Време е за ИКЕА! - Тема 24

• 136 076
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз платих 11 лева доставка, но за няколко артикула. Доволна съм, защото нямам възможност да отида до София в момента, а и пътуването не ми струва по-малко. Wink
До вратата ми ги донесоха. Simple Smile

# 136
  • Бургас
Първоначалната доставка вече не е 7.50 лв, а 3.90 лв. Преди две седмици поръчах рамка за картина и термос за храна - доставката ми излезе общо 4,20 лв с наложения платеж.
Щях да дам повече за бензин да отида два пъти до центъра за поръчки, веднъж да поръчам и после да си ги получа.

# 137
Моля някой да ми обясни на какъв принцип действат тези точки? Последният път попаднах на доста намусена касиерка, която едва ли не ми се накара и в крайна сметка не й разбрах обясненията. С точки всичко ли може да се купи или само упоменати продукти, за които са писали, че може с точки? Също може ли да се закупи цял артикул или точките дават само известна отстъпка? И понеже пишеше май нещо от сорта, че 5 т. = 1 лв., то означава ли това, че ако имам примерно 200 точки, ще мога да си купя нещо за 40 лв.?

# 138
  • София
ако похарчих 40лв ще ти начислят 200 точки.
като събереш 2500 точки получаваш 10лв отстъпка. ако например искаш да си купиш тенджера за 30лв, плащаш 20лв и останалите 10лв са от точките.
това съвсем накратко.

# 139
Здравейте и от мен. Аз с един глупав въпрос- имам около 6000 точки в картата, натрупани на място в магазина. Исках да ги ползвам за поръчка онлайн, показва ми ги в профила, но не ми дава да ги вкарам никъде...четох, четох, не можах да разбера как става...Ако може някой да помогне Flowers Hibiscus

# 140
  • Варна
Цената на доставка е различна за София, Варна и Бургас и за останалите населени места http://www.ikea.bg/files/1/Image%20Gallery/IKEA%20Services/Deliv … _service_CY17.pdf

L i m a, като влезеш в кошницата в голям оранжев квадрат ти показва колко точки ще спечелиш от дадената поръчка а до него трябва да имаш опции за отстъпка от вече натрупани точки.

# 141
Mentolka, благодаря. Сега вече като съм получила първата поръчка влезнах пак, точките са добавени и имам опция за ползване Simple Smile
Доста бързичко доставиха, доволна съм.

# 142
😊 включвам се

# 143
  • Пловдив
Вероятно ще ви се стори странно, но как почиствате този абажур - http://m.ikea.bg/lighting/Lamp-shades-bases-and-cords/jakobsbyn-61997/50333049/ ?
Имаме два от няколко месеца. Почиствам със суха кърпа, с препарат за стъкла, но никога не изглеждат добре почистени.
Вече се замислям да ги сложа в миялната! Joy

# 144
Стъкло се почиства много добре с мек памучен парцал, който не пуска мъхчета, напоен с малко алкохол или препарат с алкохол и после търкане до сухо с най-обикновен вестник (не със списания с гланцирани страници, не става с тях). Не остават никакви следи по стъклото, дори само с вода да го измиеш преди това. Винаги си чистя така прозорците вкъщи, баба ме научи. Като ги измия и все едно ги няма. Simple Smile Не знам това опушено стъкло как ще се държи, но пробвай първо с водичка и вестник, ако не стане, тогава с малко препарат, съдържащ алкохол (от тези за прозорците) и вестник. Най-тежката артилерия за мен е ракията - винаги перфектни резултати дава  Grinning , но за цветно стъкло не знам, нямам опит и не мога да кажа.

# 145
Също може и вода + оцет + вестник.

# 146
Madeleine, намери приложение за ракията на дядото. И без това има в повече. Миналогодишната дето вари още не я е изпил. Ще взема да му кажа да донесе 4-5 литра за прозорците да имам. Слагаш ракия във вода ама в какво количество?

# 147
Здравейте, ние също купихме PAX / някой беше питал по-горе, програмата за проектиране я свалихме от английският сайт, в БГ не работи/
Гардеробната система е дълга пет метра и сложена на две стени, с ъгловият модул.
Това, което сега умувам гледайки този мастодонт е - да слагам ли или не лампите отгоре?
В спалнята е, ако ги сложа и примерно сутрин ММ излиза по-рано ще светват при отварянето на вратите, а това би ме събудило.
Вие монтирахте ли ги, доволни ли сте, кога светват при вас?
ММ може да ги направи и като допълнително осветление с ключ, да светват, когато искаме, а не винаги при отваряне.
Според вас как е по-удобно?

# 148
  • София
Нямаме лампички, но и за сега не ми трябват. Помисли при вас като потребление как биха се използвали👍🏻

# 149
Madeleine, намери приложение за ракията на дядото. И без това има в повече. Миналогодишната дето вари още не я е изпил. Ще взема да му кажа да донесе 4-5 литра за прозорците да имам. Слагаш ракия във вода ама в какво количество?

А, вода, няма вода! Simple Smile Директно на парцала си капвам малко ракийка и бърша. Удобно е, ако имаш шишенце с пулвелизатор. Сега някой може да ме заклейми, че похабявам ракията, но истината е, че нищо не чисти прозорци по-добре от нея, пък и нали не я ползва човек всеки ден? Ако се пулвелизира върху парцала, разхода е нищожен, повярвайте. Аз правя следното - при много мръсни прозорци, първо ги измивам с вода, само с вода. Подсушавам със сух парцал и после минавам прозореца с парцал, напоен с препарат с алкохол или само с алкохол (мъничко, разбира се, не си мислете, че парцала джвака в ракия  Grinning). И после подсушавам хубаво с намачкани 2-3 страници от вестник. Когато тази дейност се случи отвън и отвътре, прозорците стават перфектни, все едно го няма стъклото. Не остават следи от вестника, както когато се бърше с парцал. Чувала съм от баба, че май и мастилото от самия печат допринася за този резултат, но не мога да го твърдя със сигурност, не знам дали е така наистина. Другото, което е - за прозорци и за стъкло въобще използвам само памучни парцали. Всички стари или скъсани памучни дрехи не изхвърлям, а си нарязвам на парцали и си ги държа в една торбичка специално за тази цел, защото по магазините не продават такива, дори микрофибърните кърпи не могат да им стъпят на малкия пръст за почистване на стъкло.

Пробвайте, сега с тези дъждове и ветрове не може да нямате някой нашлякан с кални капки прозорец. И моите са отново за чистене, сега преди Коледа ще им обърна подобаващо внимание. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт