Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Кой тип всекидневни дейности, свързани с детето, са ви най-досадни?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 27 дек 2017, 13:45
* Може да изберете максимум 3 опции.

 • Мнения: X
Въпрос към татковците във форума.

Коя всекидневна дейност, свързана с детето, ви е най-досадна? Моля уточнявайте и приблизителната възраст на детето/децата Simple Smile

При нашето дете (близо 2г) най-досадно ми е сортирането и сгъването на дрешки (ние не гладим). Това почти винаги съпругата ми го върши, те са огромни количества, защото лесно се цапа мрънкалцето и обикновено след едно носене ги слагаме за пране. Също хранененто ми е супер досадно, защото почти винаги е било по половин-един час борба, освен когато ѝ дадем да гледа някое клипче на телефона, което избягваме да го правим по принцип. Когато ѝ е вкусно може и сама дори да си яде, но това е доста рядко и е същинска битка в повечето случаи.

Да се разграничава "досадно" от неприятно по други причини - примерно обгрижване на кисело, болно дете или на бебе с колики си е адски тежко, но не бих го нарекъл досадно точно, също така не е всекидневно.

Мерси за отговорите и моля да се спазва добрият тон в темата Simple Smile

# 1
 • Мнения: 4 834
Много хубава тема- аз съм майка де. Иначе моят мъж не глади, не чисти, не готви, не простира и не сгъва дрехи - той развозва децата по училища,  детски градини, педиатри - недай си боже, слага им храна и храни малкия. Преоблича малкия и от време навреме го къпе. Ще го питам, кое му е най-досадно.
Не мен най-досадно ми е да сглобявам лего - защото нямам техническа мисъл, а малкият постоянно иска да му се сглабя нещо и аз не умея. Домакинската работа ми е песен в сравнение с това.

# 2
 • Мнения: X
Да, christina1980, мерси много, ще е много интересно да го питате наистина! Допускам, че нещата, които не ги прави, са му най-досадни по принцип, въпреки че за готвенето се иска и можене Simple Smile Но ще ми е интересно и сред тези, които прави, да каже кое му е най-досадно.

За легото и аз отговарям, иначе съпругата ми строи такава къщичка, която пада през 1-2 часа и малката почва да мрънка да се оправи. Това е в категорията "игри", при нас с легото не се играе ежеминутно, но като почне соченето на книжки, реденето по 10 пъти на един и същ пъзел и искане на помощ с някое парче - в някакъв момент ми става досадно и това определено...

Развозването/воденето го пропуснах за съжаление и сега не мога да редактирам анкетата. Особено при по-големи деца съм чувал, че си отнема доста време, при нас за момента е символично.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 547
Абе и аз малко се включвам в мъжка тема, ама да кажа, че след като моя пробва няколко пъти да приспива двете деца 2+ и 4+ вече като дойде времето сам взима ютията и оставя приспиването само на мен. Наистина е ужас понякога - под час падаме много рядко  Tired

# 4
 • Мнения: 10 930
Абе и аз малко се включвам в мъжка тема, ама да кажа, че след като моя пробва няколко пъти да приспива двете деца 2+ и 4+ вече като дойде времето сам взима ютията и оставя приспиването само на мен. Наистина е ужас понякога - под час падаме много рядко  Tired

Никого не съм приспивала. Ама е умение да покажеш  колко е трудно и важно. И да си спиш с  децата, докато той глади.

# 5
 • Мнения: X
Трещерица, много варира от бебе/дете до бебе/дете, при нашето примерно няма приспиване, сама си заспива, но това е до индивидуалност. Някои пък деца си ядат без проблеми, играят си сами и т.н. - всякакви индивидуалности има. Моля, да не свеждате и тази тема до караници!

# 6
 • Мнения: 10 930
Всяко дете яде, когато е гладно и когато не го гонят с лъжица.

# 7
 • В. Търново
 • Мнения: 5 614
Айде и аз барабар Петко с мъжете.

Обличането сутрин. Няма такава гадост. Не иска да става, дори и рано да е заспал, аз дърпам завивки, той дърпа- борбата е жестока. Лежи и дреме, аз обличам. Кога ли ще го пратя с пижамата.  Crossing Arms Ритуала в банята и той отнема 10 минути, като постоянно врънкам. Не закусва.
Будя в 06.45, уч- ето е на 5 мин. пеша.

Яденето. Мързи го да яде сам. Вързвах се отначало и хранех. Най- любимо ми беше вече като сме легнали да каже -Може ли сок/ кисело мляко със захар?
И това спрях да давам.
Сега в уч- ще нищо не яде почти. Обачее, към 17 е толкова гладен, и така сладко си хапва. Не знаят!
Права е Трещи!


