Ски сезон в Пампорово 2017/2018/2019

• 51 624
  • 427
  •   1
Отговори
# 300
Опитайте в Чепеларе. Има два 4-звездни хотела и цените са приемливи. Писта Мечи чал е много удобна за обучение на начинаещи, напреднали и за усъвършенстване на карането по стръмните писти. Аз ползвах услугите на ски училище Перфект ски. Наистина са перфектни. Инструкторите са с висока категория и изключително внимателни към децата. Превърнаха престоя ни  в истинско забавление. За една седмица можеха да се спускат самостоятелно. Децата не искаха да си тръгват.

# 301
Не сме в Камелия. Чепеларе е само кал в момента. Мечи чал и той.

# 302
  • Благоевград
Здравейте. Не открих тема за сезон 2019/2020, затова ще попитам тук. Моля ви, пяредложете ми хотел в Пампорово, който да бъде максимално близо до писта за начинаещи. Дъщеря ми е на 2 годинки и искам да ни е близо и удобно. Разгледах Форест Нук, като локация е идеално, но отзивите не са никак добри. След това се спряхме на Съни Хилс - пише, че се намира на 350 метра от лифт. Дали ще бъде подходящо за малко дете и изобщо предлагат ли шейни за най-малките. Извинявам се за неадекватните въпроси, но за първи път отиваме на ски с малката.

# 303
Шени по пистите за ски не са позволени.
Ако искате шейна - в началото още като влизате в Пампорово - вляво има една малка писта, там има и място за шейни... И малко влекче за малки скиорчета.
Ама не разбрах на ски ли отивате с нея, т.е. да я учите да кара - или да се пуска с шейна?

На Малина има детска градина точно за такива дребоси, и на ски ги пускат. Не е с лифт, а с пътечка "изкачването" и е лесно точно за такива малки. За влек - не я виждам. С лифт - с нея по големите писти... хич.
Хотел - все тая кой - до Малина има паркинг голям и удобен. Иначе хотелите на самите писти обикновено са пълни и скъпи.

Или вие ще карате, че ви трябва лифт?
Не разрах идеята Simple Smile

# 304
  • София
Здравейте. Не открих тема за сезон 2019/2020, затова ще попитам тук. Моля ви, пяредложете ми хотел в Пампорово, който да бъде максимално близо до писта за начинаещи. Дъщеря ми е на 2 годинки и искам да ни е близо и удобно. Разгледах Форест Нук, като локация е идеално, но отзивите не са никак добри. След това се спряхме на Съни Хилс - пише, че се намира на 350 метра от лифт. Дали ще бъде подходящо за малко дете и изобщо предлагат ли шейни за най-малките. Извинявам се за неадекватните въпроси, но за първи път отиваме на ски с малката.
За семейство с деца, само хотел Камелия, чудесна локация, хубави апартаменти, имат закуска и вечеря.
намират се до Студенец, там е лифт станция и центъра така да се каже на пистите.
Аз ви препоръчвам ски училището към самия хотел Камелия. Имат детско ски училище, с малка писта с котви за деца. Не съм сигурна дали 2 годишно ще се задържи на ските и влека изобщо . Но питайте в самия хотел от колко годишни ги вземат в ски училището им. Беше на доста добра цена.
Дори на Студенец да идете, да търсите там учител, пак сте на 200 метра.

Друга опция е долу на Малина, там пак има детско училище. За там други да се включат и да кажат.

# 305
  • София
В детската градина на Малина няма да я вземат 2 годишната скиорка. Синът ми на 3,5 г го взеха с триста зора при положение, че човека сам се спускаше от студенец до малина сутрин преди детската градина

# 306
Форест Нук изобщо не е с идеална локация. До Студенец се ходи с кола. До пистите освен Камелия са и Ива и Елена, Стената, Манастира 1и 3, Гранд манастира, Лапландия, Спайдер хаус. Малко по-далече, но на пешеходно разстояние са комплекс Замъка, Грийн лайф. Има и други, но проверете най напред тези ако локацията ви е важна. На Малина няма много голям избор, но и там има варианти: Маркони, Малина резидънс и вилно селище Малина.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 16:11 от Marsela 17

# 307
  • Благоевград
Благодаря ви за включването 🙏 И аз се съмнявам за 2-годишно дете да предлагат уроци, заради това търся място със шейни. Иначе аз карам ски от няколко години, но на моя мъж ще му е за първи път. Не знам как да направя така, че и тримата да сме доволни. Идеята ни е докато единият е с детето, другият да кара ски (за моя мъж ще търсим учител). И аз харесах Камелия, но в букинг няма свободни места за нашите дати, днес ще звъня и в хотела. Ще погледна и тези, които сте ми предложили. Като цяло нямам никаква идея какво да правя 🤷🏻‍♀️

# 308
  • София
Съни Хилс не мисля че ви е опция. Там има някакъв пряк път до пистата, но се излиза някъде си и трябва да се спуснеш до пистата. ММ каза че е ОК, но за каращи, не за двегодишно.
Пред самия хотел е буквално само улица, дори тротоар няма, място за шейна абсурд.
На самия Студенец разгледайте, там има хубаво място за шейни при единия ресторант/гардероб, там намерихме и учител за сина ми, на 2,5 години беше и адски му хареса.

Едит: Камелия почти никога нямат листнати места в Букинг, опитайте директно, но по телефона, на контактната форма в сайта изобщо не отговориха.

# 309
  • София
На Студенец, при ски гардероба (мисля, че се казва Steve) има много инструктори. Ако се намерят обувки с подходящ номер за 2-годишно дете (за нас са намирали), може някой инструктор да се наеме да го учи с индивидуални уроци, стига детето да иска. Нашият на тази възраст определено го беше страх и предпочиташе шейната. На Студенец има много хубав склон за шейни - пада се точно между Спайдур Хаус и съседния хотел (май е Стената, но не съм сигурна).

# 310
  • София
И на нас ни казаха че ако има обувки, няма проблем. То не е урок реално, облякоха го и заминаха на лифта с инструктора. После се спуснаха по зелената писта - малкия вързан за краката на баткото. Но беше на седмото небе, сега като наваля сняг пак започна да пита кога ще ходим пак.
Но при нас детето си искаше, иначе не беше в плановете. Като ходехме с шейната обаче постоянно въздишаше по децата на пистата, не сме го карали ние (въпреки че сме съвсем ОК да кара).

# 311
  • София
А защо да взимате ски и обувки под наем? Вижте в ОЛХ има комплекти ски и обувки за по 50- 60 лв / щеки не ви трябват на такова малко дете/ взимате ги отивате на почивка, връщате се и ги продавате обувките, ските и догодина ще си ги ползвате. Или на стадион Юнак ги заменяте за следващ размер с някаква минимално доплащане. Синът ми с един комплект ски и обувки кара по две години. Каски с намаление има в СЛС - детската каска ще си я носи поне 3-4 г.

# 312
За 2 годишно дете няма голям смисъл да се купува екип, защото може да не благоволи изобщо да се качи. Освен това на тази възраст се измарят и отегчават бързо. Относно местата в хотели, има го варианта през агенция. Преди време пробвах да резервирам в Орфей, но нямаха места. През ТА имаше.

# 313
  • София
За 2 годишно дете няма голям смисъл да се купува екип, защото може да не благоволи изобщо да се качи. Освен това на тази възраст се измарят и отегчават бързо.
Дори и за да ползвате ски и обувки под наем за 1 час вие плащате наема за 1 ден. Така, че пак си заслужава, като не коментирам факта, че вие може да се изперете чорапа на обувката и да знаете крачето на детето в какво влиза....... Спирам - всеки сам си решава, аз лично съм против екипировката под наем, защото нито знам кои как е обувал и ползвал, нито как са сервизирани и т.н. За голям човек пък изобщо не си представям всеки път да търся и обувам чужди обувки и да не са ми удобни, ски сервизирани в началото на сезона, карани по камъни и т.н. А да учиш едно дете на рало и да няма никакъв кант - мисия невъзможна.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 11:21 от dioni

# 314
ние ползваме екипировка под наем, защото обновяват и поддържат нещата и ако се случи нещо с екипировката фиксват на място или сменят и не си проваля човек ски ваканцията заради някоя повреда.
на 2г. не им трябва у-ще. пускаш го със себе си по баира 1-2 пъти и дребното става по-голям спец от теб.

Общи условия

Активация на акаунт