Кюретаж и забременяване след това - тема 75

• 54 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 570

И за да се върнем обратно - някой ако има информация кога трябва да започне да се калцифицира плацентата, моля да каже. На мен 21 седмица ми се струва рано, доколкото прочетох... Не знам дали това може да е причина или следствие от инфекцията в случая с Бамболинка...

Дели, в 21ва седмица наистина е мноооого рано. С 1вата ми бременност в 7ми месец ми казала, че е започнала да се калцифицира, с обяснението, че е рано. Т.е. мисля , че чак към 8ми трябва да започне този процес. С последната Б именно тогава ми споменаха за степен на зреене , но не по-рано.
В епикризата след моят аборт пишеше само за инфектирана плацента, нищо за калцификация.. та не знам и аз.

# 571
Mom of 3, добре те разбирам, защото и аз съм страдала от генерализарана тревожност много преди всички загуби. Те, кобинирано с други неща от живота (смърт на близки, лични проблеми и т.н.) много могат да засилят тенденциите на мозъци като нашите да се фиксират и са се самонараняват. Антидепресанти не съм приемала; на някои хора могат много да помогнат, но са трудни за дозиране и правилно изписване.

Не съм наясно по въпросите с този проблем на плацентата. Никога никой не ми е споменавал нищо по въпроса, а ходех на тонове и видеозон по 3 пъти седмично между 36 и 39 седмица. Показателен ли е за някакъв генетичен или имунологичен проблем, който може да се изследва и коригира?

# 572
Хм... всяка от вас има право в това, което казва.... токова сме различни, че има и такива, които се депресират и такива, които не.... аз честно казано като съм на финалната права забравям за всичко преживяно... имам чувството, че не е било толкова страшно колкото тогава го виждах.. и за щастие се забравя, то ако не се забравяше.. хептен щях да лудна..

А относно страхът и депресията след раждането... според мен няма значение дали си имала загуби или не... моята дъщеря се роди от първата ми безпроблемна бременност и въобще не знаех що е то проблем тогава, но аз си казвам откровено... откакто тя се роди живея в страх... ужасно уязвима съм... страх ме е да я пусна на разходка, на градинка... ако изчезне от погледа ми и ме побиват тръпки и знам, че това ще е цял живот .... просто нощем се моля Господ да ми ги пази и мен и съпруга ми, за да си ги отгледаме (дъщеря ми и второто мъниче, което очакваме съвсем скоро) ...

аз ви наръсвам с розов прашец много обилно и стискам палци на всяка една от вас, защото съм убедена, че тези бебоци когато един ден се родят, ще са огромни късметлии да имат такива борбени майки като вас!

# 573
  • София

Не съм наясно по въпросите с този проблем на плацентата. Никога никой не ми е споменавал нищо по въпроса, а ходех на тонове и видеозон по 3 пъти седмично между 36 и 39 седмица. Показателен ли е за някакъв генетичен или имунологичен проблем, който може да се изследва и коригира?
[/quote]

Всички имунологични са Ок, само на Кросмач теста ни излезе тъканна несъвместимост с Мм, като затова са ми назначени вливки с интратект и кортикостероиди . Като , доколкото разбрах от имунолозите , когато има такава несъвместимост , удряло в плацентата и организма се опитва да се оттърве от плода, за да запази живота на майката.
От генетичните съм с 4/5 хетерозигот и неусвояване на фолиевата. Всичко друго е Ок , като Црп и левкоцити скачат много при бременност .

# 574
А какво стана с изследванията при теб на уши, нос, гърло, бамболина, или тепърва предстоят?

# 575
  • София
А какво стана с изследванията при теб на уши, нос, гърло, бамболина, или тепърва предстоят?

Чакам ги да излязат в сряда Simple Smile

# 576
Пожелавам ти да дадат някакъв отговор и насока за мистериозната инфекция. Правена ли ти е маточна бипсия няколко месеца след загубата, за изследване на инфекциозни патогени?

# 577
  • София
Пожелавам ти да дадат някакъв отговор и насока за мистериозната инфекция. Правена ли ти е маточна бипсия няколко месеца след загубата, за изследване на инфекциозни патогени?

Правена ми е биопсия от ендометриума, всичко е чисто вътре. Микоплазми, урея, хламидии, цитомегаловирус, ебщайн бар, токсоплазмоза - нищо  няма ...

# 578
Супер. Това е прекрасен знак. Всичко ще е наред. Ще трябва да изскочи някъде зайчето и при теб и определено ти е ред на една хубава, безпроблемна бременност.

# 579
  • София
Супер. Това е прекрасен знак. Всичко ще е наред. Ще трябва да изскочи някъде зайчето и при теб и определено ти е ред на една хубава, безпроблемна бременност.

Мерси Еленна, дай боже при всички , които очакват 2 те чертички и бременните ни вече , да е така - лека и безпроблемна Simple Smile

# 580
Аз да обобщя моите “резултати”.
Последен мц на 24.10, предполагаема дата на следващия беше 24.11. Ц все още няма като днес имах еднократно бледорозово зацапване само по салфетката. Кръвен правих на 23.11 като беше категорично отрицателен, а уринен на 25ти пак отрицателен. Предполагаемата О беше уж на 10ти, а последното бебеправене на 18ти. Не мога да разбера какво се случва. Имах стотици симптоми до преди 5-6дни (чуствителни зърна, леко гадене, киселеещо кафе сутрин, често пишкане, 2дни все едно бях пред настинка с леко завишена Т), но от няколко дни няма и следа ни от Ц ни от симптоми. ШАХ!!!

# 581
  • София
Диана, стискам палци да е късна овулация с розово имплантационно. До няколко дни ще е ясно Simple Smile

# 582
Момичета в 8г.с става днес.Но като се преуморя имам болки ниско,много е гадно.Възможно ли е да е от обърнатата матка или да ида на лекар.За сега няма кървене,часът за преглед ми е на 05.12.Спомням си,че при първия мисед също имах болки,а той беше точно в 8г.с

# 583
  • София
Радето, болките може да са от наместването и разпъването на матката - все пак тя се готви за бременност. Но отиди някъде да те погледнат ако ти е притеснено. И не я мисли тази 8гс. Ако се уморяваш лесно - почивай повече. Тази бременност е различна. Прегръдки!

# 584
Благодаря,deli!Ще пия но шпа и ако ми мине ще се опитам да издържа до прегледа на 5-ти.Дано всичко да е наред с бебето този път!Дано всички да сме добре и най-накрая да сбъднем мечтите си

Общи условия

Активация на акаунт