# 8
 • София
 • Мнения: 20 739
За яденето вече и малкия се оправя сам - ей го къде е хладилника и микровълновата.
Най-досадно ми е излизането май. Уж все обещават, че ще са добри, а се почва едно мрънкане през цялото време, което скапва всичко.
Сортирането на дрехи по принцип ми е досадно,ама това важи за всички дрехи, така че не го свързвам с децата.

# 9
 • Мнения: 39 256
Мъжът ми каза - нито едно. Тежали му като цяло усещането за липса на ангажименти преди бебето, т.е. да седнеш вечер и да не мислиш за нищо. Но бързо свикнал. Сега пак си е като преди. Децата са малки за много кратко...
Никого не съм приспивала. Ама е умение да покажеш  колко е трудно и важно. И да си спиш с  децата, докато той глади.
Всъщност обратното има предвид. Таткото иска да се измъкне, защото знае, че тепърва започва работата, затова казва - отивам да приспивам детето (и захърква с него), а жената си продължава работния ден, да простре, да почисти след вечеря, да изглади, разтреби, евентуално нещо за следващия ден да приготви и т.н.
Оттам и вица след като сама овършее всичко, със сетни сили се добира до детската стая и пита тихо "Заспа ли?", а детско гласче отговаря - "Заспа!" Bowtie

# 10
 • Мнения: 1 285
Няма нещо, свързано с детето, което да ми е досадно. Единствено ми е трудно да го приспивам, той го прави невъзможно. На мъжът ми обаче усещам, че дейностите, свързани с личната хигиена и хранене не са му по вкуса. Е, прави ги, ако се налага, но като цяло аз върша повечето неща, свързани с малкия.

# 11
 • Мнения: 10 930
Тъй като нито един татко не се обади, оставаме с  Убеждението, че нищо, свързано с детето, не им е досадно.

# 12
 • У дома
 • Мнения: 4 125
На нашия татко най-досадно и неприятно са прическите(коконата е на 3 и половина)...ама и тя му спира тока, плитката да е отлява или пък отдясно, не с тази ластичка, с десета,не тая панделка, корона...той се мъчи, тя се дразни и не й харесва.....това занимание го прави  изключително рядко, когато я води на детска(днес например😂). Отбелязах тоалет и прибиране/сгъване/сортиране на дрешки. Просто няма идея и няма смисъл да го занимавам с глупости, а и не ме затруднява.
Всички останали 'задължения' са ни приятни😊
БГТатко, нашата се преобрича по 3-4 пъти сама вкъщи, а от детската винаги ми я връщат със сак мръсни дрехи. Смяна на дрехите веднъж на ден е песен😂
 

# 13
 • Костенец
 • Мнения: 1 843
На моя съпруг най-неприятно и досадно му е пазаруването с 2те деца наведнъж,без мен.Не се справя изобщо и дори имаме случай когато аз лежа с 39 градуса температура вкъщи,а на него му дадох списък с покупки-хем да напазарува,хем да разнообрази децата.Върна се препотен и с една чанта шоколадови яйца и бонбони.После се връща сам да напазарува каквото трябва.

# 14
 • Мнения: X
I Will Survive, мерси за забавната история, представих си я картинно Simple Smile Simple Smile Малко отвъд досадно звучи, по-скоро е било екшън, който явно е универсален по целия свят, защото последният път като бях свидетел на подобна сцена, участници бяха едно русо ангелче, което се беше залепило на някакви прескъпи "хенд мейд" плюшки на международно летище в ЕС столица и татко, който я умоляваше да тръгват и се опитваше да я подкупи с обещания някакви Simple Smile

Genni, за смяна на дрехи веднъж на ден аз не съм казвал и наистина не помня да сме правили някога, минимумът е 2-3 пъти и то когато не ходи на ясла и си седи вкъщи, ако времето е било лошо. В стандартен ден 4-5 пъти минимум, аз отговарям твърдо за сутришното, следващите както дойде, обикновено е съпругата ми, защото както казах - сгъване и подреждане на дрешки ми идва в повече и понякога бъркам и обличам неподходящи Simple Smile Веднъж като беше по-малка, я изкарвах в парка, и реших да я "накипря" с някакво по-джиджано гащеризонче и в резултат ми се караха, че съм я бил облякъл с пижама Wink Но иначе обличането става бързо и не ми е досадно. За момента единствената прическа, с която се справяме и двамата, е чокото (2 чокота в последно време), а тя също е бърза и не е досадна. Като стане по-дълга косата, може би ще трябва да научим някаква по-сложна прическа и ще видим, на кого ще му е по-лесно да я прави.

Общи условия

Активация на акаунт