Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 311
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
На едно хранене ли? Чудя се как се дава и супа и пюре, като детето изяжда по 200 грама на хранене (в най-добрия случай).

# 601
Чушките печени, белени и пасирани с ориз ги правих днес. Деструктурирани пълнени чушки с ориз Grinning хаха
А браво бе, Белинда от зъбчето ще е била стачката.
Нев на вас колко зъба на един път ви излизат ?? После се чудиш що има Т.
Ееее моята мома уж мартенче няма пукант зъб, само фази минава кисели горчиви, плюнки до деколтето еми няма. Последна ще е в групата.
Е как ги мислят сега тея работи и супа и пюре?? Това със супата не е ли за деца които вече са записани на кухня, т.е по големи?

# 602
Честито на новите зъбчета. И ние имаме лиги като реки, но зъби няма още. Лили, не сте последни, споко Grinning Какъв ориз даваш? Чела съм,че кафяв ориз и басмати били подходящи за начало.
Чушка и аз съм давала сварена и обелена.
Пате, и на мен ЛЛ ми беше казала да давам супа преди пюрето,  но какъв е смисъла като същите зеленчуци и месо ги яде и в пюрето.
Имам един малко глупав въпрос - столче за кола с isofix система може ли да се монтира и без isofix-а?

# 603
  • София
Може! С коланите.
Идеята да се дава супа е да свиква детето и стомахчето му с консистенцията, според мен, иначе съставките са същите. А това е останало от едновремешните традиции за тристепенно меню. Днес има доста теории, които отричат яденето на супа като здравословно, защото разреждала храносмилателните сокове и пречела на усвояването на второто.
Аз нямам виждане по въпроса. Обичам супи, ям много, но никога като първо. Ям си супата за основно. Така че няма шанс да давам и на детето супа и пюре.

# 604
  • София
Да, така съм сългасна, или само супа или само манджа. И вкъщи така се яде, дребосъка ще е на нашия режим.

# 605
  • Враца
Честити зъбчета Simple Smile
Абе момичета вие давате ли сухари и ако да как, може ли в пюрето ако е по рядко примерно, и още бебешките бисквитки ги давате така да си ги дъвчат или ги трошите в плодово пюре. Искам да и давам, но не знам как, тъпо нали Blush

# 606
  • София
Давам сухари в попарата. Бисквити (или по-скоро някакви меки печени неща) давам да си джвака. Купени бисквити не съм давала от много време, ама и тях ги давах да гризка.

# 607
  • София
Аз днес захраних с просо. Не е истина  как лапаааа, не смогвах с лъжицата, а като свърши- взе да ми се кара😂

# 608
Бруклин давам, бял български бисерен ориз. Кисна го за да падне нишестето и това е. Кафяв имам, но четох че бил трудно смилаем и се отказах. Ор бисерния си правя и каша не купувам готова.
За супата да, и аз обичам много, но ди я ям с хляб за наяждане. Така ще храня и детето.
Сухари още не давам. Планирам по нататък в пюре или супа да ги слагам как иначе да ги давам.
Бидквити, солети, зрънчовци аз  е ям, не купувам и ще се опитам доколкото мога да я опазя да не яде. Когато аз храня ще е лесно, ще видим като тръгне на градина. Да отбележа, не че съм толкова по здравословното хранене, но мисля че запълват стомахчето и после не ядат когаъо трябва. Имам нагледен пример от приятелка, само се оплаква, че детето било злоядо. Еми като е изяло половин пакет солети как да яде ...

# 609
  • Враца
Лили и аз съм против това залъгване с пуканки и солети, но ако слагам бисквитка  в кисела или плодовото пюре за да засища, защо не. Така де аз за това се конаултирам с вас, защото не знам много Grinning

# 610
Е за  закуска да. И аз си хапвам мляко с бисквитка. Мляко с ориз и на нея съм правила, добавих безглутенова бисквитка, за да овкуся, но основнл си беше ориз. Имах предвид, бисквити не давам да се наяде.

# 611
Честит зъб на Козуначко!
И на мен не ми е ясно как бебе ще яде и супа и пюре. Аз също обикновено не мога да ям и супа и основно, става ми тежко, а съм си мощна кака. Joy
Вчера стикито хапна цвекло, днес тиквичка, а в памперса следи от броколи Joy

# 612
  • София
Моето дете днеска много ме ядосва.Цял ден си играя да му приготвям домашни храни,а той ми стиска уста и върти глава,че и плюе.
За закуска предложих бебешка паста  от Зоя с банан,пълно отвращение.
https://www.zoya.bg/Био-бебешка-паста-–-Коралчета-–-500-г.6834
За обяд любимата му крем супа от тиквичка,картофче малко лук,сирене и сухар също беше посрещната с кисела физиономия и отказ.
Следобед тиква с банан и бебешки бисквитки,които лично правих и пекох с идеята да не купувам Хипските пълни със захар и не знам още какво.Не близна дори,идеше ми да му го излея във врата.
 Та така,моето дете е цял ден на мляко,а аз съм му обидена.

За супите,аз също ги намирам за основно,одобено ако вътре има и сухарче.Аз го.блендирам.
Супи определено ще правя.Сега се опитвам да го свиквам и с не толкова гладко смляна храна,оказа се че е проблем

# 613
  • Враца
Лили а млякото с ориз със АМ ли го правиш, мале извинявам се за въпросите ама като не знам Grinning

# 614
Пърпъл, как приготвяш цвеклото 😊
Бъбъл, а ти как направи бисквитите 😊

Общи условия

Активация на акаунт