Извеждане на новородено

• 54 057
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 335
Bb, хайде смени тона в темата и разкажи с подробности изкачването на маршрута покрай реката с бебето. После ще ти кажа аз как беше лятото с 2.5 годишно, макар че не е много за разправяне Wink

# 1 336
темата се превърна от хубава в клоака на злоба и сирената не е единствената причина. моля ви, отворете си една тема за злобеене и се разправяйте там. нека тук пишем за разходки и новородени.  давайте идеи и хубави маршрути, разказвайте преживявания. това е полезно и за другите майчици.

Ми кажи бе, малката, някой да те е спрял. Може и главни букви да употребяваш.

# 1 337
  • Куциндрел
Една частна градина в Пловдив нали е около 1000 на месец? Мъжът и изкарвал около 10-12 (започнал със средното от 2782 и го учетворил за 4 години).
Да, бе... и един шоколад завива мармот в станиол.

Как помните и следите драмите в живота Мамаситин? Аз още тръпна от драмата с въшките, и държавните градини, то имало драма и с детски рожденни дни за по хилядарка. ИмАли, дали ама как и защо, не се пита в задачата.
Елена незнам как ти се занимава да обясняваш нормално по незнам-си-колко пъти, честно. Евала за търпението!
За вас незнам, но аз бих се впечатлила от хора, завършили Харвард или МИТ. И то като нормален човек, не за да завиждам или злорадствам. И от темата отново виждам, че има защо.
Аз помня нещата по темите, в които съм я зачитала и коментирала, щото рядко се случва, не знам как издържах да се чепкам с нея толкоз дълго в тази тема.
И аз се впечетлявам от това, защото за нашите ширини рядко се случва. Интересно ми е и да чета както разказват успелите хора и хората в чужбина.

Предлагам Еленна и Контесата да съберат доларчета благотворително и да ги пратят на Мамасита, за да може тя да ги инвестира в бъдещата си кариера...
А на мен може да пратят грамофонни плочи.  Joy Joy Joy
Сериозно - ако някоя от тях идва към България да каже, че да си поръчам една-две плочи. Там доста плочи са евтини, но доставката до тук е поне 5-рна на цената. Mr. Green

# 1 338
  • София
За протокола - и аз харесвам спокойствието на Еленна. Старая се да го възпитам в мен, но признавам, че понякога трудно ми се получава.
Старая се да я извиждам всеки ден. Когато навърши 6 месеца се върнах на работа и бабата няма тази смелост да я изкарва всеки ден. Щяла да се разболее от студа, а то дори такъв няма. Потриса се от начина по който я държа вкъщи и че навън не е силно облечена. Но се старая да не я навличам. Лятото като новородена изпадаха в паника от голите й крака и тънка пелена докато спи. Казват й германец. Joy
Но за 2 месеца се осъвършенства и я извежда всеки ден. Със страх, но го прави.
Продължавам да чета темата с интерес.

# 1 339
  • Куциндрел
Лятото няма какво да се навлича бебе, аз изпадах в потрес на малки бебета с чорапи на над 30 градуса лятото. Бебето реве, а баба му му намества чорапа. Joy Joy Joy
Още преди да родя на бебешките курсове или както там се наричаха, казваха, че бебето не трябва да се навлича.
У нас съм забранила отдавна обуване чорапогащници и слагане на шалове през устата на детето, имаше опити да ме накарат да слагам чорапогащник, ама не успяха, аз победих. Laughing

# 1 340
  • Германия
Лятото няма какво да се навлича бебе, аз изпадах в потрес на малки бебета с чорапи на над 30 градуса лятото. Бебето реве, а баба му му намества чорапа. Joy Joy Joy
Още преди да родя на бебешките курсове или както там се наричаха, казваха, че бебето не трябва да се навлича.
У нас съм забранила отдавна обуване чорапогащници и слагане на шалове през устата на детето, имаше опити да ме накарат да слагам чорапогащник, ама не успяха, аз победих. Laughing

Ох, тия баби  Rolling Eyes

Аз лятото в София се чудех как да я облека възможно най-леко, но и ние случихме едно време! Нямаше ден да е под 30-35 градуса  ooooh!

Аз чорапогащници от скоро започнах да обувам - като сме навън под панталона или вкъщи само по него я пускам. Шал нямам, ръкавици до сега също не съм й слагала

# 1 341
  • Куциндрел
Моето е момче и има много хубави подплатени панталони за него, а за градина върху тънкия панталон слагам грейка. Там събува грейката и готово.

# 1 342
Моята майка, която се явява прабаба, много се чудеше на тези "двойни шапки" - шапка +качулка. 

# 1 343
  • Германия
А, и аз имам само подплатени панталони за зимата, но ми се струва малко. Грейка имам, но не я обличам с нея...

# 1 344
честита нов година ! да сте живи и здрави всички! ние вече направихме една скромна разходка, после ще правим дълга с таткото и близките му! но днес сме в София по парковете за съжаление. Вчера беше много хубаво по Бояна. първо минахме през църквата, и бях страшно впечатлена от самите фрески. Ходила съм само като дете веднъж от училище. После се качихме до водопада, но по по-полегатия път, а не по реката, защото по реката е по-скоро за лятото, когаот няма сняг/лед. пътеката си е стръмничка и това се усети най-вече на слизане. първо го носих аз, а после татко му за по дълго. роднините на татко му пъхтяха зад нас, защото нямаха подходящи обувки. аз естествено бях препоръчала да си вземат хубави планински обувки, но мъжът ми ги навиваше как нямало нужда и те го послушаха него. мъжът ми беше естествено с планински обувки, след цялото изхвърляне . та го носихме бебчо, пътеката си е криволичеща, през гора и реката се чуваше, но не се виждаше. на слизане се усети вече стръмното и вече и от нас. като цяло не препоръчвам за разходки за малко бебе, поне слизането. бих направила следното --изкачване нагоре до момина скала после мостовете и от там слизане вече с транспорт. поне лично за нас трудното е ако има стърмно слизане. заради риска от подхлъзване. качването си е по-стабилно.

