Хормони

• 943
  • 3
  •   1
Отговори
Помогнете ми да разгадая нещо, което ме  притеснява.Имам абдоминално затлъстяване, повишено окосмяване, та реших да посетя ендокринолог.Хормони ми взеха на 6ти ден по независещи от мен обстоятелства.Лекарят каза, че всичко е в норма, но аз виждам, че DHE-S ми е завишен.От какво може да е?

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 10:25 от Did^ka

# 1
  • Sofia
Много малко е над нормата. При норма над 300, 30 единици не са от голямо значение. Освен това този хормон е с много слаба активност, което още повече намалява значението на това повишение. По-важното е, че тестостеронът е в норма. А иначе е ясно от какво може да е - от затлъстяването.

# 2
Много малко е над нормата. При норма над 300, 30 единици не са от голямо значение. Освен това този хормон е с много слаба активност, което още повече намалява значението на това повишение. По-важното е, че тестостеронът е в норма. А иначе е ясно от какво може да е - от затлъстяването.
Сега му звъннах и го попитах, 60 кг съм на 160 см.Но се занимавам с фитнес и точно от там тръгма, че мазнините около талията не мърдат.Според док., се дължи най-вероятно на това, че при силови упражнения, тестостеронът леко се покачва съответно и този хормон.Пък знам ли..И ОГТТ теста не го разбирам.Няма никакви реф.стойности...В интернет четох, че на 1ят час трябва да е под 8.9ммол/л захарта.Някой, ако е запознат би ли ми казал.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 11:46 от Did^ka

# 3
  • Варна
Говорила си с лекар и не му вярваш, а очакваш от интернет да получиш адекватен отговор.
Савина ти е отговорила, тя също е лекар ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт