Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 28

• 128 426
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
А защо точно прозрачна пудра? Матиране на кожата ли целиш или озаряване?

Има много хубави и леко тониращи пудри на пазара за кожа без особени проблеми. На мен ми харесва Guerlain Parure, но тя е доста прилича на прахообразен фдт - изравнява добре тена и същевременно е леко озаряваща. Linegrie de peau на същата марка е по-слабо покривна, но също много приятна като усещане - https://www.guerlain.com/int/en-int/compact-powder-foundation
Целя освежаване и леко озаряване, без да си личи гримът да е прекалено тежък, но си нямам голяма идея от гримове. Бих пробвала Guerlain, но си нямам идея каква е цената и къде е може да се намери в България, Пловдив особено.

С каква четка нанасяте транслусентната пудра ? С нейното тампонче става ли?
С тампонче не ми се получава която и да е пудра. Аз използвам кабуки четка. За транслусентната трябва по-малко количество, ако се снимаш, защото излиза зле на снимки със светкавица, все едно си посипала лицето с брашно :/

# 451

Това е моят,същият го поръчвам за 9 лв Simple Smile

# 452
Скрит текст:
Аз съм с нормална кожа, нямам проблеми, освен че съм луничава, но за мен това си е плюс Simple Smile

Отскоро реших да почна да се гримирам, досега съм ползвала само слънцезащитен крем през лятото и спирала и червило/гланц. Обаче ми се струва драстично фдт за всекидневен грим. Какво мислите за малко хидратиращ крем, коректор около очите и прозрачна пудра? Или друг вид пудра?
Според мен е хубаво и да подчертаеш скулите си с лек руж и бронзант, колкото до пудрата тя е да "запечаташ" грима - да матираш на места, ако кожата ти е по-мазна, или евентуално да озариш зоната под очите си.
Слагам малко руж, но бронзант, контуриране и т.н. за мен все още си е висш пилотаж Simple Smile Пък и нямам много скули, аз съм от тези слабичките с бузестите лица. Предимството е, че понякога още ме бъркат с ученичка Grinning

Смятам да си взема и Ла Прери, защото много я препоръчвате Simple Smile

# 453
  • Велико Търново
Благодаря ви за препоръките bouquet Аз, метеоритите ги нанасям с тампонче и после минавам с четка, само с четка ми се разпрашва доста; но пък за пудрата ще пробвам с четка, имам подобна на показаната на Реал Техник Thinking

# 454

Това е моят,същият го поръчвам за 9 лв Simple Smile

Какъв ефект забелязваш върху твоето лице?

Видях, че има серум на същата марка, но със змийска отрова. ВОди се с борих ефект, но нещо ме притеснява тази смийска отрова Laughing

# 455
Ефекта който усещам е стягане и леко опъване на кожата още след нанасянето. Лично моята кожа се чувства чудесно от него,но може би не при всеки е така. Доста се замислих за серума със змийска отрова,НО той е с ботокс ефект,тоест блокира мимическите мускули на лицето и ме хвана страх Grinning Момичетата,които са го ползвали казват че наистина е така. Предполагам е подходящ за вече съществуващи бръчки,но лично наблюдение над него нямам. За сега не мисля да го пробвам,страшно ми звучи Grinning

# 456
Ефекта който усещам е стягане и леко опъване на кожата още след нанасянето. Лично моята кожа се чувства чудесно от него,но може би не при всеки е така. Доста се замислих за серума със змийска отрова,НО той е с ботокс ефект,тоест блокира мимическите мускули на лицето и ме хвана страх Grinning Момичетата,които са го ползвали казват че наистина е така. Предполагам е подходящ за вече съществуващи бръчки,но лично наблюдение над него нямам. За сега не мисля да го пробвам,страшно ми звучи Grinning

Благодаря ти! bouquet Направо ме нави за този серум!

# 457
  • София
Пудрата зависи като какво я нанасям - ако е основен тониращ продукт, тогава използвам гъбичката от комплекта; ако е финиш - голяма четка.

Lily_F, Guerlain със сигурност ги има в Dougals (в Пловдив съм виждала на главната, до стълбите на Каменица). Не си спомням каква е цената там, но за проба - може да наминеш. Намира се по-евтино онлайн.

Там могат да ти предложат и други варианти. Имам нелоши впечатления от някои от работещите момичета в точно този магазин Simple Smile

# 458
Момичета, какви коректори ползвате?
Искам да освежава зоната под очите.Замислям се за Dior Skinflash, някой ползвал ли го е?

# 459
Аз от серума със змийска отрова се изприщих и го хвърлих веднага .

# 460
  • София
Здравейте, сега открих тази тема и те първа ще чета. Не ме убивайте, защото сигурно е питано стотици пъти, но препоръчайте ми хубав матиращ фон дьо тен. Имам голям проблем с лъщенето на Т-зоната, като нито пудри ми помагат, нито съм случвала на кремове и фон дьо тени. Имам чувството, че в тази зона кожата ми отхвърля всякакъв грим и се опитва да го отмие. Голямо омазняване пада, буквално се вижда как порите секретират... уохххх!!! 😳🙄

# 461
АКо решиш да взимаш Ла Прери-то помни, че има 2 "цвята" (цвята в кавички, защото е подтон, а не цвят) - 01 е розовеещ, 02 е жълтеещ и в зависимост от подтона на твоята кожа си избираш!

За мен Ла Прерито и имаше едни пресовани метеорити на Герлен са най-естествените и незабележими финиши. Т.е. хем кожата изглежда по-добре, хем не се разбира защо...
Хммм, винаги съм мислила, че са само 2 оттенъка, но на сайта им в момента са 3 - добавили са и 0... много странно! Лошо, Нордстром, много лошо!
http://www.laprairie.com/default/root/treatment-loose-powder/95790-00186-72.html

Tова е Герлена:
https://natzisstash.wordpress.com/2013/05/04/product-rave-guerla … d-powder-compact/

Предвид цените на подобни продукти обезателно тествай преди да купиш! Все пак всяка кожа е различна!

# 462
1200 долара за овлажняващо кремче  ....аре стига префърцунени работи.Не мисля,че тук някой ползва такъв ма само да си чешаме езиците.Ако ще давате мнение с цел помощ спрете моля да летите из облаците.

# 463
  • София
И на мен ми се видя малко прекалено, мерси иначе! Сигурно са страхотни де...

Ъъ, то май не било за мен, сега видях, че нагоре се говори за пудри. Simple Smile Къде ми е главата?!?

# 464
Страхотни са ма не за някой дето живее в Бг...

Общи условия

Активация на акаунт