Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 43

• 59 976
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Кога според вас е най-удачно да се започне посещаване на училище за родители? Тъй като по цял ден съм на работа, а в уикендите почти никъде не провеждат такива, дали 45-дневния болничен ще бъде достатъчно време да науча всичко необходимо?

Аз съм в същото положение и мисля в 45 - дневния да посетя толкова, колкото мога лекции.

# 121
На мен са ми много неприятни тия лекции, макар че се бях замислила дали да не отида на някоя. В крайна сметка ще разчитам на някоя друга книжка, клипчета и на практиката преди всичко Simple Smile Няма ненаучила се майка, то реалността учи. За свекърви и майки честно казано не знам колко адекватни са съветите, зависи с какви разбирания са. По-добре някоя приятелка да се пита, аз често като ме усъмни нещо и питам 1-2 близки приятелки.

# 122
Аз ходя на лекции и да ви кажа ми е от полза за кърменето. Много Мами не могат да кърмят мислейки си, че нямат кърма, а то не е така, просто си има техника на масаж, на стимулиране и на хранене. Така, че ми е от полза. Много Мами се страхуват от не паднал пъп, защото не знаят какво да правят, а като ти обяснят и покажат няма нужда от паника. И предпочитам акушерка да ми разяснява, която цял живот работи това, от колкото баби, лели, приятелки 👭 чули не до чули. После за изхождането колко пъти и как изглежда, кога да потърсим помощ. Запек, килограми,  как наддават на седмица и месец, жълтеница и т.н. Да то детето си ни учи, но не на всичко и целта не е да сме перфектни майка, а по скоро да не се паникюсваме и да действаме адекватно и спокойно.

# 123
  • София
Аз ходих на няколко училища за родители. Тези на бг мама са ми най-интересни. При другите имаше по 40 минути реклама, което за мен е много досадно и когато дойде време за самата лекция някак си не мога да и се насладя, защото съм изнервена и отегчена. Освен това съм си свалила няколко книги, които смятам за много полезни.
*Додсън - Изкуството да бъдеш родител
*Франсоаз Долто - Всичко е език ( не е типична книга за отглеждане на дете, но има какво да се научи от нея)
*Масару Ибука - След  тригодишна  възраст е  вече  късно

# 124
Подействахте ми доста успокояващо, точно тези дни ме беше обхванала паниката, че моментът наближава, а аз нищо не знам Grinning

# 125
Спокойно, Поли! Аз един памперс не бях сменила през живота си, а се оправих още първата нощ в болницата. Като ревна това бебе хич нямах време да мисля знам ли как се слага това чудо. 😂 И бебе не бях държала никога, ама се справих. Природата си знае работата. Майчинския инстинкт работи, в това съм повече от уверена. ☺🤗

# 126
Аз ще съм доста млада мама и затова нямам приятелки с деца, че дори нямам и приятелки.. Винаги съм се разбирала повече с мъжете и след като се омъжих и с тях вече не общувам, че е голяма ревност Satisfied Ако имах мами приятелки, нямаше да се регистрирам в този форум. Затова на мен и това не ми е вариант. Книгите и клиповете в Интернет биха ми свършили работа, но е друго, когато някой ти каже и покаже всичко и ако имаш въпроси да питаш на място. А пък и както каза Frederika - на всичко може да се научим от книги, разкази на близки и инстиктивно, но е по-важно да съм спокойна и мисля, че акушерките биха ми вдъхнали повече увереност, отколкото майка ми например. Не искам да ставам г-жа Паника като свекървата Smile

# 127
Разбира се, аз съм много За да се посещават тези лекции ако младите майки така се чувстват по уверени. Аз също сравнително млада родих дъщеря си и ако кажа, не съм се притеснявала ще е лъжа. От къпането най много се притеснявах. Добре, че ММ беше подготвен по добре от мен и от първия ден вкъщи той пое това удоволствие. Сега с второто ще мога да се справя сама. 😆 Тук също съм намирала много адекватни съвети за гледането на бебе.

# 128
  • София
Аз бях на доста лекции. Честно да си призная накрая най-полезни се оказаха подаръчетата и мострите  Laughing

Никой никъде не ми разказа за спешното секцио например или за разни неща, които в началото ми изкараха акъла, а после разбрах, че са съвсем нормални.

Книги не съм чела, но пък имам 2-ма по- малки братя, с единия от които разликата ни е 15 г и знаех как се сменят памперси, как се къпе бебе и т.н.

Най-полезно ми беше посещението на педиатъра вкъщи.  Peace

# 129
А за мен беше полезно, че  една приятелка дойде и ни показа как се къпе бебчо , как да го кърмя, как да го преобуя. Всичко. Просто с бебе в ръце вече е съвсем друго Simple Smile
Като отидох на училището след раждането ми беше по-интересно и полезно.

# 130
Не ми се ходи на никакви лекции, да ми рекламират продуктите си, и да ме плашат...чета си из нета каквото ме интересува и до там. Crossing Arms

# 131
  • София
Лъки, понякога четенето в интернет не е най-добрият вариант, от личен опит го казвам.  Simple Smile

# 132
Лъки, понякога четенето в интернет не е най-добрият вариант, от личен опит го казвам.  Simple Smile
Много четене в интернет + разговори с близки, за мен работи... Peace не мисля, че на лекция за кърмене ще ми развият гърдите и инстинкта, за мен си е промиване на мозъци...мое си мнение, не ангажирам никой.

# 133
  • Телиш/Плевен
При проблеми с кърменето най-добре е да се свържете с консултант по кърмене, който най-добре ще ви покаже и/или обясни всичко. И във форума има такива консултанти, много са отзивчиви и отговарят подробно на въпроси. Аз точно във форума се свързах с консултант и много ми помогна.
Разбира се, че посещението на училище за родители е личен избор и никой не казва, че е нещо лошо, просто изказваме различни мнения и предлагаме алтернативи на тези лекции за бременните, които нямат време или възможност да ги посетят. Flowers Hibiscus

# 134

Разбира се, че посещението на училище за родители е личен избор и никой не казва, че е нещо лошо, просто изказваме различни мнения и предлагаме алтернативи на тези лекции за бременните, които нямат време или възможност да ги посетят. Flowers Hibiscus
Точно това имах в предвид. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт