Клебсиела, сега Е коли, на пет месеца и половина

• 1 353
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, моля някой ако се е сблъсквал с такова нещо, нека пише, как се е справил с това! Накратко, сина ми се роди средата на май, началото на юни лежахме в болница, защото имаше диария, акаше зелено със слуз, отказа да суче, и имаше температура 37'3, и беше много отпаднал. Беше на два антибиотика. Казаха, че е изкарал някаква инфекция, най_вероятно от родилния дом.Беше с високи левкоцити над 45. После продължихме лечение вкъщи със зинат и ентерол. Пуснахме микробиология излезе клебсиела. Правихме пълни кръвни изследвания, не излезе нищо и с нищо не се лекувахме, детето си е много добре! Сега от седмица сме с диария, беше зелена, сехгага е оражнжево жълтао акото, пуснахме изследване на ако излезе кандида масово, в урината е, коли! Съответно лечение почваме зинат и фунгостатин, ентерол. Излезе и алергия към кравето мляко.Детето е видимо добре, няма температура, играе, смее се, суче, яде и каша оризова с мляко безлактозно, от време на време изплаква,видино от коремна болка, тъй като се свива...... има ли оттърване от тези бактерии.! Толкова ме притесняват тези антибиотици, които приема.....

# 1
  • София
клебсиелата обикновено е вътреболнична инфекция, трудно се лекува
давй пробиотици, примерно биогайа, линекс бейби,, заради антибиотицте, пък и за нормализиране на чревната флора на бебето
за да има в урината еш коли, би трябвало да се е заразил от някъде, трябва идеална хигиена, хубаво е да си пуснете в къщи по една микробиология, някой може да е здрав заразоносител
важното е че бебо е с добър тонус и не е отпаднал или пък неразположен
но при толкоз аб, пробиотик е задължителен

# 2
Как разпознавате диария от нормално изхождане при 5-месечно??
Назначеното лечение го виждам правилно и диетата ви с оризова безмлечна каша е правилна. Има също и лечебно АМ при диария. Алергия към кравето мляко, сигурно значи към лактозата. Нали? Можеш да добавиш и още някой пробиотик съобразно възрастта. Антибиотика засилва кандидозата, но щом взимате и противогъбично, би трябвало до седмица да сте ок.
Вслушайте се в съвета на Галя - изследвайте се и вие.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 13:16 от amy_nka

# 3
Диарията я разпознавам като ака направо воднисто, на пяна, но се оправи цвета беше зелено, със слуз. После стана оранжево или жълто оранжево, сега след като почнахме зината е пак зелено! Трябва да взема фризопеп, защото алерголожката така ни съветва. НЕ знам вече

# 4
  • София
антибиотика променя ако-то
моите вече са големи, ама като пият АБ, особено зинат, клацид и аугментин, веднага се разрежда ситуацията
винаги комбинирам с пробиотик, и по-щадяща стомаха храна
при вас няма как, ама оризовата каша, лечебната хумана са добри при тази ситуация
пък щом трябва, пробвайте фризопепа, как ще се отрази на бебо 

# 5
Фризопепа е ОК, в случая, щом има лактозна непоносимост. Аптамил също имат такова АМ: APTAMIL Lactose Free /безлактозен/Пълноценно мляко за деца с лактозен интолеранс и диариен синдром, от раждането.
Ако си пиете редовно Фризопеп и сте добре, не е желателно да го сменяш, обаче. Ако не сте го почнали още, посъветвай се, дали няма да е по-добре Аптамила, при положение, че коремчето ви е податливо на разстройства.

# 6
Сега приготвям кашата оризовата с аптамил безлактозно.Но правихме изследване за алергия към белтъка в кравето мляко и излезе, че сме алергични, 0,35 на границата било, но считат теста за положителен, и за това казват да почнем фризопеп.Дали е горчиво, не знам изобщо да го почваме ли. Или да почвам да захранвам и да се кърмим и да придължавам с безлактозното мляко, аз от него слагам 2 лъжички и сгъстявам с каша, иначе не искада я яде оризовата каша, през останалото време сме си на кърма, но е гладен и правя два пъти на ден каша.

Общи условия

Активация на акаунт