Фермата 3 - 2017 г. - Тема 8

• 54 905
  • 878
  •   1
Отговори
# 645
Всички се оправдаваха с Дарина освен Яни и Калоян. А Станислав е най-големият лицемер за всички сезони досега. Не стига, че грешката за оранжериите е негова, ами и пак се кара с Дарина.

# 646
Много ми опротивя Дарина - аз я мислех за увикана, добродушна лелка, а тя каква излезе. И как само лъже и маже, тц-тц.

Ужасно впечатление ми направи Станислав - еее, то, понеже аз отговорност не нося, ще работя през пръсти. Виж, ако съм лично отговорен за туй нещо, ще си скъсам задника да го направя както трябва да е. Аман от селски тарикатчета.

По принцип не му симпатизирам, ама браво на Гечо, с две думи организира хората.

# 647
Всички се оправдаваха с Дарина освен Яни и Калоян. А Станислав е най-големият лицемер за всички сезони досега. Не стига, че грешката за оранжериите е негова, ами и пак се кара с Дарина.

Hands Plus1

# 648
Харесаха ли Ви перденцата? С различен набор и особенно недорасляка на първото стъкло? При изобилие от плат !!!!! Как го постигнаха?
Не се извиниха, а опита на Дарина да ги оправдае с недостиг на плат опровергаха сърдито "Не сме казвали такова нещо". Пак тя е виновна. В тези момичета никакъв усет ли няма за хармония ?
Валерия е възмутена, че Дарина не е казала едно извинете за провалената седмица.  А самата тя не се чуства грам виновна за сладкото, а?
Е, провалиха Дарина, гласът зад кадър се постара да ни внуши колко низко човешко същество е адвокатката, фермерите я отчетоха като най-слабия фермер , Ленчето определи съдбата и " ратай и вънка" и сега какво?
Няма да умрът от глад , ще се възцари хармония и любов? Боба ще е готов навреме?
Ще видим , нека първо видим коя ще е победителката.
Не ми харесва играта с огнената колесница, не е за жени. Дано не се наранят.
Станко каза,че остават пет седмици , пък вътре са доста народ ,  няма време....

# 649
Ако добре си спомням, миналата седмица И&А казаха, че след фермерството на Дарина нищо няма да е същото, а сега казаха, че от другата седмица ще има революция.

Ще взема да намеря втори сезон, че поне да имам база за сравнение.

# 650
С това сладко най много да отворят доста работа на една съфорумка.
Определено!  tooth "Карамел Му" пасти да яде пред техното сладко.  Joy Изпотрошиха си приборите.
Ох, какво да кажа - адвокат, може ли да не лъже? hahaha (Някой да не се обиди, присъстващите винаги са изключение  Mr. Green )  
Огромни камъни имала в бъбреците, искали да я задържат в болница, а то - едно камъче и една песъчинка, което не изисквало хоспитализация, освен ако тя не пожелае, разбира се. А, и препоръките бяха за движение и пиене на течности, не за лежане... Сега, съчувствам ѝ на жената, боли я Confused , но защо излъга фермерите...  Tired Защото нямала медицинско образование, затова не разбрала диагнозата според гласа зад кадър???? Айде бе..  Wink И на героиня се направи, че остава. Как четири дни ще те боли и ще ходиш да ринеш и да доиш... На дуела я заболя, защо тогава не е казала, че има нужда от медицинска помощ, не е шега работа това, чакала да ѝ се размине и стискала зъби. Държала е да бъде Фермер ли? Много героично, браво.
От другите участници единствен Алек ми хареса в тази ситуация - опита се да ги умиротвори по много добър начин. Останалите няма да ги коментирам, не ми е приятно.

Много ми е търсене някак си - хем искам Ивона да падне, хем ме е страх от избора ѝ на Фермер.  tooth

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 00:03 от Ензим Бéндер

# 651
Което ни подсказва, че онзи коментар, че се правела на болна като има дело май май ще се окаже истина...?

# 652
Харесаха ли Ви перденцата? С различен набор и особенно недорасляка на първото стъкло? При изобилие от плат !!!!! Как го постигнаха?
Не се извиниха, а опита на Дарина да ги оправдае с недостиг на плат опровергаха сърдито "Не сме казвали такова нещо". Пак тя е виновна. В тези момичета никакъв усет ли няма за хармония ?
Валерия е възмутена, че Дарина не е казала едно извинете за провалената седмица.  А самата тя не се чуства грам виновна за сладкото, а?
Е, провалиха Дарина, гласът зад кадър се постара да ни внуши колко низко човешко същество е адвокатката, фермерите я отчетоха като най-слабия фермер , Ленчето определи съдбата и " ратай и вънка" и сега какво?
Няма да умрът от глад , ще се възцари хармония и любов? Боба ще е готов навреме?
Ще видим , нека първо видим коя ще е победителката.
Не ми харесва играта с огнената колесница, не е за жени. Дано не се наранят.
Станко каза,че остават пет седмици , пък вътре са доста народ ,  няма време....

Изцяло споделям мнението Ви. Дарина изкараха виновна за собствения си мързел, безхаберие и видимо нежелание да работят. Каквото им е сладкото, такива са им и перденцата, такива домакини са и тези моми, които търсят лесното в живота. И Фермата ще им помогне да го постигнат. Те на труд няма да се научат, като ги гледам какво "произведоха" за пред камерата,  а зад нея хич няма и да се пробват да си дадат зор. Търсят лесната слава, да стават и те известни и да "срещнат" мераклии с пари. Мъжете пък са такова посмешище, некадърни, прости и арогантни. Може би само Яне, Калоян, Герчо и Иван са работягите, но и те мрънкотеха. Изкупителната им жертва ще да е Дарина, единствената образована сред тях. Останалите са все някакви с измислени занимания или бачкатори. А стадото, както е известно, не търпи различният. Аз не знам как човек може да организира екип, ако всеки ти прави нарочно напук и дори не те изслушва, камо ли да изпълни поставените му задачи. Но за по-лесно е да има един виновен, и той да е Дарина. Простащината е непобедима, а липсата на елементарно възпитание у българина е потресаващо. За джентълменство и женска солидарност да не говорим, такива няма. Нито мъжете са мъже, нито жените са жени. Комплексирани и невъзпитани, без никакво уважение и култура на комуникация.

# 653
За да правят всички напук и да възроптават срещу Дарина, явно има защо, щом дори и тези, които в началото щяха да я подкрепят (било то, за да им е гадно на другите, заради лични облаги и т.н.), се обърнаха срещу нея. Ни най-малко оправдавам мързела, липсата на самоинициатива, простащината и пр. у мнозинството фермери, но Дарина, като главен такъв има задължението, да ги разпредели по задачите, да ги организира и контролира. Досега всички предишни фермери го правиха, а които не можеха сами (Марина и Божидара) делегираха права на други хора, на които имат доверие, че ще се справят, и досега седмиците им завършваха ако не много добре, то поне прилично.

Какво направи Дарина? Остави ги да се самоорганизират - лошо за мъжете, лошо и за жените, при мъжете разбирачи и работяги много, като няма отговорник на задачата, какъвто Дарина не е определила, всеки дава акъл, накрая се вземат някакви необмислени решения и резултатите ги видяхме. При тези мързеливи девойки вътре, недоумявам как Дарина очаква от тях някаква самоинициатива, на тях трябва да им се каже кратко, ясно и твърдо - правиш това и това за такъв срок, като се дадат максимално описателни обяснения, поради тоталната липса на знания и умения у повечето млади момичета. Но то като гледам и мама Дари не блести с такива. Според мен основна вина за грешките при направата на сладкото и пердетата има тя - къде разбрала, къде не, без да даде конкретни задачи на някой (казва на Алек да предаде на Валерия еди си как да направела сладкото, ЖДНБ), без да даде точна, описателна рецепта (все пак момичета без никакъв опит ще го правят) и най-важното - четлива (че тя отдели не знам колко време да пише "закони", а не успя да отдели 2 минути да напише четливо рецептата), ако самата тя не е знаела как става, то да е питала Бети, не да мънка, че била помагала. С пердетата и възглавниците се занимава само Марина и после по самоинициатива още 1-2 момичета, като явно никой не знаеше каква дължина трябва да са, защото Дарина не им е казала, иначе защо да са къси...

Като е видяла, че нещо не е както трябва, казва го твърдо, да го оправят своевременно, а после, дори и да е сбъркала, да си понесе отговорността. Пред Бети и Ники се представи като големия разбирач, в думите на който никой не се вслушвал, но тя била права. Ами нали е твоя работа да накараш тези хора да се вслушат в думите ти, за да не го правят, замисли се къде бъркаш, подходи различно, имаше много успешни фермери досега, но не, тя е мениджър на многомилионни проекти... Бети и каза много правилно, че сегашното поведение на фермерите е проекция на цялостното ѝ държание от началото на формата досега. Пак казвам, не оправдавам мързела на другите, но за да се стигне дотук си има причина и според мен тя е много далеч от това, че някой искал да я смачка Дарина - просто тотална липса на знания и умения, в комбинация с много висока самооценка, неотговаряща на реалността, поне във Фермата, инфантилност, неадекватно поведения и т.н. Rolling Eyes

За поредната и болест и представянето и пред останалите не искам да коментирам.

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 01:22 от H0uSse_Baby

# 654
Е, да не намеквате, че болестта ѝ е измислена ? Всеки, който е имал бъбречна криза, знае какъв ужас е това нещо. Аз никога не съм имала, но мои близки страдат от това, и знам, че е нещо страшно и много болезнено. А и докторите са констатирали камъче в десния ѝ бъбрек и песъчинка, която е тръгнала по уретъра. Това глезотия ли е, или постановка ? Да не дава Господ никой лично да се убеди в болката на бъбречните проблеми, и особено като тръгне да излиза може да разрани и да се стигне до уриниране на кръв при адски болки. Но съчувствие от българи не чакай. Всеки се мисли за безсмъртен и не вярва в болката на другия. Няма я човещината, за голямо съжаление, човешката природа се изроди. Хубавото е, че все някога нещо подобно ти идва до главата и така го разбираш по трудния начин.

А най-лесно е да се спазва стадният принцип и като глутница да се напада един, което моментално го превръща в беззащитен. Това явление много често се наблюдава в обществото ни. Вместо да подадеш ръка и да му помогнеш да се изправи, го риташ и прескачаш. В една такава ситуация си проличава кой какъв е. Дарина може да е объркана, неорганизирана и не знам още каква, но тя все пак е жив човек, тя е жена, и то по-възрастна от останалите моми, и най-малкото заслужава уважение. Освен това е юрист, и малко или много си е дала зор за това, а не мята крачоли, занимавайки се с измислени и безсмислени дейности.

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 01:45 от Либерта

# 655
  • Sofia
Добре,че свършва тази седмица.Аз втора такава няма да мога да гледам.
А за Дарина до днес си мислех,че по-противна не може да ми стане.Е,можело...

Което ни подсказва, че онзи коментар, че се правела на болна като има дело май май ще се окаже истина...?
PeacockLove,точно за това се сетих и аз.

H0uSse_Baby,абсолютно съм съгласна с мнението ти.
Няма какво да ни обясняват,че можело и да не била разбрала...,дрън,дрън.Най-нагло си лъже жената-това е.Видя,че не и се получи с болната ръка и реши да смени диагнозата.Не казвам,че и няма нищо,но със сигурност е силно преувеличено.
Определено смятам,че главната вина за провала тази седмица е нейна.Факт е,че при нито един фермер до сега/дори и при Божидара/,такова чудо не е било.Бети много хубаво и каза:"От самото начало твоето поведение и начин на общуване с фермерите,е довел до тоя колапс..."Мотае се като муха без глава,имитира някаква дейност... ooooh!Направо ме срази днеска-на цялата им оправия,тя диреци лъска  Shocked.Как пък  за секунда не се замисли,че може и тя да бърка някъде.Цяла седмица си измива ръцете-другите сами да решат кой какво ще върши,ако може другите да накарат Гечо да работи...А тя през това време заета да се прави на фактор  ooooh!

Скрит текст:
Е, да не намеквате, че болестта ѝ е измислена ? Всеки, който е имал бъбречна криза, знае какъв ужас е това нещо. Аз никога не съм имала, но мои близки страдат от това, и знам, че е нещо страшно и много болезнено. А и докторите са констатирали камъче в десния ѝ бъбрек и песъчинка, която е тръгнала по уретъра. Това глезотия ли е, или постановка ? Да не дава Господ никой лично да се убеди в болката на бъбречните проблеми, и особено като тръгне да излиза може да разрани и да се стигне до уриниране на кръв при адски болки. Но съчувствие от българи не чакай. Всеки се мисли за безсмъртен и не вярва в болката на другия. Няма я човещината, за голямо съжаление, човешката природа се изроди.Хубавото е, че все някога нещо подобно ти идва до главата и така го разбираш по трудния начин.

А най-лесно е да се спазва стадният принцип и като глутница да се напада един, което моментално го превръща в беззащитен. Това явление много често се наблюдава в обществото ни. Вместо да подадеш ръка и да му помогнеш да се изправи, го риташ и прескачаш. В една такава ситуация си проличава кой какъв е. Дарина може да е объркана, неорганизирана и не знам още каква, но тя все пак е жив човек, тя е жена, и то по-възрастна от останалите моми, и най-малкото заслужава уважение. Освен това е юрист, и малко или много си е дала зор за това, а не мята крачоли, занимавайки се с измислени и безсмислени дейности.

Shocked Наистина ли това е хубаво?!
На Дарина никой не и вярва,защото при нея  малко се получи като в приказката за лъжливото овчарче.
И понеже няколко пъти срещам такова мнение,аз лично смятам,че никой не заслужава задължително уважение,само заради възрастта си.Уважението трябва да се заслужи. Peace

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 02:37 от avi10

# 656
  • София
Дори не ми се коментира обширно, а има какво да кажа. Изключително противна седмица, радвам се, че свърши. Това да просиш съчувствие чрез такова преувеличаване на физическото си състояние ми е отврат. 🤢 Със здравето така не бива! А за останалите фермери...провокирани бяха много, да, но лъснаха грозни, грозни лица.

За три сезона на Фермата не съм гледала епизод с по-голям потрес.

Който и да изберат Ивона/Виолета, се надявам да няма "революции" и т.н. простотии, дано се поучат от грешките си най-сетне.

# 657
Но ще има революция. И аз искам да я видя. Няма храна, мъжете винаги са гладни, за пушачите, останали без цигари не искам да си помисля как ще наберат.

# 658
Хора, имам такава колежка като Дарина.Вечно мрънкаша и оплакваща се.Винаги знаем кога какво я е боляло и колко е била зле.Всяка пъпка е поне рак.За съжаление се разболя от диабет.Лека форма , с лееко завишени показатели.Е станА страшно.Каквото и да стане тя започва- " аз нали съм с диабет немога"Знам всичко кога пие хапче, кога си прави изследване, какво е.
Но хайде нас ни остави, лошото е че и в семейството си е така.Звъни им по 15-20 пъти/ не се шегувам/ на който се сети.И се започват едни оплаквания, едни драми, едно жестоко преувеличаване на всичко.
Съсипа живота на децата си.Дъщеря и се разведе с бебе на 2 месеца.И там не спираше да звъни, по което и време да се сети.Уж загрижена за младите, уж за да ги чуе и се започваше.Еми разведоха се.
Синът и не е женен и приятелка си няма , а е на 36 г.
Така че който не се е сблъсквал с такива хора не знае колко са противни и какви жестоки манипулатори са само и само да им се обръща внимание.

# 659
Дарина падна много ниско! Много!! И всички й усетиха играта ,за това не в взеха на сериозно , когато се появи след болницата.
Беше им ясно какви ги върши. Най- малкото , вече да месец и малко заедно, знаят си слабите места

Общи условия

Активация на акаунт