Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 315
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Оххх и аз отсега си мечтая за морето  Heart Eyes Мисля си и следващото лято да го изкарам с бебока във Варна и на есен с песен обратно на работа, но да видим дали така ще стане.
Аз първо си мислех да кърмя 6 месеца, после увеличих на годинка, вече не смея нищо да се заричам. Със ЗВБ бавно става работата, хранене трудно се замества преди годинката, така че ще видим, не искам да го мисля отсега.
Аз си шофирам, откакто имам книжка от 18 годишна (което е било преди 12 години Shocked ). Отначало нямах своя кола, така че не беше супер активно шофирането ми, но откакто имам буквално не слизам от нея. А и винаги работата ми е била далеч от вкъщи и няма как.
Да не забравя да се похваля, че имаме зъбче  Mr. Green Най-вероятно още снощи е избило, защото толкова спокойна нощ не сме имали от третия ѝ месец - само 2 нощни хранения!!!

# 571
  • Враца
Аз въведох глутена с кисел, после дадох каша с бисквити и сега вече не знам какво да давам Grinning

# 572
  • София
Този какъв номер ми врътнаааа! Спа дълго по обяд и следобед хич. Мислех, че ще окапе след банята, той заспива към 8 и после се буди само да яде. В 9 цъфна нахилен, пак сука, наака се и край, няма заспиване. Пее, крещи- такова чудо по нощите не е правил до сега. Будил се е 2-3 пъти, но е сънен, умърлушен. А сега е Ураааа😂Чешит-бебенце😍

# 573
Широко му около врата на козуначко, майка му да му мисли Joy
Марти, айде честито ви зъбче и на вас! Hug
Като са новородени и са толкова дребнички, човек си мисли, че на шест месеца ехе вече са почти човеци. Ама като станаха на по толкова, еми още са си мънички. Това във връзка с кърменето, не се заричам и аз.
Стикито си пада по броколито. Днес й беше седми ден от захранването и изсмука две броколчета, а вчера намерих остатък в памперса. Много забавно ми стана. Joy Реално за четири дни беше пробвала пет зеленчука.
В книгата за ЗВБ пише, че има вече нови теории, според които колкото по-рано се въвеждат алергените, толкова по-слабо вероятно е да има реакции.
Глутен ще дам с коричка хляб, уж всички много го обичали. Ще търся да купувам с квас. Хляб гледам да не взимам често, но има един в Лидл пълнозърнест със семена, толкова ми е вкусен и дори на два-три дни.

# 574
Пърпъл, за глутена - аз първо пробвах с паста, някакви био фусили от Лидл, ама изобщо не ги отрази. После ѝ омесих домашно хлебче, за нас с ММ от години само меся, не купуваме, без хлебопекарна сме да си се похваля. Ама за нея малко смених рецептата - купих био брашно, замених меда със захар, изключих ядките и семената и сега по цял ден може само хляб да ръба малката, обожава го Simple Smile Даже с него и пробутвам разни други работи под формата на допове - любимо ѝ е пасирана червена леща с малко чесън и магданоз.

# 575
Като се разписахте за морето, аз пък ви завидях, че имате снежец... ❄☃
Тука във Варна само вали дъжд и е мнго студено, подтискащо ми действа чак.
Ще пускам документи за детски, но няма да вписвам таткото (нямаме брак и сме на различни адреси) и да видим ще мине ли номера 😁

# 576
Оо фръцла, ако заспи в 8, този сценрий със събуждането ми е 100%. Никога не е спяла по 12 часа през ноща.
А Марти ми той направо гурме този хляб, браво без хлебопекарна. Сигурно е много вкусен Simple Smile а и с лещичката мммм чудно. А ти кога я въведе лещата, аз умишлено я забавям, защото знам че е бобово, а те по- късно се дават. Коремчето и как е, не я ли надува?

# 577
  • София
Aз преди няколко дни като прочетох, че си давала леща и много ми се дояде. Направих и дадох червена леща намазана на филийка и на дребосъка...уви отново без успех. Моето дете явно просто си е злоядо:)
Сега съм решила няколко дни подред да го пробвам само със зеленчуци, без нищо сладко..пък да видим. Поне с попарата така ми се получи, след 4 опита всеки ден накрая я хареса.
Пате, пробвай може пък да ти дадат. Четох нещо по въпроса докато бях бременна, но понеже не се вписвам в условията, така и не запомних какво беше.

# 578
  • София
На мен пък ми е много грозно това източване на социалната система от хора, които реално не отговарят на условията, нито пък имат нужда от това, съжалявам! Редно  е - и в законов, и в морален аспект, помощите да отиват при децата, на които наистина ще помогнат, това им е целта, в крайна сметка. Отделен въпрос е личното ми убеждение, че такива трябва да има за всички деца, независимо от доходите на родителите.

Кошмарна нощ изкарахме, хора. Какво му стана на това дете - будене, ревове, направо ми се разказа играта! Зъб няма. Корем ли го боля, що ли...

Пърпълче, а, баш този хляб! Вкъщи го мелим страшно. Ако купим друг, може да седи три дни, никой не го поглежда. Този се изяжда кажи речи за два дни и е заминал. Малкия ми Мечо Пух само ходи да маже филийки с мед Joy

Бобови и аз не съм давала още.

# 579
Аз като прочетох за лещата на Марти се сетих, че имам цял пакет белена червена леща и смятам да оползотворя Grinning
Незнам обаче на малкия дали ще дам. Мислих първо грах да въведа тези дни.
Ох, толкова неща за въвеждане, направо незнам кое ще е по напред Grin

# 580
На мен не ми е гадно да източвам соц.система, все пак съм родила българче, а държавата с нищо не ме е поущрила ( само едни 200лв еднократна помощ) Яд ме е че циганите точат ли точат, а за тези които плащат данъци и т.н. има хиляда спънки за това да вземат едни 35лв.
Гадно- не гадно, ще пробвам да си ги вземам!!
Като цяло тази сума с нищо не може да помогне на едно домакинство, даже и крайно нуждаещо се.

# 581
  • София
Ако нямаш пари за хляб, това са 35 хляба. Въпросът е ти защо го правиш?

# 582
  • София
Не знам как е при вас, ама тук нищо не е почистено...голям зор с количката..ама пак по-добре от колкото с раница, че и хлъзгаво на всичкото отгоре.

# 583
Днес Бояна става на 8 месеца  Heart Eyes Все така не пълзи, няма  и изгледи скоро  да го направи. За захранването - то при ЗВБ не се следва определя схема. В българската версия на книгата има някаква схема, ама нея я ползвам само за идеи, без да спазвам препоръчителната възраст. В оригиналната книга на Рапли няма схема, има само няколко храни, които трябва да се отложат за по-късно. Във Фейсбук си пишем с няколко мами, които са с по 2-3 деца, захранени по ЗВБ и много ми помагат. За всичко ги питам може ли, не може ли. Изобщо не е имала проблеми с лещата, ама аз дадох червена, белена, доста по-лека е от кафявата. А днес ѝ направих кебапчета от пилешко, картофи и магданоз и си хапна Simple Smile

# 584
  • София
Добро дете, моя змей се разплака от кебапченцата...Аз ги изядох и бяха супер вкусни..

Общи условия

Активация на акаунт