Ново жилище след продажба на две стари

• 31 619
  • 328
  •   1
Отговори
# 150
Дядото ли е починал?

# 151
А защо трябва 2-те деца да учат в отделни стаи? Ученето някакъв шумен и пречещ на околните процес ли е?

Като бях ученичка, че и като студентка, много често се събирахме по няколко човека да учим - в една стая.

моите деца, а и аз като малка, не учех с брат ми в една стая.
Разказвателните  - задължително на гкас ги разказвах. Също и когато учех думите по англ.език - пиша и повтарям едновременно. Така в запаметяващия процрс участва още един орган: ухото.
Съвсем отделно, че почват да си говорят помежду си и да се разсейват, вместо да учат.
Поне моите така.
Wink

# 152
Моят ученик, както аз и сестра ми, явно е до днк, учи в хола и на диван. Аз на бюро не знам дали някога съм сядала освен за работа. А някои учат прави, разхождайки се ...

# 153
Като студент и аз на леглото, но като ученичка-на бюрото. Не можех иначе, факт,

# 154
  • София
Различно е, както свикне човек. Винаги съм живяла в големи апартаменти, с отделна детска стая. Като малка баба ми ме слагаше на кухненската маса да рисувам докато тя готви. Така си и остана - учех си на нея, само разнасях учебници до бюрото.
Но Агента трябва да се разширят - спор няма.

# 155
Агента и мъжа й трябва да си имат спалня, да си почиват нормално - това е решено от форума! Simple Smile

# 156
  • София
Пак смятам.
Както казах, онова жилище е зле. Ама много. Електричество, таван, под, стени, баня. Поне 10-15 хил лв за ремонт.
Ако теглим 14 плюс нашия кредит 30 за 10 г вноската ще е 470 горе-долу.
Съмнявам се да му вземем толкова за наем, ама и да вземем, ще излезем на нула.
А ние пак ще сме тук.
Т.е. - нещо като нищо.

Втори вариант.
Продаваме онзи, оправяме се с банката и теглим 78 хил лв. за 20 г.
На които вноската им пак е 470 лв!
Купуваме нов по-голям, даваме този под наем за 500 лв и нещата определено изглеждат по-добре!

# 157
А имаш ли поглед какво ще купиш с тези пари, ще стигнат ли?
Все пак и % за нотариуси и данъци, малко за ремонт...

# 158
И аз това се замислих, с тези 78хил какво ще се купи... Thinking

# 159
  • София
От онова ще останат към 30 х Евро. Мисля да теглим още 40 х Евро. Това са 70 х. Ще се сместим като цена, че и ще остане. Горе-долу.

# 160
От онова ще останат към 30 х Евро. Мисля да теглим още 40 х Евро. Това са 70 х. Ще се сместим като цена, че и ще остане. Горе-долу.
А, добре. Аз разбрах, че с продажбата на онова кофтито, само ще оправите сегашния заем, и ще теглите нов за голям апартамент. Ако остават 30 000+ кредит който наема на вашия покрива изцяло, то вие сте супер....ново жилище, нула кредит. Аз бих действала на твое място.

# 161
И на мен вторият вариант ми звучи по-практично. Действай. Дори и да се наложи да свалите малко цената на Овча купел, поне ще се отървете от жилище, което само ще поглъща средства.

# 162
Няма какво да стискате жилище, което ще ви глътне доста за оправяне, за хипотетичен наем 400 лв. С вариант 1 няма да имате:
- Сума за начална вноска
- Пари за ремонт в новото, където ще се чувствате като хора, а не да треперите от заплата до заплата и от наем до наем...

Явно в тея имоти като не сме фрашкани с пари има компромиси Simple Smile Я с местоположение, я с площ, разпрделение и тн. При вас явно компромиса е това жилище....

# 163
  • София
Плюс горните, пътят от Младост до Овча купел е към час в посока. Това по време на ремонт, че и после за огледи, събрания на ЕС, нещо ако има да се ходи при наемателите, си е затруднение в дългосрочен план. Т.е. хем наема по-малък, хем ще има повече разходи около него.

# 164
  • София
Намерила съм брокер, почти бях уговорила дата за първоначален оглед в Овча Купел и мм се запъна като магаре. Не ще да го продава, щял да го ремонтира и да го дава под наем. Колкото повече смятам, толкова повече мисля, че времето и парите, които ще вложим там, ще са напразно.

А ние да си живеем в жилището с една стая и хол....

Общи условия

Активация на акаунт