Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 602
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 5 340
  • някъде ... тук ...
Да е здраво Трънчевото № 2! Весел празник, Трънче!
Честити и здрави да са имениците! Елени bouquet

Уф, Белинде Sad
Много ме е страх от пожари и сигурно щях да се панирам вече.
Дано не е нищо притеснително!
Честито му зъбче на Козуначко Simple Smile

И аз ще ходя до Лидл за още един чифт термо бельо за мен. Златото вече трябва да е ходил да види какво има за мъжката част от семейството.
За Коледа нищо не съм измислила още, а и мъжете не знаят какво искат. Обикновено е нещо дребно под елхата. 

Пълнените чушки ги правя както сърмите - в тигана се задушава плънката и после пълня/завивам. Честно казано все на око слагам каймата и ориза. Обикновено има плънка в тавата, извън чушките Simple Smile Разликата със сърмите, е че тях ги готвя в гювеча, не в тавата.

Едно време моите ходеха на плуване без значение дали е зима или не. Сега дребният тренира футбол по същия начин и навън, в снега. Калени са.

# 5 341
Моите деца така казват на кума-чичо кум😂 И леля кума😂 Супер смешно е!

В нашия блок може да има пожар. Много ми е притеснено, чудя се да звъня ли на пожарната. Мирише силно на дим на нашия и на долния етаж, никъде другаде. Под вратите и през прозорците обаче нищо няма - дим, огън, нищо. Прозвъняхме на вратите-и другите са го усетили, обаче идея нямаме какво може да е. Мирише като на запалена шума. Ама доста е силничко, чак на мъжа ми дрехите се вмирисаха, докато обикаляше комшиите. Кой ще гори шума в газифициран блок?!

Белинда, всички ли сте на газ? Да не би някой да е на печка и да се е запалило коминно тяло?
И ние сме на газ, но не всички апартаменти, който си е пуснал само, всеки се спасява

Елит, и аз така, останалата плънка я насипвам между чушките, супер си става, дребната даже нея предпочита

# 5 342
Аз, аз питах за чушките. Веси, ако не "подготвя" плънката предварително ще се станат ли. Каймата и ориза да не останат сурови Simple Smile

# 5 343
  • Germany
И аз сипвам останалата плънка между чушките и децта основно нея ядат Simple Smile Иначе смесвам лук, морков, каймата, ориз и подправки и пълня всичко сурово. Понякога ги готвя в гювеча, понякога в тенджера.
Взех най накрая излседванията на малкият. Няма стрептококи, но има някаква хемофилия инфлуенца, която при малки деца може да причини менингит или пневмония. Според педиатърката, щом няма вече Т и се чувства добре, няма нужда да я третираме. Същото каза и педиатъра ни в БГ на когото много вярвам. Той добави само да го следя още няколко дни да не дигне пак Т. Доколкото разбрах децата, които са ваксинирани с менингококовата ваксина са защитени от тази бактерия, но моите и 2та не са ваксинирани. Дано не ни създава проблеми!
Белинда, честито ви зъбче!

# 5 344
  • София
Руми, аз първо задушавам лука. После прибавям каймата докато потъмнее и после слагам ориза. Овкусявам - сол, черен пипер или някаква комбинирана подправка за месо. Като се запържи ориза, добавям вода (1 към едно с ориза), за да дам възможност на ориза малко да набъбне. Като набъбне, добавям малко домати и махам от котлона. Надупчвам чушките с вилица и леко ги осолявам. Пълня чушките. Ако ми остане смес я подреждам около чушките и заливам с топла вода, така че да са покрити до половината или две трети, зависи колко са големи. После пека.
Готвя на око. За пропорции не питай. И на мен винаги или ми остава плънка, или не ми достига Thinking

Майка ми слагаше и заливка пододобно на тази на мусаката, но аз не. Свикнахме си така и така си караме.

# 5 345
Хубаво е, че синовете ви тренират плуване, футбол в студ и пек.Това е похвално и много ме радва.
Така трябва да бъде. Шльохави  лигочи- момчета   достатъчно.
Мъжа ми все казва, че след 79 -та вече  се разлигавили  мъжете. Въпреки, че винаги си е имало мъже и мъже.
Казармата също трябва да се върне, на мъжа му е нужен гърч,  да се калява. Wink

# 5 346
  • София
Кой използваше фитнес гривна. Харесах тази за мм
Добра ли е като модел и като оферта

https://dice.bg/fitbit-charge-small-size-grivna-s-displei-za-sle … cheren-item20242#!prettyPhoto

Руми, моята е Charge 2, много си я харесвам, колежката ми е с като показаната, ако не се лъжа и си има почти същите функции, доволна е и тя. Добра цена.

# 5 347
  • София
Не мирише вече. Не знам дали е защото е спряло да гори, каквото е горяло или е защото отворихме всички прозорци на стълбището.
Ели, аз го раздавам корназ, щото мм си е у нас. Ако бях сама с децата, досега да съм се изнесла в мола, пък апартамента не мога да го мисля, децата са с приоритет.

# 5 348
Хубаво е кафе с подправки, купи си, Давиз.  Peace.

От човек работещ в този бранш, знам, че подправки се слагат на лошите кафете. Така се убива миризма, нетипична за кафето.
Не бих си купила ( което не озн, че не съм го правила в миналото)

# 5 349
Все забравям да кажа - честито зъбче на Козуначко. Да са здрави и да излизат безпроблемно.

# 5 350
      Искам да попитам- питах в съответната тема, но и тук да си сверя часовника- Одобрявате ли цял срок да се учи на една и съща смяна и след това другия срок да се сменят смените?Как е при вашите деца?

Детето ми втора година учи цял първи срок- втора смяна. В тези месеци денят е най-къс.Три дена от седмицата е до 19ч.30. на училище. Оттам нататък- прибиране, миене, вечеря, която е невъзможно да се сложи по-рано от 20 часа.

Как мислите- нормално ли е цял срок децата да са една смяна и после да се обръщат или е по-добре в стария вариант- смените да се обръщат всеки месец

Ясно, че е най-добре само първа смяна, но при тази ситуация кое е най-правилно?

# 5 351
Руми стават си и още как. Аз лично не понасям запържена кайма и затова така си ги правя. Много ми харесват и се изяждат за нула време. По същия начин готвя и мусаката.
Свекърва ми се опита да ми дава акъл, че чак и показно ми направи, hahaha ама тц, по моя начин стават по-хубави.
Майка ми и сърмите ги прави със сурови продукти нищо не се запържва предварително и стават мале мале. Станимашките сърмички нали знаете какви са, колкото половин пръстче.

# 5 352
Аз като възрастен предпочитам един срок една смяна, друг - друга, а не всеки месец да се променя режимът ми. Това много повече би ме уморило.

# 5 353
  • София
Аз дори не знаех, че има друг вариант, Светкавица. Сега от теб чувам. Винаги са били децата ми по цял срок една смяна, аз също като ученичка. Може би с оглед адаптация, това е по-добрият вариант. На моите едва ли би им понесло добре да си сменят режима всеки месец. Ами доптлнителните занимания? Тук в София никой не ги мести ситрин и следобед през месец. Следователно всичко ще трябва да се натъпче в уикенда. Не, благодаря!

# 5 354
Аз съм писала и преди по темата. Смятам втората смяна за несъвместима с нормалния ритъм на организма, затрудняваща и учене и преподаване и запаметяване. Пречеща на семейството и пълноценното общуване с децата.  Пречи и на занимания извън училище.  Твърдо нье!

Общи условия

Активация на акаунт