ние сме облечени с грейка, шапка, якенце с качулка , вълнени панталонки, терлички, отдолу гащеризон и отдолу боди. допълнително го завиваме и с одеалце ако усетим, че въздухът е много студен. малко се изхвърляме, но мен ме е страх да не изстине на планината все пак. иначе вкъщи сме по-леко облечени и държим вече около 20 градуса, в началото малко преигравахме с температурата

# 1 345
  • Куциндрел
А, и аз имам само подплатени панталони за зимата, но ми се струва малко. Грейка имам, но не я обличам с нея...
Ако е много студено или има много сняг, извеждам детето с грейка на разходка. Иначе с нормално подплатен панталон си е супер. Понеже в градините е топло, то грейката ми е перфектна до там, а после детето остава по нормален панталон в градината.
Лично мен много ме мъчиха едно време с тези чорапогащници и сега не мисля това да го причинявам на детето.
Времето днес е хубаво за разходки и след малко ще се възползваме.

# 1 346
Скоро гледах в Лидл чорапогащници за момчета.

# 1 347
Bb, освен ако нещо не се е променило, не мисля, че има транспорт отгоре към Боянския водопад. Но говоря по спомени от преди 10 години, а както ми е добре ясно, защитеният парк Витоша не е особено защитен от строеж на пътища или пускане на частни маршрутки.
Наистина най-гадно е слизането. Пак поне бебето ви е малко и не звучи като да е плакал. Кърми ли го ило носи в бутилка? Звучи като да сте били навън поне 4 часа, моята на тази възраст не издържаше без да се скъса поне веднъж да реве от глад.
А миналото лято ние минахме маршрута по реката с нея, за двойно време дори и на най-кекавите пишман туристи и с известен участатък на цялостно носене със самар. И освен това ми се наложи да нося всякакви камънаци, клечки, лишеи, папрати и какво ли още не в джобовете. Но все пак беше хубаво, макар и бавно.

# 1 348
Bb, освен ако нещо не се е променило, не мисля, че има транспорт отгоре към Боянския водопад. Но говоря по спомени от преди 10 години, а както ми е добре ясно, защитеният парк Витоша не е особено защитен от строеж на пътища или пускане на частни маршрутки.
Наистина най-гадно е слизането. Пак поне бебето ви е малко и не звучи като да е плакал. Кърми ли го ило носи в бутилка? Звучи като да сте били навън поне 4 часа, моята на тази възраст не издържаше без да се скъса поне веднъж да реве от глад.
А миналото лято ние минахме маршрута по реката с нея, за двойно време дори и на най-кекавите пишман туристи и с известен участатък на цялостно носене със самар. И освен това ми се наложи да нося всякакви камънаци, клечки, лишеи, папрати и какво ли още не в джобовете. Но все пак беше хубаво, макар и бавно.
не не, не ме разбра. идеята ми е следната. от бояна нагоре през водопада към хужа момина скала от там златните мостове и от там вече транспорт.  целта ми е да се избегне слизането, което определям за сравнително рисково (с бебче). лятото маршрута покрай реката ще е супер за нас и бебока, но засега ще го караме по безопасния. покрай реката е много по-красив, казват.  относно храненето, ние се храним напът. нахранихме го след църквата в ханчето. после като слезнахме чак пак в ханчето. не е плакал. по принцип това е другото неудобство на тази пътека, че не можеш да спреш и да седнеш, защото няма пейки или нещо такова. а и е стръмно.
относно храненето носим и бутилки, също така ако имам смелост или е удобно, тогава си кърмя.
като цяло наистина не мисля, че непременно е супер за бебето това, не знам и аз. днес сме само в парка .
а при теб вие носихте ли бебчето или то си ходеше самичко вече на 2 годинки?

Последна редакция: пн, 01 яну 2018, 15:18 от bodybeautiful

# 1 349
Качването от водопада нагоре е значително по-стръмно, обаче, отколкото качването до него, дори по по-стръмния път. Та не е особено голяма далавера Wink

Всъщност, ако ще правите такива преходи с голяма денивелация често, трябва да купите каска за детето. Това е много по-важно от облеклото му. Дори и най-лекото подхлъзване завършва с много лошо падане. Знам, че в България повечето хора ще ви гледат като извънземни, но това ще е така и ако детето ви е в столче обратно на движението над годинката. Виждала съм и куриозният случай на планински велосипедист с малко бебе на гърба, който си беше сложил каска на себе си, но не и на детето. Във всеки добър спортен магазин ще ви насочат към правилната екипировка.

Аз с малко бебе съм правила преходи само на леко пресечен терен и то кратки, за не повече от час-два общо. Когато проходи уверено и особено лятото когато беше на година и половина, ходихме повече, разбира се тя лесно се уморяваше. Миналото лято, на 2.5, навъртя сериозен километраж пеша, но отново с носене в самар на моменти. Сега е малко над 3 и зависи много от настроението. Главно ходим по доста полегати пътели, рядко с нея по баирите, но се е случвало. Предполагам, че чак след 4 ще може да изкарва по-дълги отсечки без носене и по-стръмен терен.

Последна редакция: пн, 01 яну 2018, 15:46 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт