Какво се прави в случай на домашно насилие?

• 10 570
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Той ако е искал да я убие отдавна да го е направил.

# 16
Той ако е искал да я убие отдавна да го е направил.

Той може да я убие и "без" да иска. Не подценявай гнева, психическата нестабилност и злоупотребата с опияти.

# 17
Здравейте,извинявам се ,че се намесвам.Имам идентичен случай във нашия вход.На 4-тия етаж живее една рускиня с мъжа си и сина им.Тоя тип (мъжа й) всеки петък,събота и неделя се напиваше на свиня и я биеше и после излизаше да се разходи.Огласяха входа в продължение на 20 години.То не беше мятане на чинии и чаши през прозореца,понякога и пълни такива ,то не бяха клетви че ще я зарови в мазето.За щастие под тях се нанесе един здравеняк.Всеки път когато руснака биеше  жена си, тоя здравеняк излизаше пред входа и го биеше него. Двадесет годишната драма приключи за месец.От тогава всички спим спокойно.

# 18
Откъде знае, че полицаите са отвън, че настава тишина? Викайте ги всеки път и то в началото на скандала, все някой път ще чуят нещо и ще имат право да реагират. В САЩ дори ако съседът каже, че е чул викове за помощ ще разбият вратата, но явно българските закони да различни. А вие казахте ли на полицията, че някой е викал за помощ отвътре?

# 19
Какво става с тая агресия в мъжете - всеки ден такава тема.
Жертвата трябва да подаде оплакване, иначе няма спасение. И съдебен лекар да издаде документ. Това може и на следващия ден тайно от агресора да се направи. Ако успее да викне полиция по време на побоя е добре, но и в последствие може да подаде оплакване.
Та без стъпка от страна на жертвата не става спасението. Не че е лесно да избягаш от насилника, но при пасивно поведение съвсем няма кой да помогне.

# 20
  • София
Току-що го прочетох.
Още не мога да се успокоя

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1455964337857965&set … ype=3&theater

# 21
  • Тра-ла-ла
За него знам от домоуправителя,че и полицията го търсела за нещо и го и съдят,но бил неоткриваем.
И какво излиза - всички знаят агресора кой е, къде живее, че се издирва, че го съдят....само полицията не знае и не може да го открие. Майкоооу ooooh! И чакай на тия да ти защитават правата.  Подшушни на властите за интересния екземпляр - да дойдат да си го приберат по текущите провинения Mr. Green

За съжаление като страничен наблюдател на подобен случай - виждам, че няма кой да пази жертвата, потърсила правата си. То не са заплахи, жалби, посегателства, пак жалби и един омагьосан кръг. И не само това, ами и много често агресорът го играе жертва пред полициията, пред разни институции и се чуди по какъв допълнителен начин да вгорчи живота на бившата си.

# 22
  • Пловдив
Оставете бележка на вратата, че съседите наблюдавате внимателно ситуацията и сте наясно какво се случва и ще осведомявате полицията непрестанно.  Може да го изплаши. Поне ще знае, че ще е първият заподозрян ако нещо се случи. Винаги викайте полиция! Горката жена...

# 23
  • София
А дали е възможно да звънне в полицията и полицаите да не се качат в апартамента на съседите отгоре, а да отидат в нейния апартамент първо и да чуят отдолу какво се случва горе. И чак след това да се качат горе и да звънят, докато не се отвори. Защото така ще са чули какво се случва горе и няма да си тръгнат след второто позвъняване, тъй като ще знаят, че вътре наистина има жена в беда

# 24
Те и пред вратата я чуват, но ако не отвори нямат право да разбият вратата и да влязат.
Бертвата трябва да поиска да бъде спасена.

# 25
  • София
Те и пред вратата я чуват, но ако не отвори нямат право да разбият вратата и да влязат.
Бертвата трябва да поиска да бъде спасена.

Значи стоят си двама полицай пред вратата на един апартамент, чуват как вътре мъжа пребива жената, чуват, че тя вика за помощ, но щом не им се отваря вратата си тръгват, защото нямат право да я разбият. Законите в България къртят от всякъде

# 26
Авторката мисля бе написала, че при идване на полиция се кротват и се спотайват.

Няма как да се разбиват врати при всеки сигнал от някой, че горе става търкал. То как се разбива съвременна врата от една страна, от друга законите са си закони и трябва да се спазват.

Ако се чуват писъци като дойдат нямам представа какво се прави, но май пак е нищо.

# 27
  • София
Добре де, а полицаите, когато звънят на вратата представят ли се, че са от полицията, за да им се отвори? В смисъл легитимират ли се, че са от полицията с молба да се отвори вратата, защото е подаден сигнал? Или си звънят, все едно някой комшия звъни, за да им занесе домашна ракия?

# 28
Не звънят,защото няма звънец.Чукат на вратата няколко пъти и си тръгват.Той явно на никой не отваря,нали уж го търсят за разни дела.
Не знам,ако се чуе викане в момента,в който полицията е пред вратата,какво ще направят.Като цяло побоите са кратки,докато дойде полиция обикновено са се поокротили и затова не се е случвало да бъдат чути.Всъщност са на серии,може и цял ден да продължи,но например се бият 10мин,после е тихо,след един час пак почват...Последният път след почукването на вратата от вътре се чу,че звънна телефон,но бързо спряха звука.
Ами явно ще си продължават така,докато мацката не се сети,че това няма да завърши добре и не избяга.Дано не е късно.

# 29
  • София
Замислям се за случаите, в които жертвата все пак събере смелост и се свърже с фондация.  Преди години се интересувах от подобни сигуации и бях открила, че има организаци, които приютяват жертвата за период от няколко месеца.После тя следва да си е намерила работа . Не може да остане при тях повече от определения период. По-далеч не съм стигала в "проучванията" си, защото не ми се наложи обаче  мен не ми излиза от главата един въпрос - в наши дни работа трудно се намира, особено в някои сфери, а ако жертвата е с малко дете и няма на кого да разчита ... Как и къде ще живее? Някой от вас знае ли предвидено ли е в закона продължение по веригата? Едва ли от тези организации ще изритат жените на момента щом изтече периода, но все някога трябва да си тръгнат и не вярвам отсрочката да е дълга. Бях безработна преди 1 година и въпреки висшето си образование и сериозен стаж в сферата, в която търсех работа, имах сериозни трудности в намирането. Накрая се принудих да започна в съвсем нова за мен сфера и сега НЕ съжалявам, но ако не бяха родителите ми пенсионери в този момент, които помагаха на мен и детето да оцелеем, не знам как щях да се справя. Аз все пак имах на кого да разчитам. А те нямат. И е още по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт