Коледни подаръци 2017/2018

• 120 836
  • 850
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не се лъжи да взимаш готови кошници. Още повече тези, като им гледам продуктите.
За същите пари можеш сама да направиш подаръчна кошница и вътре да сложиш много по-хубави продукти, а и аранжировката да е уникална, защото ще си я изработила сама.
Аз всяка година правя с помощта на останалите членове на семейството подобни кошници, когато трябва да ходим някъде на гости по празниците. Близо до нас има цветарски магазин, от който купувам кошница и украса, а от близкия магазин за алкохол купувам всички останали продукти, според индивидуалния вкус на получателя.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 16:11 от Fever Ray

# 481
Не се лъжи да взимаш готови кошници. Още повече тези, като им гледам продуктите.
За същите пари можеш сама да направиш подаръчна кошница и вътре да сложиш много по-хубави продукти, а и аранжировката да е уникална, защото ще си я изработила сама.
Аз всяка година правя с помощта на останалите членове на семейството подобни кошници, когато трябва да ходим някъде на гости по празниците. Близо до нас има цветарски магазин, от който купувам кошница и украса, а от близкия магазин за алкохол купувам всички останали продукти, според индивидуалния вкус на получателя.

Това е много добра идея, Благодаря! Аз също си мислех и за карикатура, какво мислите?

# 482
  • София
Карикатурата е добра идея, когато си сигурен, че човекът насреща има чувство за хумор и ще му допадне. Подарявала съм на близки и са харесвали идеята. Дори единият си държи неговата карикатура в кантората. Аз самата не бих била очарована от карикатура, но бих се зарадвала на портрет. За последната ми кръгла годишнина (уж не се празнува) близките ми подариха мой портрет и това е един от най-ценните ми в емоционален план подаръци в целия живот.

# 483
  • София
Аз също ще правя коледна кошница,но за детето ми.Вече съм поръчала в цветарския магазин кошницата и украсата,а продуктите ще ги купя от магазина.Досега не съм правила,но съм сигурна,че ще стане много красива.Със сигурност не бих купила готова,за тези пари ще я напълня с много повече продукти.

# 484
  • София
Карикатура от сайт не съм и не знам дали бих поръчала.
Поръчвали сме на познат художник, защото и двата пъти поводите бяха значими и искахме да има и художествена стойност, а и да обясним подробно интересите, хобитата, професиите и неща, които искахме да изразяват карикатуршти, а не да са просто весел шарж.

# 485

Абсолютно подкрепям! Миналия месец ми се наложи да подарявам такава кошница. Честно да си кажа, досрамя ме като я получиха. Понеже не я бях видяла на живо, а само в сайт, на снимка, оказа се много зле аранжирана. Нещата вътре възможно най-евтините - вино, бонбони, шоколад, а дадох над 100 лв. Освен това бях поръчала да сложат пура, защото беше за мъж, доплатих над цената в сайта и уж ми обещаха, но се оказа, че са пропуснали тази подробност. За същите пари щях да направя кошница за чудо и приказ с хубава ракия (това беше предпочитания алкохол от получателя, но ми отказаха да заменят виното), далеч по-хубави шоколади, ядки, бонбони и т.н.

Сега за Коледа ще направя сама за родителите ми и за две приятелки. Особено с коледните лакомства, които са пуснали на Линдор, Рафаело и Фереро Роше, смятам, че добре ще се получи. Трябва и една детска да скалъпя. Но проблемът ми е от къде да поръчам кошниците. В интернет не мога да се ориентирам какъв размер ще ми е нужен, а не зная от къде да взема от физически магазин. Останалите подаръци също съм поизмислила. На майка ми ще взема боти, които си е харесала или сешоар, на баща ми пуловер. Ще добавя козметика и по нещо за изненада. За майка ми съм поръчала дъска за рязане гравирана с името й, но за баща ми ми е много трудно да измисля какво да е. В събота ще обикалям с една приятелка моловете и тогава ще доизмисля нещата.

# 486
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Точно като печени бяха и май може да си ги слагаш на главата. Simple Smile
Извинявай, ако ти досаждам, но ей сега ми хрумна да подаря точно такава шапка с печена пуйка за вуйчо ми, който има имен ден след Коледа, пада си по неща от куку магазини, веселяк е и обича вкусното хапване.

Та, танцуващата пуйка на шапка ли е? Или по друг начин?

Или е шапка с печено пиле / пуйка?

шапка е, изглежда така Simple Smile  за пеенето и мърдането не съм сигурна Simple Smile

# 487
Здравейте, какво бихте препоръчали за подарък на човек, който обожава животни (има куче) и обича да пътува? Не е нужно да е нещо от България, даже търся подарък от чужбина, защото разнообразието е по-голямо.

(ПС. Не познавам човека лично, просто в един сайт има традиция с размяна на подаръци с непознати и ми се падна той, много искам да го зарадвам Simple Smile)

Засега съм се спрял на един сет за кучета (с няколко играчки и лакомства), но не съм сигурен. Мога да дам линк ако някой иска да го види.

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подарък за него, не за кучето, нали?
пухкави кожени ръкавици? бутилка алкохол?
ти си мъж. би трябвало да ти е по-лесно Simple Smile

# 489
  • София
Книга за пътешествия?

# 490
  • софия
Но проблемът ми е от къде да поръчам кошниците. В интернет не мога да се ориентирам какъв размер ще ми е нужен, а не зная от къде да взема от физически магазин.
Ако си от София, на "Симеон" срещу цветната борса има магазин, който е пълен с всякакви подаръчни аксесоари.

# 491
  • София
Понеже другата тема беше заключена, да кажа тук, че ставаше въпрос за карикатура или рисунка на човека, а не за картина на някой художник. И да, аз бих харесала подобен подарък, даже на сватбата получихме картина , на която сме ние и много си ни харесва. Всеки си има предпочитания, разбира се, но просто нито споменатата карикатура, нито  кошница с продукти е "кошмарен кошмар" за мен.

# 492
за жена цветарка може красива керамична саксия; една книга също е чудесен подарък, още повече станаха толкова скъпи последните години;

# 493
  • DE
За пръв път чувам за традиция непознати да си подаряват подаръци. Много мило.
Има ли изисквания за сума, някой да не остане разочарован  Thinking

# 494
  • София
Сиа, за каква друга тема става дума?

Смайли, в цветарските магазини обикновено винаги има кошници (празни). Кажи в кой град и квартал си и нялой може да те насочи.
Една голяма кошница излиза около 15-20 лв. Хартиите и панделките - още 5 лв. Всичко друго можеш да си прецениш.
За кошницата, която ще правя за нашите кумци, купих кошница за 18 лв., а хартии и панделки си имам от други поводи. За пълнеж взех уиски, което мъжът пие, за 38 лв., любомото вино на жената за 12 лв., 2 вида ядки, 2 черни и 2 млечни шоколада, кутия техни любими бонбони и 2 пакета луксозни солени бисквити - общо за около 40 лв., ароматизирана свещ за 7 лв. и коледна фигурка за 5 лв. Всичко излезе 120 лв. В нета съм виждала за тези пари кошници само с вино, шоколад и 1-2 дребни нещица.

За непознатия любител на кучета и пътешествия - книга за пътешествия и някаква игра за човрк и куче - примерно, пръчка с топка, които не знам как се казват, но са много забавни. Но и двете, а не само за кучето.

Аз продължавам да питам за Bvlgari Soir в реален магазин в София. Цената и размера нямат значение.

Общи условия

Активация на акаунт