По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 131
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
Здравей, разбирам те, защото и мен преди две години така ме орязаха брутално, от коса до гърдите на черта се озовах с етажи до брадичката и коса до раменете. Буквално си поревах след фризьора. Ще ти кажа да не се ядосваш - знам колко е гадно, но го приеми като предизвикателство - сега косата ти е по-здрава и ще почнеш "начисто" с растежа. Пробвай с маслени маски - кокосово, рициново масло в косата, за много хора работят. Купи си добавки за коса - има най-различни - от по-бюджетни като Геритамин или Биотин и цинк на Абофарма, до по-скъпи като Ревалид, Maxi Hair, Приорин. Ако имаш възможност, вземи си някой серум за стимулиране на растежа като този на Филип Кингзли или Медисеутикалс. Лично аз не съм ги пробвала, но ги хвалят. Бюджетно решение е и хининовата вода, стига да не ти дразни скалпа. И оттам нататък - много търпение ти трябва. И моята коса расте бавно, но расте все пак..
Аз също си поплаках... и си казах, че повече няма да стъпя при фризьор! Пускам я толкова време, а тя ми я отряза...

# 721
  • София
Познато ми е и на мен това чувство... Затова вече ходя само при една фризьорка и всеки път ѝ припомням, че искам да ми отреже само на "милиметърчето половинката". Познаваме се от години и вече ми харесва как ме подстригва, но всеки пък като седна на стола започвам с това Simple Smile (и буквално това са ми думите, защото като кажеш 'малко' или '1см' ти орязват поне двойно повече).

fentiss ти е дала добри съвети. Гадно е, но пък не е необратим процес, пак ще порастне.

# 722
Момичета, кажете ми за тоя Биотин!
Не съм приемала до сега.
Косата ми напоследък е много кофти - прекалено суха, въпреки че не я боядисвам.

На места четох, че от Биотина ставали пъпки, че се напълнявало и че получаваш по-изявен ПМС.

Вярно ли е всичко това???

# 723
  • София
Въпрос на организъм.
Аз от повечето добавки за коса и нокти качвам леко, но от чист биотин не. За сметка на това от него ми избиват пъпки.
При много хора обаче ги няма тези негативи.
При теб как ще е, можеш да разбереш само с проба.

# 724
  • София
При мен няма такъв отрицателен ефект, а го пия от месеци. Това, което знам е, че е водно-разтворим, т.е. излишъкът се изхвърля с урината и няма опастност от предозиране.

Виж от Maxi Hair от iherb ми се усилва апетита, него го ползвах само седмица-две при един много обилен косопад (и ми помогна), сега съм го дала на мъжа ми да го доизпие.

# 725
Ще експериментирам значи.
Благодаря.

# 726
Момичета, минавам да похваля цинк+биотин на Абофарма. Взех ги на случаен принцип, но определено виждам ефект.

# 727
Здравейте,
Маските с тривитаминол според вас ефикасни ли са за бърз растеж на косата? И само в краищата ли се нанася за тези, които имат мазни корени. Също да ви попитам когато нанасяте масла на косата, на мокра коса ли ги слагате, защото когато сложих рициново масло по краищата, едвам я разплетох после.

# 728
Ако намажеш нещо само по краищата на косата как ще очакваш да повлияе на растежа? Маже се в корена. Специално рициновото знам,че се нанася на влажна коса. Аз последния месец нямах никакво време и желание за маски и съответно резултатът е на лице,израстнало ми е съвсем малко, няма и един пръст Confounded  Другият месец ще наваксам,започнах и геритамина

# 729
  • София
Здравейте дами!

Не зная дали някой ги е препоръчвал, но при мен имат ефект. Ползвах ги 3-4 месеца и сега от два месеца не ги ползвам и определено виждам разликата С тях и БЕЗ тях.
Говоря за ампулите за растеж на Аметист.

Преди около две години започнах да правя маска - тривитаминол, хининова вода и стимулант на Икаров. Имаше добър ефект, докато в един момент не започна страшен косопад и разбрах, че е време за почивка.. Не слагах никакви подобни за половин, една година и започнах с тези ампули. Ползвах ги по 1-2 пъти в седмицата, което ги прави сравнително икономични, като зная какви средства давам за разни други неща за грижа на косата.. Сега съм поръчала пак и ме чакат в Еконт Heart

Да ви попитам, някой ползвал ли е ампулите на Керастаз за растеж? По-скъпи са и още се замислям дали да ги взема, не съм попадала на мнения за тях. Hug

# 730
  • Стара Загора
AraBesqUe, и аз си взех Цинк + Биотин на Абофарма, когато бяха намалени в ДМ, но при мен трудно може да се забележи ефект, защото косата ми е сравнително дълга, къдрава/начупена. Иначе не съм забелязала също промяна в останалото окосмяване. Преди си взимах Геритамин - и с него не знам дали имаше ефект, както върху косата, така и върху ноктите и кожата, но пък мисля, че от него намаляха болките в първия ден на цикъла, даже някои месеци направо нищо не усещах.

# 731
Много интересен плюс е това Smile Напълно възможно е да има връзка.

Относно на Абофарма цинка с биотин - видим ефект имах чак след месец и половина, виждаха се много нови растежи около линията на косата над челото. Общо взето бях като таралеж, когато се връзвах на опашка Sweat Smile Сега като се замисля... добре, че не се е отразило и на другото окосмяване Sweat Smile

# 732
  • Стара Загора
Ами като цяло няма как да действат само на космите по главата, но при всеки е различно.
От Цинк + Биотин на Абофарма не съм изпила още първото блистерче (имам още 1-2). Дали трябва да се прави почивка след първата опаковка?

# 733
Не срещам никъде такава препоръка. Предполагам, че няма нужда. Аз пих две опаковки поредни и после се получи една почивка заради мързела ми да си купя пак...

# 734
От години пия цинк и биотин. По 3 месеца и после месиц почивка. Така се препоръчва. 😊

Общи условия

Активация на акаунт