Ново жилище след продажба на две стари

• 31 606
  • 328
  •   1
Отговори
# 165
Правилно смяташ и според мене.
Но няма какво да направиш, не се ядосвай.
Като го завлекат квартирантите ще го продаде.

# 166
  • София
ти му предложи да организирате, все пак, два три огледа и може да промени мнението си набързо
кажи му, че като оглеждат, не е задължително да продавате

# 167
Намерила съм брокер, почти бях уговорила дата за първоначален оглед в Овча Купел и мм се запъна като магаре. Не ще да го продава, щял да го ремонтира и да го дава под наем. Колкото повече смятам, толкова повече мисля, че времето и парите, които ще вложим там, ще са напразно.

А ние да си живеем в жилището с една стая и хол....
Добре, какъв наем ще му вземе? Струва ли си... newsm78

# 168
  • София
Не.
Както казах, имаме потребителски заем. Той ще се изкуши да изтегли поне 10 хил. лв още за ремонт. И те няма да стигнат за мебели. Както и да е, вноската ще е поне 500, а наема към 300.

# 169
  • София
Покажи му темата за наемателите тук и другата за свинщините, оставени след напускане.
Като прочете пак да си направи сметка.
Защо не иска да продава? Нещо емоционално ли е свързан с панелката?

# 170
  • София
Беше на баща му, но мъжът ми никога не е живял там. Но по-скоро си мисли, че така е по-разумно.

Ние и този ще го даваме под наем някой ден. Обаче тук ми е някак по-сигурно. Даже може да намеря познати за наематели.

# 171
В дългосрочен план може и да е прав ТМ. Но, спомням си, че искаш да се разширите - пък то без пари не става.
Защо не му предложиш - да дадете и двете жилища под наем, и с приходите да наемете по-голямо?
Така - хем ще си запази той имота, хем и ти ще си ОК - че ще сте на по-широко.

# 172
Определено наем дали в ОК, или където и да е, на по-скормен ремонт и квадратури няма да е кой знае какво.  Съмнява ме, както си писала, да излезете на 0 само с него, а ремонтите ще продължат и след 5-10 години пак....
По принцип мъжете са по-рационални, но твоят нещо го е ударил на носталгия Simple Smile

# 173
Не.
Както казах, имаме потребителски заем. Той ще се изкуши да изтегли поне 10 хил. лв още за ремонт. И те няма да стигнат за мебели. Както и да е, вноската ще е поне 500, а наема към 300.
Лудост е да тегли заем 10 хил за ремонт на жилище което ще носи 300 лв наем...другото настрана.

# 174
Агент, той не наследи ли наскоро въпросното жилище? Въпреки, че не е живял там, вероятно го чувства като някаква връзка с починалия човек, а и все още преживява смъртта му. Дай му малко време, да отмине болката от загубата, тогава вече ще мисли по-рационално и не толкова сантиментално. Т.е аз бих замразила всичко за период 3-6 месеца и тогава отново бих повдигнала въпроса.

# 175
Като ще го отдава поне не давайте мн пари за ремонт. Сложете мебели втора ръка, има мн изгодни в олх, а и вие може сами да освежите и реставрирате. Една боя и т.н.

# 176
  • София
Там е работата, че няма да е само една боя.
Както и да е, не се е затърчал да го прави сега. Въпреки че е почивка, само седи на дивана. Няма да разчиства скоро.
И по-добре всъщност. Вчера се видях с един приятел брокер и се оплака, че в момента няма никакви сделки.

# 177
  • София
До Трифон Зарезан всяка година няма сделки.
Поне това съм чувала от познатите брокери.

# 178
на нас ни се намери май купувач за офиса в Бургас. Обаче снощи ММ се запъна - за какво да го продавам, сега пари не ми трябват? Което си е вярно, зашото продадохме ап.-т в София и си свършихме работата.

Аз смятах да продадем по-дребни неща от провинцията, и да купим нещо ситно в София, център. Само тези ни имоти се оказаха конвертируеми. В смисъл - една обява, и няколко кандидат-купувача за всеки.
Пък из прованса - ей на, 4-5 месеца минаха, докато има реално раздвижване, и то за единия обект. На центъра на града, при това го продаваме за по-малко, отколкото сме го взели.
Та тъй ... пред дилема съм. И най-лошото, че и аз не знам дали да го натискам ММ да продаваме.

нз дали другите неща ще се продадат скоро - биха се продали, на загуба. имаме запитвания, ама за по 60% от обявената от нас цена.
та ... ако ги продадем така, нз дали ще имаме пари за нещо ситно в София.
Ако пък не продадем сега офиса - може да си откара още половин година без клиент.
съвети приемам

сега като се разрових - май 1 или 2 гаража ще може да вземем, или нещо гадно гредоредно на последен етаж .. блякс

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 08:16 от rumka833

# 179
  • София
Ми незнам Румка, аз лично, за себе си, ако е нужно да кажа, Недвижими имоти не продавам, освен ако е нещо изгодно и ако с парите веднага на мига ще купя друго. Ако нямам нужда от пари, ако ще продавам на загуба, ако с парите ще купя ню ню имот в София, то ще е замяна кон за кокошка и куп разправии Confused  . Ама сега вие си знаете конкретно .... ако хептен не ми се наложи нещо, не бих продала... или поне да има ясна визия какво точно ще купя с тези пари и да си струва замяната......  иначе по - добре парите "заключени" в имот

Общи условия

Активация на акаунт