Извеждане на новородено

• 54 185
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 290
Дете, което не се извежда с месеци, няма как да е здраво.

# 1 291
Ами проблемът е там, че това дете, което е боледуващо, също така е извеждано, защото е и лятно. И е изкарала доста време навън всъщност.

Неизвежданото бебе, с което си отвисях на дивана от декември до април, е много здраво, дебелокожо и неболедуващо, както и студоустойчиво.

Та нещо бъркате в клишетата, за съжаление.

# 1 292
  • Куциндрел
Вече писах на Мамасита, че ако дете днес хване сопол, а утре направи бронхоспазъм, то значи, че или родителите са пребляли кога точно се е появил сопола или проблемът е за доктори.
Предполагам, че Мамасита има попмпа за нос за прахосмукачка, тя ни е спасявала от отити и т.н.
П.П. Сирено, малкото ти дете още не е тръгнало на градина, като тръгне и него ще поставиш при боледуващите.  Mr. Green

Ох, опитвам се да слушам нещо а грамофона, ама не успявам. Малкият е решил да чете лейбълите на плочите. Joy Joy Joy Joy

# 1 293
Малкото дете се е сблъсквало вече с донесени от градината вируси, така че си имам представа как боледува. 24 часа средно висока температура, позабърсвам й носа 2 пъти и това е. През това време кака й е болна, та се къса.

Имам помпа за нос, но не спасява- по някакъв начин всичките й сополи падат в гърлото и наистина за няколко часа нещата се влошават, от нещо съвсем тривиално. Просто се нагълтва със сополи и за няколко часа започва кашлица. Разбира се, намирам начин да я оправя, но за мен е стресово и не ми е опция да треперя кога ще е следващият път.

Апропо, откакто е спряна от градина, няма ни сопол, ни настинка, ни въшки. Е как стават тия работи? Явно проблемът не е в моя телевизор. И не, не съм блеещ родител, веднага забелязвам сопола, защото децата ми обичайно нямат сопол. Пращам я сутрин здрава, вечерта е с протекъл нос, до сутринта вече е с кашлица и температура, това е. Вече кое дете в градината е кихнало върху нея е друг въпрос.

А малкото може и да не тръгне на градина- може би по-добрият вариант ще е и двете с бавачка, ще излезе на цената на частната градина и ще ми е в пъти по-спокойно.

Имала съм неболедуващо дете на градина- знам какво е. А с второто се оказва, че не мога да разчитам на градината, реално трябва да е и градина, и аз у дома, или градина и бавачка, защото явно нямам опцията безпроблемна градина + безпроблемна работа. С първото дете си знаех, че той ходи на градина, аз на работа и не съм имала някакви особени скрупули, а отсъстването беше не повече от 5 пъти за 4 години, нищо на практика.

Сега чакам да ми обяснят коя е тая бясна кариера, в която с пълна лекота те пускат през седмица за 2 седмици в болнични и ти се радват. Щото ме съмнява, че дори и Елена ще я изтърпят при такъв режим, колкото и да е умна и сертифицирана.

И аз почвам да се чудя какво толкова работят майките, които могат да си позволят да излизат в дълги болнични и начесто.

# 1 294
  • Германия
За теб кариера=работа ли е? Всички жени/майки искат да правят кариера? Или на всички мъжете има изкарват луди пари и жените имат опцията да си седят години наред вкъщи и да си “гледат” децата като теб?

Ти някога да си признавала, че не си права, или че някой друг е прав? Като те чета май само твоята истина важи и нищо друго. За абсолютно всичко си имаш обяснение, извинение, оправдание. Всичко знаеш, от всичко разбираш. Евалата! В следващия си живот искам да съм като Сирената!

# 1 295
Не, много пъти съм обяснявала какво за мен е кариера и как се различава от някаква забита работа, която не само че не ти дава свобода, ами и ти взима силите.

Не че от всичко разбирам, но има някои сценарии, които са саботаж на собствения живот и са доста безсмислени. Като например сценарият, в който масово се пускат сополиви деца на градина, майките работят нещо, което не знам дали е "кариера", но явно много държат на него, защото ей ти го масовият мит за трениране на имунитета и "нормално е, всички правят това".

Е това, че всички масово търпят гадости, прави ли този подход правилен? Ми хайде масово в кюпа на мизерийката и да си казваме, че е нормално- ами не, не е нормално.

# 1 296
  • Куциндрел
Имунитет не се тренира като си водиш детето със сополи на градина, но Сирената или се прави на ударена, или не може да осмисли писаното. Laughing
Мен най-много ме плашат вирусите с повръщане, те също са редовни, заедно с въшките и скарлатината.

Цялата писаница на Мамасита е явно, защото нещо не й е наред в нещата, които има или прави. Явно й идва нанагорно или иска нещо да докаже на... тук не е ясно.
Лично аз съм си доволна от живота, здрави сме, горе-долу сме и финансово стабилни. Не искам да се катеря по стълбата на кариерата и съм приела, че толкова мога, толкова знам и това си е моя живот. Не ме интересува кой има повече или по-малко.
Момент да плюя против уроки - Пу-пу-пу-пу!!!!

П.П. Еленна за първи път я срещам в тема във форума и ми стана симпатична от самото начало, кефи ме и как пише за нейните успехи. Тя явно се е научила да комуникира с хората без да натоварва себе си или околните.

П.П.П. Тази Ида Хендел как скрибуца на цигулката.... Успях да се наместя с плочите. Joy

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 12:52 от Ceca

# 1 297
Да бе, ясно е, само че някой друг явно си води детето с достатъчно зарази в градината, при това активни. Та явно имунитет се тренира, като детето ми изкара няколко неприятни настинки на сезон. Което за мен е неприемливо.

Иначе, Цеца, стандарти за успех от форума, по данни от Контеса:
минимум 2,000 лева на човек от семейството disposable income след платени разходи за живот;
Според Елена: заплащане около 5 пъти повече от на бавачката.

Та така, явно трябва да се впиша в тия цифри, за да се води успех. Въпреки че по други данни, доста жени се навиват в Пловдив да работят и за около 1000 лева, че дори го смятат за нелошо постижение.

# 1 298
И тъй като не може нищо да постигне, много по-лесно е да навира всички  в на...

# 1 299
  • Countryside
Мамаситке, ти считаше ли се за успяла с твоята заплата от преди да родиш? Какви постижения си имала и каква финансова сигурност? Че нещо все кариерата те мъчи, обясни на нас дето просто работим за 1000лв какво е това чудо и как си го постигнала. Нещо спестено имаш ли или инвестирано? Сега в майчинство ли си или в социално майчинство? Отговори си на тези въпроси сама преди да лееш акъли следващия път за кариери, майчинство, отглеждане на деца до 5г вкъщи, вируси и каквото там ти дойде на акъла още.

# 1 300
Ами съжалявам, аз може съвсем лесно да постигна някаква там офис работа в Пловдив, но въобще няма да е постижение, като си направи човек сметката. Не бих се похвалила, ако го направя, напротив, ясно е, че ще е по-скоро глупост в опит "да не губя форма".

А това какво съм постигнала- това вече е вицът и той е извън форума, разбира се. Както и вицът на Трещерица, тя всъщност е арфистка и литератор.

# 1 301
  • Куциндрел
Иначе, Цеца, стандарти за успех от форума, по данни от Контеса:
минимум 2,000 лева на човек от семейството disposable income след платени разходи за живот;
Според Елена: заплащане около 5 пъти повече от на бавачката.
Мен не ме интересува другите какво мислят за успеха. Те са си други хора, с тяхната съдба, желание, мечти, виждания за света. Обаче се чудя теб какво те интересува, че си го и запомнила?  Mr. Green

# 1 302
Ми интересува ме, защото в крайна сметка успех си е нещо обективно и е трудно да ме убедиш, че заплата от 1000 лева и боледуващо дете са "успех". Дори да смяташ за себе си, че е Уау!

Щото примерно върналата се на някаква там работа Янтра я изкараха героиня, макар че реално не е някакво космическо постижение, просто е ...работа. И като сметнеш реално колко си напред с тая работа, може да излезе, че пак си на нулата, с плюс- разхождане на дрешки до офис.

То и аз смятам за себе си, че съм направила неща, които са Уау!, само че за други са "нищо и никакво".

# 1 303
Да, много е кофти някой да е успял.

# 1 304
  • Куциндрел
Щом те интересува, значи им завиждаш, дразниш се от успехите им и искаш да си като тях или да ги надминеш.
Много по-лесно и по-добро за твоята психика е да им се зарадваш, че са успели да имат това, за което пишат.
Въобще не мога да се трогна, че някой ми казва, че щом нямам по xxxxx пари на човек у дома, то аз съм неуспяла и т.н. Те могат, живеят в държави с висок стандарт и големи възможности, работят добри професии.
Ако аз отида да работя с моята професия в техните държави и аз ще им настигна стандарта. Обаче живея и работя тук. Щом работата ми харесва, интересна ми е, дава ми възможност да си тренирам мозъка, дава ми що-годе добри пари, то какво да се връзвам на някой, който казва, че трябва да изкарвам повече пари или да се развивам в още няколко неща?
Чакай пак да плюя против уруки - Пу-пу-пу-пу!!!!
Също и не се трогвам като някой ми дудне, че имам само едно дете. Така съм преценила по ред причини и обстоятелства. Дали съм половин, две-трети и число, получено по сложна формула, майка нека тормози другите.
А на мен допълнителната ми "работа" дойде покрай хобито ми. Даже от зор руски ще науча, че ми се налага да чета на този език.

Ох, видях, че и за Янтра си писала. Бях ти казала - Янтра е готина, по писането й личи, че не й тежи, че има 3 деца, че се радва на това да е майка-домакиня и никога не е философствала за половин майки, офисни планктнони и т.н. Писала е, че в един момент ще се върне на работа и го е направила вече. Какви са й причините, няма значение. А пък, ако й плащат за да разхожда дрешки в офиса, още по-добре. Тя пак се чувства щаслитва със своя  избор.

Общи условия

Активация на акаунт