Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 окт. 2017, 18:17 ч.

ВъзкЛоцАттелно-ПодБубителна 57 ЕЛПска

 • 53 091
 • 686
 •   1
Отговори
# 30
 • n/a
 • Мнения: 3 341
Кои балкански? Чудесна ви е идеята за обиколка.
В сръбско има какво да се опита от кухнята. Цените са по-нисички.
В Хърватска - ако е по-близо до морето - чудесна морска кухня. Но
цените са си по-европейски. Много ми допада редът и хубавината
на Хърватска. Румъния е изненадваща, положително. От кухнята
няма какво да се пробва кой знае колко, но има манастири за по-
сещаване. Завидях им на реда (в доста части не сме били, но от-
където сме минавали - добре е).
Яко, основно кулинарни са споделетките. Simple Smile

# 31
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 17 791
Балканския ни тур не включва Румъния Simple Smile
не знам защо Simple Smile дошла ни е леко у лЕвУ


# 32
 • Пазете Гор
 • Мнения: 5 178
На Гърция есенното време ѝ е хубаво за дегустации на мигриращите по това време риби. Мисля, че е края на барбуна, но пък започва уловът на калмар, а пресни пържени калмари са нещо, което пие много. Хладното време помага да разгледаме вътрешната - континентална и планиска, но не по-малко чаровна Гърция. Мецово, , Лерин, Метеора,Костур, Йоанина - това съвсем например, и оттам плавен преход към албанската Преспа и Крушево, Охрид и Струга в Македония.

В противовес на натъпканото в главите ни определение за гърците като подли и мързеливи, зяавявам отговорно, че определящата част са сърдечни, забавни, работливи и отворени към света хора. Много обичам кратките менюта в гръцките кръчма и изобилието от хотели, квартири и изобщо места за отсядане. Кръчмите са малко по-скъпи от нашите , но за несрванимо по-добро качество, а нощувките са чувствително по-евтини при съпоставими условия. Никога не съм резервирал хотел в Гърция. Намирам си място за отсядане пътьом. Е, аз говоря езика, но мисля, че всеки би се справил.

В Сърбия е разумно да се пие Апатинско и Зайчарско, като говорим за бира. В Гърция - Вергина. В източна Сърбия на много места вървят левове и то по съвсем приличен курс.

# 33
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 17 791
Власинско езеро-Лесковац-Крушевац-Златибор-Вишеград-Сараево (по този повод снощи гледахме Валтер брани Сараево)- Мостар-Дубровник-Котор-Будва-Шкодринско езеро-Скопие
Simple Smile тук-там ще е с преспиване

за Гърция ще има отделна програма лятото, а Румъния напролет за да видим калните вулкани

# 34
 • Мнения: 25 815
геометрията ми е добра, за другото ... Аттева ме издаде вече
днес успях да счупя метална кексова тава - как, така и не разбрах
ще я хвърля, разбира се!

Добрева, искрено ви завиждам, чудесни места!

# 35
 • Пазете Гор
 • Мнения: 5 178
На Власинското езеро - ресторант Бест.

# 36
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 17 791
ей такова включване чаках Simple Smile Simple Smile
записвам веднагически
и продължавам да издирвам интересни неща за гледане, по-малко за ядене и никка за пазар Simple Smile освен ако не е нещо типично местно и не се яде Simple Smile

# 37
 • Пазете Гор
 • Мнения: 5 178
Добри, мисля, че в разговора ни някак се обърна посоката. Ти питаш, а ние отговаряме. А трябва да е обратното. Ти си проводена ТАМ с мисия.

Ти си тази, която след - да речем 20 дни - трябва да представи пред елпската общественост стегнат доклад, с бележки, с наброски, инак казано, относно тоя маршрут: къде, какво, за колко и доколко да се хапне, пийне и види, именно в тоя ред.
А може, за по-стегнатко, да представиш проучванията си в таблица с четири колонки: 1. Населено място, 2. Забележителности, 3. Кръчми, които си заслужават посещението и 4. Ключови позиции от менюто на въпросните кръчми.

Излишно е, нали, да уточнявам, че под забележителности разбирам разни неща, които не ги пише по брошурите и в гугъла.

Абе есен е. Знаете ли как разбрах? Неее, не по жълтите листа, ни по восъчнонежните минзухари, ни по врановите крясъци привечер, ни по сочните стъбла на праза, ни по шумните училищни дворове. А по бирата, мда, именно по нея.

Решително се съкрати времето, нужна да я охладя до годна за изпиване температура. Лятос я слагам във фризера, върша си разни неща ехе - почти час - и чак после е годна за консумация. А сега я залагам всред ледовете ръкотворни, и няма след 20 минути е лед студена, чак ме пресече, та се разхълцах. А хълцането ми наподобява дословно звуците, с които Трабанта на комшията на село се давеше, колчем оня му наливаше някакъв краден бензин.

# 38
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 17 791
и аз смятах за излишно да споменавам, че туристическите забележителности ми докарват уртикария.
пъутят е дълъг, благоверният смята, че трябва да съкратим маршрута, а на мен ми се иска всичко и сега Simple Smile Simple Smile
та за това питам, ако някой е минавал наскоро да каже "пътищата са добри", времето ще ви стигне да се напиете във всяко населено място, предвидено за нощуване и да пийнете неземно хубаво кафе по път и хапнете местни специалитети по обедно време...

вече отлюспих Гърция и Македония за самостоятелни маршрути, Румъния си е отделно, не ми се иска да отпадне още някоя, макар и това да не чак толкова лошо.

# 39
 • n/a
 • Мнения: 3 341


Из пътуванията най-много харесвам гмурването в непознатата среда.
С все пътища и градинки, кръчми и дворчета с техните си китки. Съби-
ране на впечатления с шепи. И да, обикновено това е извън обичайни-
те туристически места. По бившите югославски земи най-много ми до-
падат ... надписите по магазини и улици. Толкова мили думи срещах
там. Лекувалня, отпочивалница. Своици Simple Smile

# 40
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 384
Добри, лек път и всичко хубаво да видиш и всичко вкусно да опиташ. С пиенето ако обичаш да не ни заблуждаваш, знаем се. Hug

# 41
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 17 791
вече съм се напила.
видях плавателните ципи на котака на Ло Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 42
 • n/a
 • Мнения: 3 341
Добра седмица, елпи и елпеиди  Flowers Four Leaf Clover
Тиквена седмица, оранжева и детска (нали оранжевият цвят е най-детският) Flowers Jack O Lantern
Добри, Добри, рекох, че чак и мен ме е хванало, не се сетих от раз, че котак нямам,
а и да имам - едва ли е плувец, нито пък да е незнайна порода. Пет секунди разми-
съл (то кога ли ми се случва по толкова дълго) и стоплих. Добро начало с усмивка. Satisfied

# 43
 • Мнения: 3 882
Атти, прекрасна нова тема, това е то окото на художника! И как хубаво си се подписала под "шапката" с лична снимка на фона на есенни листа, прелест!  Laughing

случайно възникналите проблеми следва да получат по един... ъъъ, Милорд, да го наречем - имам предвид убедителен джентълменски съвет да напуснат прилежащата територия.

Милорд, моля за прощение, че не включвам оригиналния Ви ник в домовата книга. Вярвам, че ще бъда разбрана правилно  bowuu

Едва сега си давам сметка защо Милорд се е кръстил, както се е кръстил, а не Босилек, примерно. Mr. Green

Позакъснях по пътя към новата тема, но пък от сърце пожелавам на малка-вече-голяма Ло цялото щастие, радост и късмет на Земята! Хубавото тийнейджърстване няма да й се размине с майка като Ло Ориджинал.Скрит текст:
Върна ме в детството, Куркума. Редовно си шиех сама костюми за карнавали (нямаше Хелоуин тогава). Обаче мен много ме биваше с иглата. Не знам дали сте чели "Капитан Блъд". На корицата имаше една дама с кринолин и шапка с пера. Е уших го този костюм мо-та-мо, с всичките му волани и воланчета - само на ръкавите колко имаше!  От разтегателна хартия, в розово и бяло. Татко само цъкаше - тц,тц, какви са тия глупости сега! Рокля от хартия! Обаче не можа да ми откаже да сложи обръч от тел на една мамина нощница, която играеше ролята на подплата. Направих си шапка от кадастрон, досущ като на картинката. Украсих я с пух и пера от една гъска, която беше минала наскоро през тенджерата (тогава птиците се продаваха само живи), пуха боядисах в нежно розово с разтвор на калиев перманганат. Хазяйката я видя и ми донесе 2 щраусови пера, които събираха прах у тях като спомен от буржоазната й младост. Та с перата и с една панделка под брадичката, картоненият кръг се огъна и доби форма на истинска шапка от онова време. И кака ви спечели първа награда на карнавал, който събира всички осмокласници от всички училища във Варна. Познайте каква беше наградата - не, не е  книга. Автоматична писалка!
А преди няколко години ших на Ели костюм "пеперуда" - купих няколко мостри(малки пачета, които вече не им трябват) блестяща нежна органза от магазин за пердета, получи се страхотно. И на моите съм им правила много костюми, когато бяха малки.
Но сега всичко има, отиваш, купуваш - готово. Не ти трябва да мислиш, няма нужда от творчество.
Понякога се дразня, когато казват, че в предишното време не трябвало да мислим, все ни казвали какво да правим и ние не сме мислили с главите си. Нищо подобно. Точно тогава падаше голямо мислене и се раждаха идеи всякакви, и имаше нужда от творчество. Защото е трудно от нищо нещо да направиш и наистина се иска мислене. Сега именно не се иска да мислиш - даваш парите - дават ти стоката. Какво да му мислиш. И всичко е конфекция.

Свечи, занемях от възхищение, примесено с мътнобяла завист!

как си с мЪтематикат аи гЬОметрията?

Скрит текст:
три бързи въпроса:
само отпред ли е? виждам някакви копчета и така ми изглежда.
изрязана, като листенца на цвете или на гънки като жабо?
държиш ли на столчето?

ако и трите отговора са не:
мериш колко искаш да е вътрешната обиколка, умножаваш по три.
смяташ колко да ти е радиуса.
изчертаваш окръжност.
със същия център изчертаваш втора, концентрична окръжност, като си увеличила радиуса с толкова, колкото искаш да е широка якичката (+2см за подгъви).
резваш го, подгъваш долния край. от горния правиш гънките със 100%застъпване. най-добре е да са равни по размер и в една посока, но ако ги пообъркаш не се коси - няма да стреля я.
подгуваш го.
слагаш едно копче и с конец правиш един илик.

за половин якичка инструктажа е същия Simple Smile но правиш два илика, а копчетата зашиваш на блузката.

Добри, благодаря за този пост, ще се възползвам най-прилежно.

Да добавим към новата тема и едно Сръчноръка? Полага ни се при такова хубаво шевнотворческо начало. Ето, и празник е имало:


Което ме подсеща - днес чух, че архитектите и строителите
празнуват. Значи имаме елпи с повод. Наздраве!

Наздраве, тоест!  Laughing

Добра седмица, елпи и елпеиди  Flowers Four Leaf Clover
Тиквена седмица, оранжева и детска (нали оранжевият цвят е най-детският) Flowers Jack O Lantern
Добри, Добри, рекох, че чак и мен ме е хванало, не се сетих от раз, че котак нямам,
а и да имам - едва ли е плувец, нито пък да е незнайна порода. Пет секунди разми-
съл (то кога ли ми се случва по толкова дълго) и стоплих. Добро начало с усмивка. Satisfied

Добра да е! А дали котакът не е плувец се научава само от практиката, както тази мила котка вече разбра.

# 44
 • Пазете Гор
 • Мнения: 5 178
Никакви сръчноръки, или поне ясно да се укажат изключенията, сиреч аз - така да се обелих пръстите днеска, когато рендосвах дюли... Дълбоко и нашироко! Има възможност да се погледна отвътре, буквално.

Изборът ми на ник следваше едно краткотрайно, но страстно увлечение по индийската кухня. Остана си, обаче, в общото съзнание, и то съвсем основателно, неособено цензурният прочит. Но няма за кога да се променям.

Котка предлагам, ениуан? Дребна, активна, социална, ящна? Ло, ще пътувам към вашия край?

Общи условия

Активация на акаунт