не стане до два дена - отваряй диспут.

# 372
  • Sofia
Това, което ти разправя т.нар. "мениджър", е пълен nonsense. Не виждам никаква логика в думите му. Какво значи, че "залагал името си"? PayPal е система, разработена точно за сигурни плащания. Продавачът има начин да докаже, че стоката успешно е пристигнала при купувача, ако това го притеснява. Нещо те гъбарка. Simple Smile

# 373
  • Бургас
Благодаря на всички за споделеното Hug. Надявам се да нямам проблеми с диспута и да си върнем парите.

# 374
  • София
Момичета, от години не съм ползвала пейпал.

Изтрих си старата карта, сложих нова и сега ми казва

Want to use your PayPal account with no spending or withdrawal limits? Confirm your card.

Това трябва ли да го правя?

Освен това имам нотификация, че трябва да докажа адреса си и да си сложа снимка. Без тия двете не мога да ползвам пейпал, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт