По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 399
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
Може да си миеш косата прекалено често.Еедна приятелка имаше такъв проблем с омазняването,като разреди миенето на косата,проблема се оправи.

# 481
Трябва ми нещо за мазна коса Sad
никакви шампоани не ми помагат...
Аз имах същия проблем от както влязах в пубертета. С години си ходех с мазна коса. Накрая си взех от ветеринарната аптека Дермокан и най-накрая успях да разредя миенето на косата от 2 на 4-5 дни. Вярно, че е ветеринарен птодукт, но на мен успя да ми помогне. Сега без бего не мога да живея Joy

# 482
Аз имах същия проблем от както влязах в пубертета. С години си ходех с мазна коса. Накрая си взех от ветеринарната аптека Дермокан и най-накрая успях да разредя миенето на косата от 2 на 4-5 дни. Вярно, че е ветеринарен птодукт, но на мен успя да ми помогне. Сега без бего не мога да живея Joy
Повечето хора си мият косата на 2 дни,  по-скоро на 4-5 е голяма рядкост.  Аз лично познавам много малко такива. :Д мазна коса е ако на втория ден е не малко мазна,  ами направо капе олиото от нея :Д или се омазнява още на същия ден след миене. 

# 483
Колко мазна ти е? Аз съм с мазна коса, като два дена мога да я нося пусната, един на опашка и после мия. Честно казано ползвям яко масла, които мажа и в корена и като че ли те я балансираха малко. Хумата би трябвало да помогне също.

# 484
  • В къЩи.
Скрит текст:
Повечето хора си мият косата на 2 дни,  по-скоро на 4-5 е голяма рядкост.  Аз лично познавам много малко такива. :Д мазна коса е ако на втория ден е не малко мазна,  ами направо капе олиото от нея :Д или се омазнява още на същия ден след миене. 

Точно така е. Peace
Коса,която се мие на третия ден,за мен не е мазна.Аз си мечтая да мога да я мия през ден. Confused
Всяка сутрин ставам в 5.30ч ,за да мога да взема душ и да измия косата,защото дори и измита вечерта,след едно преспиване  е ужасна. ooooh!  Това е мазна коса. Tired

# 485

[/quote]
[/quote]

Точно така беше два дни и все едно съм я намазала обилно със зехтин... А от това миене на два дни стана суха в краищата и няма оправия. Колкото по-дълга се опитам да я оставя, с толкова повече неща се налага да и слагам в краищата.  Но пък силно си вярвам, че един ден ще успея да я пусна до дупето.Blush

# 486
  • Sofia, Bulgaria
Протеиновите продукти действат изсушаващо. С тях не става ли? Както някой каза по-назад с хума, други билки също имат подобен ефект. Освен това има протеинови серии.

# 487
Хм,  мазната коса може да значи,  че имате завишен Дехидротестостерон-активната форма на тестостерона,  която се свързва с либидо,  омазняване на кожата,  предпазни функции за сърцето и тн.  Както споменах има специални шампоани с дхт блокъри,  които са много ефективни.  Могат да се пият и таблетки сау палмето,  антиандрогенни противозачатъчни  . Но естествено кой би пил антибебе хапчета за една мазна коса.  :Д мисля,  че главното е косата да се остави една две седмици прибрана,  да се мие само през 7 дена и да се спрат сулфатите и силиконите.  Това със сигурност няма да влоши положението в дългосрочен план,  а ще помогне много.  Опитайте.

# 488
  • В къЩи.
Наскоро излседвах хормони ,всичко е Ок.

Да си мия косата веднъж на 7дни...трябва да си пусна отпуска и да не се показвам пред хора.
Мих я вчера сутринта,днес не съм -косата ми е ужасна,не мога да си представя как ще издържа още 5дни.

# 489
  • София
Мия си косата на 3 дни дори и да не е за миене.

# 490
  • Sofia, Bulgaria
Аз не мисля, че 7 дена за миене на косата е добър съвет. Това е прах и мърсотия примесени със себума… не ми се мисли как се отразява на скалпа.

# 491
Аз не мисля, че 7 дена за миене на косата е добър съвет. Това е прах и мърсотия примесени със себума… не ми се мисли как се отразява на скалпа.
Само за няколко седмици докато се регулира себума. 
Дхт изследванията не се правят като контролен преглед,  доста рядко се изследват,  освен ако не си ги поръчаш. Дори да имаш тестостерон в норма,  дхт може да ти е висок.  Както и да е,  успех ви пожелавам,  все пак това е една екстра информация,  от която може да се възползвате наготово :Д или пък не. 

# 492
  • Sofia, Bulgaria
bananadana ти ползвала ли си някой от тези шампоани с дхт блокъри? Гледам, че пише, че са и против косопад. Може ли да споделиш опит с конкретна марка, която си ползвала? 

# 493
Growme
Купувала съм го за приятеля ми, защото параноясва,  че има косопад.  Е,  има де,  но нали знаете мъжете как преувеличават.  Ползва го 3 месеца с балсама и беше доволен,  но след това му взех ампулите на керастас и реши да мине на шампоан,  който не е директно с блокъри,  но е без сулфати и е с добро пх-shea moisture jamaican black castor oil shampoo-и по негово мнение косата му растяла много бързо от този шампоан.  Аз не ползвам шампоани без сулфати,  понеже съм фен на силиконовите бомби и те се измиват само със сулфати.  

Та... Ако пазаруваш от амазон,  ще намериш и двата шампоана там.

Аа и забравих: да,  за косопад е първия шампоан,  но съставките действат също и против екстремното омазняване.  Трябва да се изчака 1-2 седмици докато косата се регулира. 

# 494
https://www.amazon.de/Watermans-Haarwachstums-Shampoo-Pflegesp&# … =waterman+grow+me

Eee нещо линкът не работи.  Както и да е.  Waterman Growme се казва и е за растеж, против косопад и омазняване.

Общи условия

Активация на акаунт